Zavrieť

Porady

TORTY

Fany Fany

Fany je offline (nepripojený) Fany

Zakladám novú tému, prosím iba na torty - recepty, rady, krémy, ozdoby, obrázky...
Ako prvé prikladám niekoľko obrázkov. (Podotýkam - nie sú to vlastné výrobky - kiež by boli. Ale sú krásne, však)
Naposledy upravil Fany : 18.09.07 at 18:31
Usporiadat
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

Chcela by som vás poprosiť o recept na tortu na oslavu 2 rokov mojej vnučky. Niečo som si už z tejto témy stiahla, ale nemám času, ani toľko síl prejsť túto tému celú. Našla som tu úžasné výtvory, priam umelecké diela
Po tom, čo som tu videla, ani neviem, čo vlastne chcem
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

osky Pozri príspevok
tu presne plati,ze v jednoduchosti je krasa.
velmi pekna ,nenarocna torticka-akurat ta masla bola asi pracna...ci nie?
ako si dosiahla taku peknu pravidelnu strukturu?
Dostať kúpiť formy - chokotransfer. Je to vlastné fólia na ktorej je nejaký vzor. Túto fóliu som natrela čokoládoua nechala stuhnúť. Keď čokoláda dobre stuhla, stiahnla som dole fóliu a na čokoláde pekne ostal vzor.
Tiež som nevedela asko sa to robí. Na stránke pečenie hrou sú v ponuke rôzne vzory. Objednala som si a vyskúšala . Chcela som skúsiť aj niečo nové.
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Štefanka Pozri príspevok
Dostať kúpiť formy - chokotransfer. Je to vlastné fólia na ktorej je nejaký vzor. Túto fóliu som natrela čokoládoua nechala stuhnúť. Keď čokoláda dobre stuhla, stiahnla som dole fóliu a na čokoláde pekne ostal vzor.
Tiež som nevedela asko sa to robí. Na stránke pečenie hrou sú v ponuke rôzne vzory. Objednala som si a vyskúšala . Chcela som skúsiť aj niečo nové.
ved hej,ale ta stuha je dvojfarebna,takze to ma zaujima-ako si to dosiahla.
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

osky Pozri príspevok
ved hej,ale ta stuha je dvojfarebna,takze to ma zaujima-ako si to dosiahla.
Áno, stuha je dvojfarebná. Tmavá hnedá farba je čokoláda a ta ružová je chokotransfer. Po stuhnutí čokolády a stiahnutí fólie, vzor chokotransferu ostal na čokoláde a vytvoril takýto vzor. V niektorom príspevku má toru srdce, kde je tiež čokoládova stuha a na nej tenké biele čiary...rôzne točené - je to tiež robené chokotransferom.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Štefanka Pozri príspevok
Áno, stuha je dvojfarebná. Tmavá hnedá farba je čokoláda a ta ružová je chokotransfer. Po stuhnutí čokolády a stiahnutí fólie, vzor chokotransferu ostal na čokoláde a vytvoril takýto vzor. V niektorom príspevku má toru srdce, kde je tiež čokoládova stuha a na nej tenké biele čiary...rôzne točené - je to tiež robené chokotransferom.
sory,ale stale tomu este nerozumiem.ty pises,ze si naniesla len cokoladu.to znamena ze ten cokotrnsfer je potrety uz dakou jedlou farbou.....?
ako sa to potom bude dat pouzit v buducnosti,ak sa ta ruzova-v tvojom pripade-z cokotransferu vsetka spotrebuje-alebo teda aky je tam princip.vobec nie som v obraze.a este ma zaujima-torta je potiahnuta cokoplastelinou?ak ano,napis recept,prosim.
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

osky Pozri príspevok
sory,ale stale tomu este nerozumiem.ty pises,ze si naniesla len cokoladu.to znamena ze ten cokotrnsfer je potrety uz dakou jedlou farbou.....?
ako sa to potom bude dat pouzit v buducnosti,ak sa ta ruzova-v tvojom pripade-z cokotransferu vsetka spotrebuje-alebo teda aky je tam princip.vobec nie som v obraze.a este ma zaujima-torta je potiahnuta cokoplastelinou?ak ano,napis recept,prosim.
Prepáč, že píšem nezrozumiteľne. Chokoplaster je fólia, ktorá je natretá jedlou farbou a vytvára na tej fólii rôzne tvary. Po stiahnutí fólie z čokolády, ostáva na čokoláde farba z fólie a fólia sa už viac nedá použiť. Je to jednorázová fólia. Ten vzor ostane na čokoláde.
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

Torta je potiahnutá čokoplastelinou. Čokoplastelinu som nerobila, kúpila som si hotovú z www.peceniehrou.sk. Ešte som ju neskúšala robiť doma.
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

truch Pozri príspevok
Chcela by som vás poprosiť o recept na tortu na oslavu 2 rokov mojej vnučky. Niečo som si už z tejto témy stiahla, ale nemám času, ani toľko síl prejsť túto tému celú. Našla som tu úžasné výtvory, priam umelecké diela
Po tom, čo som tu videla, ani neviem, čo vlastne chcem
A akú máte radi? Alebo akú máš predstavu? Najlepšie pozrieť na www.tortyodmamy.sk sú tam recepty aj postupy a inšpirácie až, až. To potom už vôbec nebudeš vedieť čo chceš
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Štefanka Pozri príspevok
Prepáč, že píšem nezrozumiteľne. Chokoplaster je fólia, ktorá je natretá jedlou farbou a vytvára na tej fólii rôzne tvary. Po stiahnutí fólie z čokolády, ostáva na čokoláde farba z fólie a fólia sa už viac nedá použiť. Je to jednorázová fólia. Ten vzor ostane na čokoláde.
chvaaaaalabohu
uz som si myslela ze som uz celkom blba......
teraz tomu celemu rozumiem-presne to bolo treba vysvetlit-ze je to potrete jedlou farbou a je to jednorazovka.
dakujem za typ.
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

Trochu som tvorila. Tie plachty na "plachetnici" ma trochu potrápili, pokiaľ som prišla na to, ako ich mám upevniť, aby držali
DSCF0481.jpg  
DSCF0482.jpg  
1/1
13 0
books books

books je offline (nepripojený) books

Štefanka Pozri príspevok
Trochu som tvorila. Tie plachty na "plachetnici" ma trochu potrápili, pokiaľ som prišla na to, ako ich mám upevniť, aby držali
Vyzerajú nádherne a aj tak museli chutiť. Mňam.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

books Pozri príspevok
Vyzerajú nádherne a aj tak museli chutiť. Mňam.
veru,su to nadherne torticky.popis blizsie,ako si robila tie plachty-myslim aj nite a oporu...
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

osky Pozri príspevok
veru,su to nadherne torticky.popis blizsie,ako si robila tie plachty-myslim aj nite a oporu...
Keď budem mať čas urobím fotopostup, lebo bez obrázkov by som to ťažko vysvetlila. Mne to trvalo, pokiaľ som prišla na to ako to mám robiť. Nevedela som postup. Už som myslela, že to ani neurobím, ale nakoniec sa mi to podarilo.
0 0
vierka6 vierka6

vierka6 je offline (nepripojený) vierka6

Štefanka, si veľmi, veľmi šikovná. Ja tiež pečiem ale iba pre rodinu.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

...vy ste tu proste umelkyne, ja pred vašou šikovnosťou,fantáziou a trpezlivosťou "smekám"
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

vierka6 Pozri príspevok
Štefanka, si veľmi, veľmi šikovná. Ja tiež pečiem ale iba pre rodinu.
Ďakujem. Je to môj koníček. Pečiem len keď mám čas, lebo chodím do práce. Teraz som toho mala viac, lebo sme mali v rodine krstiny, sestra oslavovala narodeniny, takže mi toho pečenia pribudlo
0 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

Ja som vyskúšala novú formu od svokry, tohto motýlika
P8110001.jpg  
0 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

OVOCNÁ TORTA TIRAMISU

je trošku iná než klasická, ale zato je veľmi chutná. Už som ju robila pred niekoľkými mesiacmi a bola výborná. Zajtra doložím aj fotečku.

Potrebujeme:
tortovú formu s priemerom 26 cm otváraciu

* 250 g jahôd
* 1 veľká konzerva marhulového alebo broskyňového kompótu
* 1 vrecko (10 g) alebo 6 plátkov želatíny
* 4 žĺtky
* 200 g práškového cukru
* 500 g mascarpone (dá sa použiť aj pochúťkovú kyslú smotanu 16% resp. jemný tvaroh bez hrudiek)
* 1 kávová lyžička mletej škorice
* 3 dl smotany na šlahanie
* 300 g dlhých detských piškót (nie gulatých !) t.j. asi 36 ks
* 2 polievkové lyžice granúl instantnej kávy
* 1/2 dl rumu
* 2 polievkové lyžice kakaového prášku

Postup:
1. Jahody umyjeme, osušíme, očistíme a podľa veľkosti rozkrojíme alebo rozštvrtíme. Kompót precedíme a necháme dobre odkvapkať. Asi 1 dl šťavy odložíme. želatínu dáme zmäknúť do 1/2 dl studenej vody.
2. ˇYltky s cukrom miešame v teplom vodnom kúpeli, kým sa cukor úplne nerozpustí, potom ich postavíme do ladovej vody vychladnúť. Mascarpone vyšlaháme do peny a po lyžičkách k nemu pridávame vaječný krém a škoricu.
3. Želatínu rozpustíme na miernom ohni s 1 dl kompotovej šťavy. Vmiešame do nej najprv 1 malú naberačku krému, potom ešte jednu a rýchlymi pohybmi primiešame zasa všetko do misy s krémom. Do krému potom zlahka zapracujeme aj tuhú šlahačku.
4. Spodok a boky formy vystelieme papierom na pečenie. Granuly kávy rozpustíme v 1 dl studenej vody a prilejeme rum. Po jednom v nej namáčame polovicu piškót a vyložíme nimi spodok formy. Natrieme na ne 1/3 krému, do ktorého jadrovníkom nadol povtláčame rozpolené marhule/broskyne a na okraje reznou stranou von prilepíme jahody. Zvyšné jahod ypoukladáme rovnomerne medzi broskyne.
5. polovicu zvyšného krému natrieme na ovocie. Nasleduje další rad namočených piškót, kroté kladiem kolmo na predchádzajúci rad (na plocho, ale v 90% uhle k spodnému radu). Natrieme zvyšok krému, ktorý celkom neuhladíme. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.
6. Pred podávaním odstránime obruč a papier na pečenie a tortu premiestnime na plochú misu. Husto ju poprášime kakaom a ozdobíme zopár jahodami alebo lístočkami mäty či medovky.

Táto torta je vždy tak trochu iná, ak sa použije iné ovocie. Výborná je aj s malinami alebo ríbezlami.Treba vyskúšať.
1 0
Sylvinka08 Sylvinka08

Sylvinka08 je offline (nepripojený) Sylvinka08

Chcela by som Vás poprosiť, idem robiť tortu pre môjho syna k narodeninám... ale syn je obmedzený, že nemôže jesť príliš ťažké a veľmi tučné jedlá, takže v plne by nemala byť ani šľahačka, čokoláda, orechy, žiaden alkohol, maslo môže byť ale radšej menej, neviete mi poradiť nejaký recept? Každý recept čo prezriem je presne o tom čo nemôže...

Po iné roky som stále robila takú tvarohovu plnku, ale keď som na to dala nejaký poťah, naposledy z marshmallow tak to bolo take divné, nestuhlo mi to vôbec... proste táto plnka sa pod taký poťah vôbec nehodila...

ďakujem Vám za Vaše rady...
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Sylvinka08 Pozri príspevok
Chcela by som Vás poprosiť, idem robiť tortu pre môjho syna k narodeninám... ale syn je obmedzený, že nemôže jesť príliš ťažké a veľmi tučné jedlá, takže v plne by nemala byť ani šľahačka, čokoláda, orechy, žiaden alkohol, maslo môže byť ale radšej menej, neviete mi poradiť nejaký recept? Každý recept čo prezriem je presne o tom čo nemôže...

Po iné roky som stále robila takú tvarohovu plnku, ale keď som na to dala nejaký poťah, naposledy z marshmallow tak to bolo take divné, nestuhlo mi to vôbec... proste táto plnka sa pod taký poťah vôbec nehodila...

ďakujem Vám za Vaše rady...
a nechcela by si mu urobit Sacherovu tortu? korpus je vyborny a je naplnena len tenkou vrstvou lekvaru a poliata cokoladou.nemusis ju vobec zdobit slahackou. ak nechces ani cokoladovu polevu,potri aj vrch lekvarom ,nechaj stuhnut a mozes ju este aj potiahnut marcipanom a podla chuti vyzdobit.

podobne mozes urobit tortu podla receptu na Biskupsky chlebicek,kde mas v korpuse rozne oriesky a kandizovane ovocie,takze tiez nepotrebujes plnit.staci to natriet lekvarom a posypat kokoskou ci mletymi orieskami,alebo potiahnut hmotou z Marchmalow a vyzdobit .a mas to super chutne.

dobry typ na tortu je aj ten Tmavy bozk-tam mas tiez len take veci,ktore nie su mastne a tazke na zaludok.miesto cokolady pouzi znovu daku inu potahovu hmotu.

-tvarohovu napln mozes pouzit,ale len na plnenie
.ked to das stuhnut,tak si to potom na povrchu a dookola potri jemnym lekvarom-ja si ho vzdy rozmixujem ponornym mixerom na taku penu a potieram to sirokym stetcom-normalnym co si kupim v papiernictve,a dam si to stuhnut a potom potahujem.nie je to zieden problem.

este popozeram a ak cosi najdem,prilepim.
Naposledy upravil osky : 19.08.10 at 14:23
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať