Chokma Tak ponuka by myslim bola rozna. Viem o viacerych od nas, ktori maju obsypane stromy ceresien a radi by ich odovzdali a u nas by sa tiez urcite nieco naslo zo zeleniny - napr. spominany karfiol. Viem, ze za onych casov nase konzervarne brali vela tovaru od drobnych pestovatelov - tak si kazdy mohol cosi privyrobit a myslim, ze to aj pozitivne vplyvalo na ludi v tom zmysle, ze ich uroda nevysla na zmar. Takze ak vies o nejakej serioznej konzervarni, tak uvitam kontakt a som tiez zvedava na sposob spoluprace.
čerešne-zákazníci chcú dnes len čerešne odkôstkované na to sa nehodí každá odroda, čerešňový kompót s kôstkami je prakticky nepredajný, potom je tu druhý problém
vrtivka čerešňová. Stravovacie návyky sa podstatne zmenili, pretože za stravný lístok sa dá kúpiť aj balíček cigariet a pár rožkov, z toho vyplýva menšia spotreba ako čerstvej zeleniny tak aj zaváranej,
karfiol- dnes sa preferuje mrazený skús Sládkovičovo, klasicky zaváraný v SKN je nepredajný,
Teraz v priebehu sezóny sa dosť ťažko hovorí o ponuke a dopyte, napr
feferónku pestovať nikto nechce dováža sa z Maďarska,
marhule aj
slivky sú stále dobrým artiklom,
uhorky nakladačky (ktoré nedokáže producent veľkostne roztriediť)
Potom ak máš na trhu niečo lacnejšie (tégliky sú hitom) do čoho sa konzervák(éčka) sype lopatou, tak sa nediv že konzervárne síce fungujú ale nie na plný výkon. skrátka spotrebiteľské balenia sa vyrábajú podľa požiadaviek obchodu a sme na začiatku "keď si pes naháňa svoj vlastný chvost".
Predstava o cene- je limitujúcim faktorom, cena suroviny nemôže predstavovať viac ako 25% ceny výrobku, aby bol tovar konkurenčný.