lujza.j
Ja som uz vyse roka bez tabletiek...vysadila som si sama....moja volba

Lujza, ty tak v skratke, nech si z toho niekto nevezme hneď príklad a nevysadil všetko naraz, nečítala som celú tému, možno si to niekde popísala podrobne, hlavne napíš, čo všetko preto robíš, pretože tak bezpracne to asi nejde.
Mne sa podarilo z dvoch na vys. tlak sa zbaviť jednej, pretože sa mi začal znižovať tlak, a to tak, že samo telo mi to ohlasovalo. Po prvej bolo všetko v poriadku, druhú som brala po prvej po pol hodine a nato do pol hodiny nastúpila taká úzkosť, že som ju nevedela prekonať. Po tomto zistení mi ju lekár vysadil. Lenže asi po vyše roku, možno dvoch som zažila veľký stres, a tlak sa vrátil späť. 5 rokov 120/80 bez výkyvov.
Inak verím, že keby som bola zostala v pohode, zbavila by som sa aj prvej napriek môjmu veku.
Dokončím - tlak sa mne osobne znížil veľkou úpravou stravy, väčšou pravidelnosťou, čerstvým ľanovým olejom a ľan. mlet. semienkami podľa presného návodu a hlavne na 90% čerstvej zeleniny (šťavy, šaláty, naparená), bez ovocia, cukru, mäsa, proteíny podľa pokynov.
Cvičiť som necvičila, ale omnoho viac denného pohybu, rýchlej chôdze, niekedy behu.
Ja som týmto spôsobom nesledovala zníženie tlaku, odstraňovala sa iná dg. Po celý čas chodila na mesačné kontroly a ešte pre istotu k svojmu internistovi.
Ako prvý sa logicky dostal do normy cholesterol do šiestich týždňov, bol iba mierne zvýšený, načo mi bol hneď predpísaný Tulip. Síce som ho z lekárne vybrala, ale ako som uvidela tie veľké pilule, nevzala som ani jednu.
Takže dá sa veľmi pekne tlak upraviť cez stravu a životný štýl.