Sledovať
zavaranie - recepty
Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Cviklu može aj moja rodina, ale len ako šalát. A ten robím takto:
8 stedne vel'kých cviklí/uvarit' v šupke/
1 hlávka kapusty
6 cibúl
6 paprík
Všetko pokrájat' na rezance, cviklu na struháku a pridat':
1 šálku octu
1šálku cukru
1 lyžicu soli
Zamiešat' a nechat' 1 hodinu postát'. dAT' do pohárov aj so št'avou a sterilizovat' 20 minút pri 85°C.
Je vynikajúci.
8 stedne vel'kých cviklí/uvarit' v šupke/
1 hlávka kapusty
6 cibúl
6 paprík
Všetko pokrájat' na rezance, cviklu na struháku a pridat':
1 šálku octu
1šálku cukru
1 lyžicu soli
Zamiešat' a nechat' 1 hodinu postát'. dAT' do pohárov aj so št'avou a sterilizovat' 20 minút pri 85°C.
Je vynikajúci.
Ja mam jeden miesany pre vas, ani nie salat, skor pohar
.
Postupne ako pozbieram doma v zahrade mrkvu, cibulu, baranie rohy, cukinu, alebo aj patizon, niekedy aj kusok uhorky, sem tam aj feferonku. A karfiol tam treba este.
Ukladam do pohara 0,7 dl mrkvu, cibulku - bud malu alebo pokrajam na stvrtky velku, kolieska cukiny - trhavam mladu, nie velikansku,ale aj ta moze byt, a na kusky pokrajat, karfiol - surovy a na mensie ruzicky, stacia ozaj male chutne kusky, mozu byt aj hribiky ak mate, baranie rohy feferonku - iba do niektorych. Vlasnte podla chuti - mam to z Talianska, kde som to velmi mala rada a je to tam akoby studeny salat miesany - zavareny.
Nalev uhorkovy : Deko alebo Zelko, aj s cukrom ako pisu davam a plus este dam korenie nove a cele do pohara a ked dam nalev, tak na vrch za lyzicu oleja a uzatvorim a zavaram cca 15-20 minut, neviem presne kolko, podla oka idem.
Je to vyyborna mnamka, ochutnajte, ci k ryzi, alebo rizotu, kto ma rad polentu aj k tej, aj k hocicomu, treba si to vyskusat a ochutnat a prisposobit svojim chutiam.
. Postupne ako pozbieram doma v zahrade mrkvu, cibulu, baranie rohy, cukinu, alebo aj patizon, niekedy aj kusok uhorky, sem tam aj feferonku. A karfiol tam treba este.
Ukladam do pohara 0,7 dl mrkvu, cibulku - bud malu alebo pokrajam na stvrtky velku, kolieska cukiny - trhavam mladu, nie velikansku,ale aj ta moze byt, a na kusky pokrajat, karfiol - surovy a na mensie ruzicky, stacia ozaj male chutne kusky, mozu byt aj hribiky ak mate, baranie rohy feferonku - iba do niektorych. Vlasnte podla chuti - mam to z Talianska, kde som to velmi mala rada a je to tam akoby studeny salat miesany - zavareny.
Nalev uhorkovy : Deko alebo Zelko, aj s cukrom ako pisu davam a plus este dam korenie nove a cele do pohara a ked dam nalev, tak na vrch za lyzicu oleja a uzatvorim a zavaram cca 15-20 minut, neviem presne kolko, podla oka idem.
Je to vyyborna mnamka, ochutnajte, ci k ryzi, alebo rizotu, kto ma rad polentu aj k tej, aj k hocicomu, treba si to vyskusat a ochutnat a prisposobit svojim chutiam.
Ja si uvarím 3-4 ks cvikle a uložím do chladničky.
Postúham jednu cviklu premiešam s jedným pohárikom zavareného chrenu, nechám postáť a mám výborný šalát
inokedy zmiešam cviklu, zeler a jodurt, potom zasa cviklu jogurt orech...
Postúham jednu cviklu premiešam s jedným pohárikom zavareného chrenu, nechám postáť a mám výborný šalát
inokedy zmiešam cviklu, zeler a jodurt, potom zasa cviklu jogurt orech...
len tak, v mikrotenovom vrecúšku, či ako ju tam skladuješ?
Toto je fakt dokonalý šalát.Moja babka ho robila tak,že zavarila strúhanú cviklu a pred konzumáciou k tomu primiešala čerstvo nastrúhaný chren.Štípalo to až za ušami.
Dievčatá, dávam to na popud Janka II,ktorá nevie čo s čili paprikou, ale samozrejme odporúčam všetkým, je to môj recept, ktorý som vyskúšala z roztopaše a ujal sa znamenite,
tu je návod.Guľatú feferónku, alebo čilli papričky" vykuchám", teda odstránim semená aby zostala čistá a prázdna. Do vnútra naplním suché sušené hrozienka-napechujem, a poukladám do pohárikov.
Zalejem nálevom : 1 liter vody
0,2 dl octu 8%
0,2 dl cukor
2 PL nakladač
spolu uvarím a zalejem naplnené papričky. Sterilizujem krátko 7-10 minpri 80 st. C
kg feferóniek cca 13-14 malých pohárikov.
Vyskúšajte, je to fakt výborné
Pri čistení feferónky si dajte rukavice-štípu ruky.
tu je návod.Guľatú feferónku, alebo čilli papričky" vykuchám", teda odstránim semená aby zostala čistá a prázdna. Do vnútra naplním suché sušené hrozienka-napechujem, a poukladám do pohárikov.Zalejem nálevom : 1 liter vody
0,2 dl octu 8%
0,2 dl cukor
2 PL nakladač
spolu uvarím a zalejem naplnené papričky. Sterilizujem krátko 7-10 minpri 80 st. C
kg feferóniek cca 13-14 malých pohárikov.
Vyskúšajte, je to fakt výborné

Pri čistení feferónky si dajte rukavice-štípu ruky.
Čilli pasta:
2 kg papriky kápia
1 kg rajčín-zbaviť šupky a semena
+ 7 dl pretlak
2 kg cibuľa
70 dg feferónky
2 hlávky cesnaku
2 dl horčica
2 dl olej
4 dl cukor kryštáľ
Všetky suroviny pomlieť, pridať 1-2 PL soli a pomaly variť hodinu a pol, potom pridať preosiaty nakladač Deko -1 ks a nechať ešte zovrieť
Horúce naliať do pohárikov a zabaliť do deky
cca27 ks 3 dl pohárikov.
2 kg papriky kápia
1 kg rajčín-zbaviť šupky a semena
+ 7 dl pretlak
2 kg cibuľa
70 dg feferónky
2 hlávky cesnaku
2 dl horčica
2 dl olej
4 dl cukor kryštáľ
Všetky suroviny pomlieť, pridať 1-2 PL soli a pomaly variť hodinu a pol, potom pridať preosiaty nakladač Deko -1 ks a nechať ešte zovrieť
Horúce naliať do pohárikov a zabaliť do deky
cca27 ks 3 dl pohárikov.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.