Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Usporiadat
luja5 luja5

luja5 je offline (nepripojený) luja5

Denisa Pozri príspevok
Súhlasím s ivantt. Ešte platí aj to, že to čo sa neurodí v našom podnebnom pásme, nie je pre nás vhodné. Ale trocha hádam neuškodí.
Okrem toho citrusy ochladzujú organizmus, tak cez zimu to nie je vhodné. Mám odskúšané: ráno na lačno za šálku teplej vody (prevarenej) a do toho (nie do horúceho, lebo zničí vitamín C) trochu citrónovej šťavy.
Perfektne naštartuje organizmus.

Ešte predtým si dám lyžicu olivového oleja.
Ďakujem za Tvoj príspevok.
O tom, že čo sa neurodí v našom podnebnom pásme, nie je pre nás vhodné, som počula aj ja. S doplňujúcim vysvetlením, že záleží aj od toho, odkiaľ pochádzajú naše "korene" zopár generácií dozadu.
Budem sa teda držať radšej menej, aj s ohľadom na príspevok ivantt. Mám rada aj teplú vodu s kvapkami citrónu, tak pri tom zostanem .
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

radšej šťavu z kyslej kapusty, pochopiteľne z vlastného suda a nie tú z igelitu
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka


Zdravé a dobré je to, čo sa vypestuje v našej blízkosti.
Potraviny by mal byť čo najčerstvejšie, ovocie a zelenina prirodzene zrelé a nie
zbierané predčasne.
Cholesterol vo vajci nezvyšuje cholesterol v krvi. Ten, kto zje
veľa vajec, si zablokuje syntézu cholesterolu a napokon má cholesterolu v
krvi menej.
Život je pohyb. Ľudia celý deň sedia - doma, aj v práci. Keď chodia nakupovať, tak sa vezú eskalátormi, výťahmi, vonku autobusom alebo autom. A potom, aby zadosťučinili zdraviu, idú do fitnescentra, nie na vzduch. Chýba im kontakt so slnkom. Považujú ho za karcinogénne Ale ono je pritom zdrojom vitamínu D3. Fazuľu jeme čoraz menej a ak, tak v konzervách z dovozu.
Uprednostňujeme sóju, často už geneticky upravenú atransportovanú z veľkej diaľky. Naši starí rodičia nepoznali sóju, ale fazuľu, šošovicu a hrach áno. Myslím, že je najvyšší čas vrátiť sa ku koreňom pôvodnej výživy-Náš psík nám spoľahlivo ukáže kvalitu. Nalejte mu do jednej misky trvanlivé, "škatuľové" odtučnené mlieko a do druhej čerstvé, plnotučnémlieko z mliečneho automatu. Pes si jednoznačne vyberie zdravé čerstvé mlieko. Mlieko, ako každá potravina, stráca kvalitu státím aupravovaním..
Pes to pozná, človek si to musí komplikovane dokazovať. Človek si myslí, že tmu nepotrebuje! Ako strašne sa mýli.
Rastie nespavosť, depresie, počet samovrážd. Nočnú tmu potrebujeme, bez nej nefungujú naše cirkadiánne hodiny, ktoré riadia prostredníctvom melatonínu náš organizmus.
-Masť-Tá má v istých ohľadoch lepšie parametre ako maslo. Nečudo, veď svojím zložením sa bravčová masť podobá olivovému oleju. Obsahuje menej nasýtených mastných tukov ako maslo a vôbec neobsahuje transformy mastných kyselín ako margaríny.
-Bravčové mäso obsahuje trošku viacej tuku ako hovädzie, ale je veľmi bohaté na vitamín B, zinok a selén. Ani len slovo tu nie je
o
cholesterole. Mýtus, že bravčová masť škodí a margarín prospieva, moderná veda vyvracia.
Herec Jozef Adamovič tvrdil, že kozie mlieko mu pomohlo vyhrať boj s rakovinou. Nevymýšľal si. Ak kozie, ovčie alebo kravské
mlieko pochádza zo zvierat, ktoré sa pásli na slnku, obsahuje protirakovinové látky.


PS.
toto mi prišlo v maili s uvedením mena lekára aj jeho funkcie a pôsobiska, radšej som ho vymazala - neviem kde to bolo publikované atď.
7 0
Zitulda Zitulda

Zitulda je offline (nepripojený) Zitulda

Počuli ste o účinkoch špargle?
2 0
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Cvikla
2 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

V piatok som sa zúčastnila prednášky známeho českého liečiteľa Ing. Miroslava Hrabicu. (Nielen) v tomto predvianočnom čase - stojí za to zahlbiť sa do niektorej z jeho kníh ...

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&...8vgUqg&cad=rja
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

veronikasad Pozri príspevok
V piatok som sa zúčastnila prednášky známeho českého liečiteľa Ing. Miroslava Hrabicu. (Nielen) v tomto predvianočnom čase - stojí za to zahlbiť sa do niektorej z jeho kníh ...

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&...8vgUqg&cad=rja
Veronika, dakujem za link, velmi rada si to precitam....
0 0
ivetaŽ ivetaŽ

ivetaŽ je offline (nepripojený) ivetaŽ

Moja známa si kúpila na doporučenie homeopata v bio obchode prírodný stromový sirup Neera pre očistu, zosilnenie a schudnutie. Užívala ho už 2x v priebehu niekoľkých mesiacov a je veľmi spokojná a cíti sa skutočne dobre( aj tak vyzerá). Od nej počujem len samé chvály a som viac-menej rozhodnutá si ho kúpiť. Užívali ste niekto tento sirup?
0 0
Ľaľa Ľaľa

Ľaľa je offline (nepripojený) Ľaľa

Dobrý večer, chcem sa opýtať, či má niekto z Vás skúsenosť s náplasťami Detoxipan Blue? Našla som to pred chvíľou na nete, sú tam aj ohlasy používateľov, ale predsa väčšiu dôveru vkladám do "Poraďákov".... Ďakujem
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ivetaŽ Pozri príspevok
Moja známa si kúpila na doporučenie homeopata v bio obchode prírodný stromový sirup Neera pre očistu, zosilnenie a schudnutie. Užívala ho už 2x v priebehu niekoľkých mesiacov a je veľmi spokojná a cíti sa skutočne dobre( aj tak vyzerá). Od nej počujem len samé chvály a som viac-menej rozhodnutá si ho kúpiť. Užívali ste niekto tento sirup?
http://www.biosen.sk/neera-prirodny-...ml-p-1675.html
1 0
Denisa Denisa

Denisa je offline (nepripojený) Denisa

optimista
robila som si takú očistu, ale namiesto Neera bol javorový sirup. Bolo to super...
0 0
intro intro

intro je offline (nepripojený) intro

Zdravím, chcem sa opýtať na tu kúru s javorovým sirupom. Čo sestra zomrela na rakovinu pečene, viem niečo o účinkoch javorového sirupu. Mám ho doma a užívam ho bežne ako sladidlo.
Vopred ďakujem.
0 0
ivetaf ivetaf

ivetaf je offline (nepripojený) ivetaf

Ďakujem ti za tvoj recept pred vianocami ma seklo v krížoch a to poriadne, od stredy do soboty som bola na tabletkách ani sedieť ani stáť ani ležať nakoniec som si dala tvoj obklad ale s čerstvým zázvorom a menila som si ho denne 4 krát a na druhý deň bolesti poľavili. Na druhý deň som si už vedela obliecť sama aj ponošky a zdvihnúť zablokovanú ľavú nohu. Ešte raz ´dakujem
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Liečebné vlastnosti kameňov
Ametyst – kameň harmonizujúci duševnú zložku osobnosti – podporuje duchovné schopnosti, sústredenie, meditáciu. Pôsobí proti opilstvu a opojeniu vôbec. Odstraňuje strach zo staroby, podporuje imunitný systém, odstraňuje bolesti hlavy, pomáha pri cukrovke a epilepsii, obmedzuje rast tukových buniek, navodzuje príjemné sny.

Achát (ónyx, sardonyx) – spojenie so zemskou energiou (predlžuje život), posilňuje funkcie vnútorných orgánov, čistí telo od jedovatých látok, prináša šťastie a priateľstvo, uľahčuje pôrod, zastavuje krvácanie, lieči choroby kože a popáleniny. Ónyx dodáva sexuálnu energiu.

Akvamarín – prináša šťastie, pohodu, odháňa zlo, prináša duchovnú inšpiráciu, odstraňuje problémy s očami a bolesti zubov, odstraňuje depresiu.

Avanturín – zlatý a zelený – umožňuje spojenie s kozmickou energiou. Je určený pre ľudí s nadbytkom energie. Je to kameň duševného rastu – pomáha pri prekonávaní zmien, pri ochoreniach kože.

Amazonit – je to kameň ženského princípu Jin. Prináša vytrvalosť a trpezlivosť

Beryl – používa sa pri veštení, liečení očných chorôb, pri ženských ochoreniach, krvácaní, lieči pečeň, črevá (aj pri chrípke, viróze, rakovine)

Citrín – rozvíja intelektuálne schopnosti pri hľadaní nových riešení, dodáva energiu starším ľuďom.

Diamant – čistí siedmu čakru – energetické centrum na vrchole hlavy. Je to kameň na všetky choroby, robí majiteľa šťastným

Granát – zvyšuje vitalitu, ozdravuje krv, srdce, pomáha pri zápaloch, hormonálnych poruchách, chudokrvnosti. Pôsobí ako prevencia proti rakovine.

Hematit – „zastavovač krvi“ – tíši hnev a krv, prečisťuje krv a tkanivá od jedovatých látok, posilňuje pamäť.

Chalcedón – je to ochranný kameň, kameň šťastia a priateľstva. Uľahčuje a zmierňuje pôrod, používa sa pri žlčových kameňoch, hnačke a kŕčoch.

Chryzopras – je to kameň úspechu a nádeje, používa sa pri problémoch s očami a senilite. Podporuje fantáziu a mierni bolesti.

Jadeit, Nefrit – vyrábajú sa z nich ozdobné predmety, sú to kamene majetku a úspechu. Prinášajú zdravie, spokojnosť, uľahčujú pôrod, odstraňujú poruchy plodnosti, podporujú imunitný systém organizmu

Jantár – fosílna živica – priaznivo pôsobí na rakovinu, mierni bolesti, umožňuje spojenie s prírodou, prináša spokojnosť (v minulosti sa používal ako afrodiziakum)

Jaspis – spája so Zemou, používa sa na liečenie ženských chorôb a neplodnosti, dodáva telu energiu, pomáha pri chorobách krvi, alergiách, proti zhubným nádorom a znižuje horúčku.

Karneol – kameň krvi – spája so zemou, odstraňuje nervozitu, tíši horúčku a krv, pôsobí proti ochoreniam tráviaceho traktu, obličiek, čriev, proti popáleninám a ožiareniu

Krištáľ – veľmi silný žiarič – pomáha vyrovnávať choroby či stresom deformovanú auru, univerzálny liečebný prostriedok, vhodný na výrobu kyvadla, chladí, používa sa na meditáciu (pozor na intenzitu).

Lazurit (Laspis lazuli) – pôsobí ako detoxikátor organizmu (aj sodalit), používa sa proti smútku, na meditáciu, telepatiu, proti rakovine, posilňuje žľazy s vnútorným vylučovaním a. i., harmonizuje osobnosť.

Magnetit – vyhranený Jin – nenosiť pri sebe (magnetické vlastnosti)- prináša nešťastie, ťažké sny, zastavuje krvácanie.

Malachit – vkladá sa do kolísok na ochranu detí, používa sa na mužské problémy, očné choroby, vredové ochorenia, odstraňuje škodlivé látky z tela, obmedzuje rast tukových tkanív.

Obsidián – sopečné sklo – dodáva sebavedomie, vieru, pôsobí ako prevencia proti vírusovým chorobám.

Meteorit a Vltavín – vysoko energické kamene, odstraňujú únavu, malátnosť, zvyšujú imunitu, odstraňujú bolesť hlavy, umožňujú spojenie s mimozemskými civilizáciami – telepatické prenosy, koncentrujú kozmickú energiu

Olivín – chráni pred nešťastím a zlými snami, používa sa na inšpiráciu a sústredenie, proti zimnici, srdečným a črevným problémom a pod.

Opál – zosobňuje dôstojnosť a moc – pomáha pri realizácii vytýčených cieľov, pri sústrední, proti leukémii.

Perly – prinášajú silu a zdravie, nie však radosť, posilňujú, pôsobia proti emóciám, odstraňujú bloky na 4. čakre.

Rubín – chráni pred jedom a dýkou – proti démonom, prináša dobré zdravie, optimizmus, odstraňuje bolesti hlavy, podporuje cieľavedomú aktivitu.

Ruženín – uzdravovanie seba aj iných, posilňuje v chorobe a starobe, prináša lásku, odstraňuje skleslosť mysle, ideálny osobný kameň.

Smaragd – pôsobí ako ochrana zdravia, dobrej mysle, podporuje štúdium, používa sa proti ťažkým snom, proti zápalom a chorobám hrdla.

Tigrie oko – dodáva odvahu a sebaistotu od začiatku nových projektov.

Turmalín – má výrazné optické vlastnosti, odstraňuje negatívnu energiu vašu aj iných (stres, zlosť, pasivitu), pôsobí proti zápalom spojiviek, posilňuje imunitu, odstraňuje chudokrvnosť, priaznivo pôsobí na srdce.

Tyrkys – prečisťuje nervové centrá, používa sa pri liečbe hlavy, proti zápalu sliznice, pri kožných chorobách – celkové uspokojenie.

Zafír - prináša priazeň božskú aj ľudskú, prináša pocty a posilňuje myseľ, odpor k prízemnej žiadostivosti, posilňuje nervový systém a premýšľavosť.

Možno niekto z Vás dostal pod vianočný stromček niektorý z nich....treba dobré vlastnosti v čo najväčšej miere zúžitkovať.
8 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ja pridám ktorý kamienok ku ktorému znameniu
http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2007040401
4 0
bejka24 bejka24

bejka24 je offline (nepripojený) bejka24

Ja uplatňujem základné princípy zdravia.

Prvým je voda.

Pitný režim je skutočne zázračný - Ak ho začnete dodržiavať -
naštartuje sa vám najmä tráviaci systém a postupne to bude
ovplyvňovať ostatné tekutiny v tele (najzákladnešou je krv), bunky, z
nich vytvorené tkanivá, utvorené systémy a samozrejme orgány. Pitný
režim je závislý od našej hmotnosti- platí 30ml na 1 kg váhy (napr 80
kg = 2,4 litra vody) Všetko to závisí od množstva záťaže, čím viac
fyzickej záťaže tým viac tekutín treba navyše doplniť. Nikdy nepite
nárazovo - spôsobujete tak svojmu telu šok. Piť je potrebné po malých
ale častých dúškoch. Dôležité je taktiež čo pijeme. Ak denne
vypijete 2 litre sladených nápojov nemyslite si že ste si doplnili
tekutiny. V 1 litri Coca Coli sú 2 dcl vody, ktorú telo potrebuje.
Najlepšie je piť čistú vodu po malých dúškoch v priebehu celého
dňa. Ak sa rozhodnete dodržiavať pitný režim nerobte to nárazovo. Ak
ste doteraz pili denne 3 dcl vody, nešokujte svoje telo hneď veľkým
množstvom. Postupne si každý deň pridávajte o čosi viac tekutín.
Proces správneho pitného režimu je dlhodobý proces, preto sa
neponáhľajte. Ja osobne som pila 2 - 4 dcl vody denne po roku pijem 2 -
2,5 litra vody denne.

Druhým je spánok

Dostatok odpočinku regeneruje naše bunky, ktoré ďalej regenerujú
tkanivá orgány a taktiež systémy. Nové bunky, ktoré sa v tele tvoria
sú nepopísaným papierom, preto ich môžme ľahšie vyživiť. V spánku
náš mozog načerpávava nové sily, musí sa vysporiadať so všetkými
informáciami, ktorými ho denne zaťažujeme. Tráviaci systém po
celodennej práci regeneruje svoje bunky a štiepi enzýmy, ktoré
vylučujú škodlivé bunky ako aj spaľujú kalórie.

Tretím je cvičenie

Cvičenie slúži k lepšej cirkulácii krvi vo Vašom tele. Pod pojmom
cvičenie rozumieme akýkoľvek pohyb, ktorý cirkuluje našu krv, zvyšuje
náš tep a zabezpečuje hyperventiláciu pľúc (zrýchlený dych).
Cielené cvičenie neznamená len hodiny strávené v telocvični. Ak si
každý deň spravite dobrý strečing
http://www.sportujeme.sk/fitness/strecingove-cvicenie Ak namiesto
výťahu použijete schody a dáte prednosť chôdzi pred autom, či
autobusom, dávate telu dobrý základ pohybu. Každodenná starostlivosť
o deti a domácnosť je taktiež dobrým tréningom. Doprajte si raz do
týždňa tanec, prechádzku v prírode, 30 minútové cvičenie a Vaše
úspechy sa dostavia. Je veľmi podstatné správne držanie tela
http://lesk.cas.sk/clanok/82749/6-cv...oveho-svalstv...
Aj tu platí že kvalita je oveľa dôležitejšia ako kvantita.

Štvrtým je živá potrava

Predstavuje potravu, ktorá je absulútne čerstvá a hneď po uvarení
zjedená. Predstavuje taktiež potravu, ktorá neobsahuje pesticídy,
hormóny a baktérie. Tento princíp je veľmi obtiažne dodržať práve v
dobe, ktorá nám nedovoľuje si dopestovať všetky druhy potravy a z
časových dôvodov variť niekoľko krát denne. Čo sa týka očistenia
potravy - najmä zeleniny a ovocia využivam ekologický ozónový čistič
Fruit & Vegetable Cleaner, ktorý mi už na prvej prezentácii ukázal čo
všetko sme doteraz jedli. ( )
po slovensky som to nenašla- stačí vidieť. Ak chcete viac informácii o
Eko čističi pošlem vám mailom.

Piatym je užívanie prírodných doplnkov

Pri užívaní doplnkov je veľmi dôležité vyznať sa v spleti dnešnej
bohatej ponuky. Pri užívaní doplnkov by som Vám radila - nedajte sa
zlákať reklamou, nízkou cenou. Dbajte na kvalitu. Kvalitu rozpoznáte
veľmi jednoducho porovnajte si vstrebateľnosť doplnkov, zloženie
doplnku, a najmä prírodné doplnky by nemali mať žiadne vedľajšie
účinky, nemali by ste sa z nich predávkovať, a môže ich úžívať
každý bez rozdielu zdravotného stavu. Proces užívania by mal
predstavovať tri postupné kroky :

1. Očista
2. Výživa
3. Regenerácia

Telo je potrebné najprv očistiť - týka sa to najmä očisty
tráviaceho systému. Pritom ho môžme vyživiť doplnkami, ktoré majú
vysokú vstrebateľnosť - okolo 90 - 98% a nakoniec ho regenerujeme
doplnkami, ktoré posilnia našu imunitu pred voľnými radikálmi. Je
samozrejmé, že ľudia sa čoraz častejšie sa chránia pred chorobami
bylinkami, ovocím a zeleninou. Je to vynikajúci spôsob prevencie, avšak
naša zelenina, ovocie byliny postupne strácajú svoje výživné látky
(http://www.nanicmama.sk/obrazky-ku-c...a-vcera-a-dnes ).
Ja osobne užívam doplnky spoločnosti ***** a spoločnosti
Extravita. Je to na len a len na Vás vyberte si čo Vám najviac vyhovuje.

Starajme sa o svoje zdravie - máme len jedno tak si ho vážme.

V prípade záujmu Vám pošlem bližšie informácie.


YouTube - Videá z tohto e-mailu
0 0
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Alternatívna medicína
http://www.uloz.to/12485155/alternativn-medic-na-pdf
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

minulý rok som si kúpila takýto "ladviňák" len už bolo skoro po zime tak som tak nejak nevedela správne oceniť, ale túto zimu ho nosím stále, dá sa stále nosiť aj pod blúzku, tenké tričko a pod. tým ktoré nenosia tielko ako ja odporúčam, je to super a ľadviny a kríže nevykúkajú.
http://www.profitrade.sk/sk/vec-drie...-drieku-basic/
3 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať