Zavrieť

Porady

Domáci chlieb

Podelím sa s Vami s receptom na pečený domáci chlieb, ktorý som dnes u kamarátky skúšala a veľmi mi chutil.

1 kg chlebovej múky / ak nie je môže byť aj hladká /
10 dkg grahamovej múky
droždie 1 aj 1/4 kocky
1 čaj.lyžička sody bicarbóny
3 uvarené zemiaky /stredné - postrúhať /
2 PL octu
1 PL kmínu
1 PL soli
Postup : z 1 dcl vody a 1 PL cukru urobíme z droždia kvások.Zo všetkých surovín pripravíme husté cesto. Vo vandlíku ho miesime asi 20.minút. Necháme ho kysnúť asi 3/4 hod. Opäť ho na doske pregúľame a urobíme bochník na vymastený a hr.múkou vysypaný pekáč.Cesto na husto popicháme ihlicou a necháme ho opäť trošku podkysnúť.El.trúbu si dáme vyhriať na 210 °C bochník potrieme čistou vodou a dáme piecť. Keď je povrch trošku začervenalý stiahneme teplotu na 160°C a necháme dopiecť. Keď chlebík vytiahneme potrieme vodou. Môžem Vám povedať že je výborný !!!!!
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tento môj rovnako riedky...žiadna chladnička.... zavretá kúpeľňa...tam najteplejšie..lejem do jenskej misy.....neviem dať recept stránka vypisuje chybu
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

lujza.j
Tento môj rovnako riedky...žiadna chladnička.... zavretá kúpeľňa...tam najteplejšie..lejem do jenskej misy.....neviem dať recept stránka vypisuje chybu
https://bonvivani.sk/recepty/hrnceko...-zaciatocnikov
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

lujza.j
lujza.j
Tento môj rovnako riedky...žiadna chladnička.... zavretá kúpeľňa...tam najteplejšie..lejem do jenskej misy.....neviem dať recept stránka vypisuje chybu
https://bonvivani.sk/recepty/hrnceko...-zaciatocnikov
V recepte je jednoznačne moc vody. Ak ho necháš tých 16h, cesto bude príliš riedke a chlieb sa rozleje a bude kopírovať nádobu ako bábovka, vlastná skúsenosť.
Ináč čo sa týka toho "horúceho pekáča". Vôbec nikde som sa nedočítal dôvod tohto úkonu, skôr by som povedal, že sa môže "zaraziť", lebo kvasnicový chlieb narozdiel od kváskového kysne ešte aj do určitého štádia pečenia.
Naposledy som chytil, nahrial rúru na poctivých 250 st. celzia, hodil tam prikrytý pekáč, v ktorom mi chlieb ešte 2 hodiny kysnul pri horúcom radiátore a ihneď po vložení a zavrení rúry som stiahol na 230. Na tejto teplote som ho piekol 35 minút prikrytý a ďalších 15 už odkrytý a sledovaný okom na určitý stupeň dopečenia.
Tých 250 stupňov som dal preto, aby sa ten pekáč čo najrýchlejšie rozohrial, keďže nebol predhriatý.
Ale ako píšem, pri pečení pekáč ani nádobu nepredhrievam...
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

lujza.j
Nandy ja robievam 12h kysnutý,ale tvoj sa mi viac páči...
Večer zarobím toto...
https://bonvivani.sk/recepty/cibulove-bagety ....v komentoch tip,že polovičná dávka a kysnutie v " srnčom chrbáte"....
Veľmi chutné.... určite ešte upečiem
0 1

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať