Plnené zemiakové chuťovky
200 g hladkej múky, 150 g Zlatej Hany /masla , Hery/ , 2 veľké zemiaky, 1 vajíčko, soľ
krém: 3 syry Bambíno , 200 g masla
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Do misy dáme múku,Zlatú Hanu, vajíčko a najemno nastrúhané zemiaky. Vypracujeme cesto a necháme ho stuhnúť v chladničke aspoň 2 hod. Vyvaľkáme na hrúbku min. 4 mm , vykrojíme rôzne tvary/ kolieska, srdiečka.../ Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 190° C približne 10-12 min. Pečivo necháme vychladnúť. Môžeme ho naplniť, alebo konzumovať aj bez naplnenia.
Pri plnení prekrojíme jednotlivé kúsky priečne na polovicu a spodnú časť naplníme krémom. Priložíme druhú polovicu, ozdobíme krémom, olivou / alebo kapiou, klobásou/ a prepichneme špáradlom
Plnka: syr vymiešame s maslom na jemný krém. Do krému sa môže pridať aj červená paprika, alebo pretlačený cesnak.