kukučka Dovolím si s tebou súhlasiť, nikde som nevidela reklamu ani článok, že sa dá piecť len v pekárni.
V mnohom si uľahčujeme prácu prístrojmi, prečo nie pri pečení? Súhlasím iba ak v tom, že je je to móda a dobrý obchod pre výrobcov.
Netvrdim, ze to samotni vyrobcovia takto propaguju, ale pocul som o viacerych ludoch, ktori si to myslia. Aj tu na fore bolo viacero prispevkov, ktore naznacovali, ze ich autori povazuju to, ze nemaju pekarnicku, za akusi nevyhodu v tom zmysle, ze sa im nepodari napiect taky dobry chlieb ako tym, ktori ju maju.
kukučka Ja som aj pred kúpou pekárne nerobila cestá ručne, ale robotom. Stál peniaze, nech maká...
To je zas ina vec. Aj ja si myslim, ze Total Gym je velmi dobra lavicka na cvicenie, ale ako stroj na cvicenie je nepouzitelny. Na druhej strane, su aj nazory, ze ziaden stroj sa skusenym rukam nevyrovna. Taktiez moze byt aj problem s teplotou, ktoru taky stroj moze vyvijat. Pri niektorych druhoch chleba je napr. dolezite, aby teplota pocas celeho spracovania az po pecenie nestupla nad 20°C. Ide napr. o tradicny flamsky kvaskovy chlieb. Nase kvasokove chleby su take nakysle, aj tie na vychode a tiez Severania take oblubuju, ale tam zas nechcu, aby bol kysly, tak preto musi sa miesit aj kysnut pod 20°C.
kukučka Bez pekárne by veľa ľudí chlieb nepieklo a jedli by ten s chémiou. Práve naopak, myslím si, že vďaka pekárňam sa pečie omnoho viac a nielen chlebík.
S tym uplne suhlasim a neupieram pekarnickam tento prinos. Hovorim iba tolko, ze nie su potrebne pre pecenie chleba.
Takze v podstate si neodporujeme.