Nevie niekto ako zavarat kuracie prsia do sklenenych flias tak, aby sa to dalo po otvoreni konzumovat ihned bez tepelnej upravy?
Vsade citam iny postup, tak neviem.
A ci sa to da aj v el.rure v takej kvalite ako v talkovom hrnci, alebo ci nie je lepsie zaobstarat ten tlakovy hrniec (na plynovy sporak)
Co som zatial nasiel, jeden navod hovori:
umyt maso, nakrajat na male kocky (setrenie miesta, menej vzduchu), prudko oprazit na troche oleji, podliat vriacou vodou (ale kolko vody? aby sa aj ten najvyssi kusok masa potopil?), velmi malo osolit pocas varania (lebo efekt soli sa znasobi pocas zavarainia), potom po , kolko 10 minutach varenia ? (polouvarene? aby sa nerozpadlo?) ihned este horuce dat do flase.
ale co teraz?
viem este ze treba flase umyt (moze byt v mycke? aj s tabletou?) , potom ich sterilizovat, ale ako ? dat do vriacej vody na chvilu? alebo do rury na par minut na vysoku teplotu? .. potom viem ze treba tie vrchnaky (ale ktore su najlepsie?) dat do vriacej (alebo takmer vriacej) vody a potom s magnetom vybrat a ihned dat na flasu, ale tu treba najskor utriet, nech tam nie je absolutne ziadny prach na hrdle, potom to uzavriet (niekde ze nie nadoraz, niekde ze brutalne nadoraz, tak co?) a teraz dat do hrnca tlakoveho alebo rury, tu neviem ako a co presne, lebo kazdy droj hovori inak
no kazdpadne moj ciel je spravit si zasoby masa na horsie casy - napr ked bude maso nedostupne, alebo bude 500eur/kg alebo ked pridem o pracu, tak siahnem po zavaraninach.
v knihe sa uvadza, ze maso vydrzi 1 rok, v max 15C
lenze zo skusenosti ludi pocujem, ze teploty do 30C nie su problem ani pocas 2 rokov a niekto dokna hovori, ze zavaranina (tak isto ako konzerva) vydrzi prakticky vecne, a jedine co sa masu stane je ze strati chut (ale co vyzivovu hodnotu?)
tak ktore je to spravne?
lebo testovat toto vsetko permutaciamy, no to bude strasne vela casu a masa