bjuty smis
myslím, že výraz požadujem bol správny, ale s tvojím príspevkom súhlasím...
ale čo sa týka potravín, kedže téma je potraviny -robím, čo môžem
známy mi každý rok vychová svinu...chová iba 4 .
3 pre seba a rodinu, 1 pre mňa, nekšeftuje s nimi...bio chov, žiadne zmesky,mäso mám teda na celý rok +
ešte teraz mám v mrazáku posledné klobásy, hurky, jaternice...
je mi jedno, čo dokáže najnovšia štúdia nejakej americkej univerzity-čo je zdravšie, olej, alebo masť....masti mám na rozdávanie...kupujem akurát olivový olej extra virgin na zeleninové šaláty
mám len 625m pozemok, ale cca50 m som nechal na zeleninu,...trávnika je na kosenie aj tak dosť......, namiesto tují som sa od suseda " oddelil" jablonami -tvar vreteno a černicami.....medzeru na výmenu pohárov -na "cezplotové" som samozrejme nechal...
kurence ,kupujem takisto domáce, sliepky, vajíčka.....
preto si myslím, že ja to požadujem, nie prijímam to, čo mi ponúka trh....
sám som si to vyžadoval a mám to..
a k tomu ovplyvneniu stavu trhu-
bohužial, tebou uvádzaný spôsob skutočného ovplyvnenia stavu na trhu je asi tak reálny -alebo majú z neho výrobcovia taký strach-ako z mojho samostatného rozhodnutia o kúpe - nekúpe produktu..
Len pre správne pochopenie toho skutočne účinného ovplyvnenia trhu.
Napísal som, že len konkurenciou môžeš ovplyvniť trh. To však neznamená, že práve ty, alebo ja osobne to máme robiť.
V každej ľudskej spoločnosti je dostatok jedincov, ktorí majú prirodzený záujem sa týmito vecami zaoberať - podnikať. Dôležité je to prajné, alebo neprajné prostredie. Tu v únii je všetko tak zošnurované, že sa už neoplatí ani kvalitné potraviny pestovať. Neoplatí sa napríklad zavlažovať obilie, lebo
vraj je drahá voda. To čo je za nezmysel, že voda je drahá a nafta, stroje, osivá, hnojenie a chemická ochrana a ľudia už nie?
--------------------
To všetko majú na svedomí hlúpe zásahy sociálne orientovaného štátu do hospodárskych vzťahov. Práve tomu sa s prehľadom môže hovoriť deformovanie cien a trhu ako takého. Vedel by si si predstaviť, že vynaložíš kopu prostriedkov (peňazí) na založenie úrody a následne by si nemal peniaze na polievanie, či dokonca na zber úrody? To čo sa tu deje, je nenormálne a že to má dokonca všeobecnú podporu relatívne vzdelaného obyvateľstva, je doslova prejavom ich degenerovaného myslenia.