duves
lujza.j no zaujimave.
No moja chronologia:
beriem tabletky asi od aprila 2016, mal som 90 kil.
Chyba bola, že som posledne roky od jesene do jari nemal žiadny pohyb.
No tomu je koniec.
Už tretí rok po večeroch kolobežkujem. Teraz cez tyžden som sa vážil, mam 81 kileček. A to si pri mojich 55 rokoch spominam na detstvo a večer lupem arašídy.
Blbe je to, že tabletky na vysoky tlak nič neliečia. Iba upravuju. Zasa, vysoky tlak je tichy zabijak. Bojím sa to vysadiť. Manželka robí v zdravotníctve, asi by ma nepochválila. Skušal som aj chia semienka, vraj znižuju tiež krvny tlak. Ale ako vravím, tabletky som nevysadil.
športu zdar!
Dík Duves, nechal som sa som ukecať a s manželkou sme si kúpili pod stromček kvalitné kolobežky. Tvoj príbeh je pre mňa inšpráciou, lebo tiež by som chcel z 90 kg zliesť aspoň na 80 kg, tak dúfam, že sa mi to vďaka kolobežke podarí. Kolobežkovanie je o dosť náročnejšie ako bike. Musím začať opatrne, lebo už pri trocha ľahkom tempe mám tep cez 150, čo asi nebude dobre, dnes na kolobežke som okolo VD v ZA 14 km, ako hovorím dosť náročné, pochválim sa obrázkom -
Zaujímalo by ma či tých 68 km cez Fartru si dal za jeden deň a tiež keď si išiel hore na Babu či si kolobežku tlačil, alebo si to dal s odrážaním.
Ja som zistil že mám vysoký tlak tým najhorším spôsobom roku 2014, našťastie som tu.
Tabletky nevysadzujte, ja som to urobil, tri roky sa zdalo byť všetko vporiadku a dvatýždne dozadu sa mi tlak vyšplhal cez 210/140 bolo to zlé, opäť som na liekoch, už ich nevysadím.