skpeter
Hela nesuhlasim. na skoleni v trencine v januari 2006 metodicka krajskeho odboru danoveho riaditelstva vyslovene upozornila ze nezaokruhlovat ale dat maximalne 55% zo sumy 89,- Sk teda 48,95 na jeden stravny listok
Ospravedlňujem sa, že som na tému stravných lístkov reagoval v zmysle závodného stravovania pre zamestnancov.
Teraz doplním môj pohľad v smere stravovania SZČO. Môj názor je ten, že je nutné postupovať u SZČO a pracovníka úplne totožným algorytmom. Rozdiel bude iba v tom, že pre živnostníka nie je obmedzenie 45+55 % z ceny lítka, ale je daná maximálna hodnota
55% zo sumy 89,- bez ohľadu na hodnotu jedného jedla respektíve hodnoty jedného gastrolístka.
Uvedený názor, že sa robí výpočet z ceny vrátane DPH je určite nesprávny v prípade, že SZČO je registrovaný platiteľ DPH. Uvažujme, že bude chodiť na obedy v cene 238 Sk vrátane DPH. 238 Sk pôje ako odpočet DPH a z hodnoty stravy, ktorú si nedá do nákladov odvedie DPH na výstupe.
Je to iba môj názor nakoľko aj DÚ nemajú v tejto problematike stále jasno.
apo