buchač
jar88
Ty s tým článkom súhlasíš?
------------------------------------
Prečo ?
-----------------
Myslíš si, že ak niečo predávam v Rakúsku, to isté musím predávať aj na Slovensku a v Maďarsku? Teba nenapadne, že ten podnikateľ je slobodný a že nikto mu nemôže kafrať do toho, ako a s čím bude podnikať?
Ak budem mať pár zmrzlinární na pár uliciach a v každej iné zloženie zmrzliny a za inú cenu, tiež ti to bude vadiť?
Čo myslíš, môžem dať každej prevádzke inú značku (každú označiť iným menom podnikateľa), lebo usúdim, že rovnaké meno podnikateľa môže v zákazníkoch vzbudzovať dojem, že ich klamem, alebo zavádzam kvalitou, cenou, zložením a podobne?
-------------------------
Myslím, že tí novinári len zneužívajú zadubenosť niektorých ľudí a píšu pre nich sprostosti, aby sa ich plátok čítal a kupoval.
Ja áno - súhlasím .
----------------------------
Preto !
Nie nemyslím si ...
No článok vraví o ROVNAKEJ ZNAČKE zmrzliny , no o inej kvalite - hlavne pre našinca ...
Podnikateľ na Slovensku je odrbovák - ešte aj vodu je schopný vodou riediť ...
Poniektorí novinári možno ...
Ibaže Hospodárske noviny si ešte ten svoj kredit drží .
Ako u koho, u mňa ho stratili dávno, pradávno. Hlavne preto, že sa zaoberajú viac sprostosťami, ako hospodárstvom (ekonomikou). Písať tendenčne a nekorektne sa stalo skôr pravidlom, ako výnimkou. Hold, sme v EU a je to cítiť.
------------------------------------
Prečo by som nemohol Slováka nakŕmiť grcom, keď mu nevadí a platí.?
Prečo by som nemohol predávať na jednej ulici Jahodovú z vody za Euro a na druhej ulici tiež jahodovú, ale z mlieka za 80 centov a na tretej ulici jahodovú zo smotany za 70 centov??
-------------------------------------------------
Ty si myslíš, že som povinný udávať aj receptúru, alebo písať jahodová zmrzlina vodová, jahodová zmrzlina mliečna, jahodová zmrzlina smotanová?
Smotanová, miešaná, chladená, jahodová zmrzlina?
Smotanová jahodová, čerstvá, miešaná v porceláne, chladená s lesnými jahodami, bez éčok, sladidiel a bio?
-------------------------------------------------
Určite je len na podnikateľovi čo ti ponúkne, čo prezentuje, čo zamlčí a čo zapýta. Na tebe je len to, či to berieš a či si ochotný to platiť. Nič viac a nič menej.