Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

hovädzia polievka s krupicovými haluškami. Bravčové plnené rezne, ryža, hranolky a marhuľový kompót. Tvarožník je už skoro zjedený.
6 0
player85 player85

player85 je offline (nepripojený) player85

Ja som dnes urobila na obedík, knedličkovu polievku. A moj priateľ miluje GYROS, čiže kurací gyros s hranolkami, miešanou zeleninkou( činska kapusta, fialova cibulka + rajčiny) a samozrejem pikanktny cesnakovy dresing z jogurtu a tatarky mnam a chystame sa na navštevu tak dezert/koláčik piect nejdem
6 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Polievka- nedel'ná klasika, kuracie prsia v sladkokyslej omáčke, jasminova ryža s hráškom a omeletou. Ešte orechová tortička plnená čokoládovým mascarpone krémom, t'ahaná makovo-jablkovo-hroznová štrúdla, pizzová štrúdla. Syn má meniny a polovička o 2 dni.
6 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Včera - kuracie srdcia na zázvore, kari, pikantnej paprikovej paste a víne; ryža; grilovaná mexická zelenina
Dnes - kuracia polievka s pečeňovými knedličkami; čerstvé domáce široké rezance(tagliatelle) s mušľami(slávky). Použité suroviny - cibuľa, cesnak, sušené dubáky, olivový olej, biele suché víno, nakladané paradajky, zelený petržlen.
Keďže mušlí bolo dosť veľa, časť sa podávala s cestovinami, zvyšok len so šťavou a bagetkou opečenou na suchu, potretou cesnakom.
Ešte som piekla chlieb(pšeničná múka chlebová, pšeničná celozrnná, ražná celozrnná, pohánkové vločky, ľanové a slnečnicové semienka.
Naposledy upravil Marína : 12.11.12 at 20:59
1 srdcia,ryza,gril-zel.jpg  
2 kur.pol.jpg  
4 musle.JPG  
5 chlieb.JPG  
3 musle.JPG  

1/1
9 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Dnes polievka z domácej sliepky a stehno dusené na cibuľke a zemiaky.Polievka zostala, niečo pôjde do mrazáka, ostatná sa zje.
7 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Klasika -kurča s ryžou
6 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Dnes polievka ostala zo včerajška. Domáca čerstvá klobása upečená spolu so zemiakmi. K tomu uhorka a cvikla. Mňam...
5 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Inšpirujte sa mojim včerajším obedom
Kuracia polievka s pečeňovými knedličkami
Hovädzí steak s paštrnákovým pyré s opraženou šalotkou ( predtým namočená v mede), ozdobené strúčikom cesnaku uvareným v olivovom oleji.
Dnes bude repríza, lebo zo všetkého mi ostalo ešte na 3 porcie .
6 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ešte zostalo z včerajšieho slávnostného menu. Polievka hovädzia s kačacími drobkami. Pečená kačka na pomarančoch, kačacie prsia, stehná, červená kapusta na červenom víne, lokše a parená knedľa. Domáci krémeš.
5 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

obed - koložvárska kapusta, varené zemiaky /vytiahnuté z mrazáku, ale ohriate /
večera - vyprážaný karfiol a šampiňóny, kopec zeleninového šalátu
4 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Tweety Pozri príspevok
Ešte zostalo z včerajšieho slávnostného menu. Polievka hovädzia s kačacími drobkami. Pečená kačka na pomarančoch, kačacie prsia, stehná, červená kapusta na červenom víne, lokše a parená knedľa. Domáci krémeš.
...fíha, menu bolo naozaj bohaté... aj na kalórie .... no, slintám
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

včera - slepačia polievka a sedliacke fondue - na môj spôsob - nedávala som do chlebíka, ale do žemle

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25989

dnes - dojeme polievku, zapekané žemle, a upiekla som jaterničky, k tomu chlebík a kapustový šalát
5 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Kyslá fazuľová polievka, kura s pórom a paprikou, ryža.
Obrázok 6415.jpg  
Obrázok 6395.jpg  
1/1
7 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Melnick Pozri príspevok
Evi, šak ako Ďuri slintal pri tých cestovinách so slávkami. Bude recept ? Tvoj, nie z Varechy.
Majka, to vieš, že bude. Až na tie dubáky to bola klasika.
Keďže sme slávky kúpili v sobotu a robiť som ich chcela na druhý deň, vysypala som ich do hlbšej misy, prikryla hrubšou(mokrou a vyžmýkanou) utierkou tak, aby sa mušlí nedotýkala, dala do chladničky na vrchnú poličku a aj znížila teplotu v chladničke.
Na druhý deň som hneď zrána namočila hrsť dubákov ale len tak, aby boli ledva prikryté vodou kvôli tomu, aby bol silný výluh. Do prípravy jedla zmäknú tak, že im stačí pár minút. Tiež som neskôr uhnietla cesto, na 100 g polohrubej múky(ja som ešte mala taliansku z tvrdej pšenice) 1 vajce a 1-2 KL olivového oleja). Robila som z 3 vajec ale všetko som nepoužila. Cesto zabalené vo fólii dala odpočinúť do chladničky cca na 1/2 hod. Vyvaľkala(nie veľmi na tenko), nechala obschnúť a pokrájala. Na vaľkanie, aj krájanie, používam strojček, ak sa nepoužije, tak cesto stočiť ako roládu a krájať na šírku komu aká vyhovuje.
Slávky som nasypala do veľkého cedidla, opláchla studenou vodou a postupne z každej nožom odstránila(vytiahla) "fúzy" a vydrhla drátenkou. Zopár ich bolo pootvorených, poklepala som nožom, ak sa uzatvárala, vedela, že žije, ak nie, vyhodila. Z cca 120 ks len asi šesť. Boli to menšie mušle, zo Stredozemného mora.
Najprv som dala variť osolenú vodu na cestoviny. Tie varíme naraz so slávkami, lebo obe na to potrebujú zhruba rovnaký čas.
Keďže sa mi nepodarilo zohnať šalotku, vo veľkom hrnci na troche olivového oleja(mám výborný od domácej z HR) som spenila na drobno nakrájanú cibuľu, o chvíľu neskôr pridala na tenké plátky nakrájaný cesnak a už len chvíľku počkala, aby mi cesnak nezhorkol, pridala huby, zo 1-2 minúty počkala, prihodila slávky, podliala bielym suchým vínom(cca 1 dcl) a troškou výluhu z húb, pridala plameň na intenzite. Po 1-2 min. hrncom poriadne potriasla, pridala zo 3 PL sekaných paradajok. Potriasanie hrncom som zo 3x zopakovala. Nakoniec pridala veľký zväzok na hrubo nasekaného zeleného, plocholistého petržlenu a znova potriasla. Celé varenie nesmie trvať viac ako 7-8 minút. Medzitým som scedila cestoviny, dala do veľkej misy, na ne slávky, poliala šťavou a mierne premiešala. Keďže šťavy bolo dosť veľa, keď som dierkovanou varechou vyberala slávky, nechala som tú chvíľku šťavu trošku zredukovať.
Na servírovací tanier dala zvyšok slávok a poliala šťavou. K nim boli cesnakové hrianky z bagiet, len mierne na sucho opečené, aby neboli tvrdé a dali sa dobre máčať v šťave.
Všetky slávky sa krásne otvorili, ani jedna mušľa nebola uzavretá. Ak by bola, musí sa vyhodiť.
Toť vsjo!

Poznámka: Nesolila som, slávky sú dostatočne slané z morskej vody. Napadlo ma, že by sa tam hodil aj na tenké kolieska nakrájaný pór.
Naposledy upravil Marína : 12.11.12 at 19:03
8 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

pečené rybie filé, zemiakové pyré a miešaný šalát - mrkvička, jablká
1 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Marína Pozri príspevok
Majka, to vieš, že bude. Až na tie dubáky to bola klasika.
Keďže sme slávky kúpili v sobotu a robiť som ich chcela na druhý deň, slávky som vysypala do hlbšej misy, prikryla hrubšou(mokrou a vyžmýkanou) utierkou tak, aby sa mušlí nedotýkala, dala do chladničky na vrchnú poličku a aj znížila teplotu v chladničke.
Na druhý deň som hneď zrána namočila hrsť dubákov ale len tak, aby boli ledva prikryté vodou kvôli tomu, aby bol silný výluh. Do prípravy jedla zmäknú tak, že im stačí pár minút. Tiež som neskôr uhnietla cesto, na 100 g polohrubej múky(ja som ešte mala taliansku z tvrdej pšenice) 1 vajce a 1-2 KL olivového oleja). Robila som z 3 vajec ale všetko som nepoužila. Cesto zabalené vo fólii dala odpočinúť do chladničky cca na 1/2 hod. Vyvaľkala(nie veľmi na tenko), nechala obschnúť a pokrájala. Na vaľkanie, aj krájanie, používam strojček, ak sa nepoužije, tak cesto stočiť ako roládu a krájať na šírku komu aká vyhovuje.
Slávky som nasypala do veľkého cedidla, opláchla studenou vodou a postupne z každej nožnom odstránila(vytiahla) "fúzy" a vydrhla drátenkou. Zopár ich bolo pootvorených, poklepala som nožom, ak sa uzatvárala, vedela, že žije, ak nie, vyhodila. Z cca 120 ks len asi šesť. Boli to menšie mušle, zo Stredozemného mora.
Najprv som dala variť osolenú vodu na cestoviny. Tie varíme naraz so slávkami, lebo obe na to potrebujú zhruba rovnaký čas.
Keďže sa mi nepodarilo zohnať šalotku, vo veľkom hrnci na troche olivového oleja(mám výborný od domácej z HR) som spenila na drobno nakrájanú cibuľu, o chvíľu neskôr pridala na tenké plátky nakrájaný cesnak a už len chvíľku počkala, aby mi cesnak nezhorkol, pridala huby, zo 1-2 minúty počkala, prihodila slávky, podliala bielym suchým(cca 1 dcl) a troškou výluhu z húb, pridala plameň na intenzite. Po 1-2 min. hrncom poriadne potriasla, pridala zo 3 PL sekaných paradajok. Potriasanie hrncom som zo 3x zopakovala. Nakoniec pridala veľký zväzok na hrubo nasekaného zeleného, plocholistého petržlenu a znova potriasla. Celé varenie nesmie trvať viac ako 7-8 minút. Medzitým som scedila cestoviny, na ne dala slávky, poliala šťavou. Keďže šťavy bolo dosť veľa, keď som dierkovanou varechou vyberala slávky, nechala som tú chvíľku šťavu trošku zredukovať.
Do veľkej misy dala cestoviny, na ne slávky, šťavu a mierne premiešala. Na servírovací tanier dala zvyšok slávok a poliala šťavou. K nim boli cesnakové hrianky z bagiet, len mierne na sucho pečené, aby neboli tvrdé a dali sa dobre máčať v šťave.
Všetky slávky sa krásne otvorili, ani jedna mušľa nebola uzavretá. Ak by bola, musí sa vyhodiť.
Toť vsjo!

Poznámka: Nesolila som, slávky sú dostatočne slané z morskej vody. Napadlo ma, že by sa tam hodil aj na kolieska nakrájaný pór.
Parada. Kde si kupila slavky a za kolko? Tiez sa ich chystam zaradit do svojho jedalnicka.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Slayer666 Pozri príspevok
Parada. Kde si kupila slavky a za kolko? Tiez sa ich chystam zaradit do svojho jedalnicka.
Vďaka.
V Metre. Kúpili sme malé mušle(talianske), vraj sú chutnejšie ako tie väčšie. Malé aj boli čerstvejšie, dostali ich v sobotu. 1,532 kg sieťka stála 4,57 € s DPH, čiže 1 kg/cca 3 €. Z veľkých(myslím, že nórske) mali už len jednu sieťku, tie dostali skôr.
My osobne až tak to mäsko nemusíme, skôr takto, nie, že nám nechutí, to nie, nepovažujeme ho za niečo výnimočné, steak to nie je. Lenže z ničoho iného takú šťavu na cestoviny neurobím.
Mušle som vydrhla drátenkou, je to rýchlejšie a dôkladnejšie čistenie ako kefkou.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Čerpané z internetu : Malá škola varenia.

Evka robila som ho presne podľa návodu, ktorý prikladám . Bolo vynikajúce, no v BB na námestí som ho v jednej malej reštaurácii ( uzavretá spoločnosť a na objednávku) jedla a bolo ešte famóznejšie, ale asi to zjemní créme fraiche (môže byť obyčajná 33 % šľahačka, trochu nakyslastá, ale ten cudzí výraz má určitý cveng, nebudem tu za nevzdelanca ), ktorú som ja z rodinných dôvodov pridala v malom množstve. A tam sme mali k tomu teľacie mäsko marínované v rozmarínovom náleve a 3 hodiny varené vo vákuovo zabalenej fólii na 60 stupňov, niečo skvostné to bolo.
To mäsko sa mi zdalo moc "prácne" preto sme to riešili hovädzím steakom.
Ale už mám premyslené,( v Metre som kúpila celú teľaciu panenku) že to urobím a dám to do rúry na 60 st. na tzv. nočné varenie.


http://www.tyzden.sk/video/mala-skol...kove-pyre.html


a recept na créme fraiche- tiež stiahnutý z internetu

http://www.labuznik.cz/recept/creme-...vy-po-domacku/


: no môžem ja chudnúť, keď aj o obyčajnej "švábke" hovorím s láskou a tečú mi na ňu slinky????
Naposledy upravil Melnick : 12.11.12 at 16:10 Dôvod: ha,ha, zabudla som vložiť link. :D
2 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Marína Pozri príspevok
Vďaka.
V Metre. Kúpili sme malé mušle(talianske), vraj sú chutnejšie ako tie väčšie. Malé aj boli čerstvejšie, dostali ich v sobotu. 1,532 kg sieťka stála 4,57 € s DPH, čiže 1 kg/cca 3 €. Z veľkých(myslím, že nórske) mali už len jednu sieťku, tie dostali skôr.
My osobne až tak to mäsko nemusíme, skôr takto, nie, že nám nechutí, to nie, nepovažujeme ho za niečo výnimočné, steak to nie je. Lenže z ničoho iného takú šťavu na cestoviny neurobím.
Mušle som vydrhla drátenkou, je to rýchlejšie a dôkladnejšie čistenie ako kefkou.
Tieto? http://www.google.sk/imgres?imgurl=h...QEwBg&dur=3531

Cena je to fajn. Teda ano, su tam tie skrupinky (alebo ako sa to vola), ktore su nejedle, ale v zasade z toho ziskas vela chuti a mozes spravit cestoviny alebo len tak na masle, vine, cesnaku s petrzlenom a k tomu kvalitny chlieb. Urcite vyzivnejsie nez tie kurcata. Mavaju to vzdy/casto alebo je to len nejaka akcia teraz?
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

časť citátu
Melnick Pozri príspevok
Čerpané z internetu : Malá škola varenia.
........................
Majka, ďakujem. Tak to určite vyskúšam.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať