Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Peklo na talíři: Jogurty

http://www.stream.cz/peklonataliri/8...taliri-jogurty
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Naposledy trochu o politike, je tam súvis.
Ešte pre Erik555
Mikloš je v politike od jeho 26-27? rokov? Stále sa venuje financiám, bol ministrom, sedí v parlamente, mal veľkú možnosť zveľadiť východ aj s cestami. Pre mňa je ten človek taký najvýraznejší z tohto pohľadu.
To slovenskí Maďari majú väčšiu guráž a výdrž, aby si niečo pre seba vydupali. Tak sa to robí, nech sú príkladom aj pre ostatných.
Som z BA, nechodíme nakupovať potraviny do Rakúska, keď, tak deti idú na handry do Pandorfu. Alebo do prírody. Ani tam netankujú. Nepýtam sa prečo.
Ku kvalitným potravinám sa môže dostať dnes už takmer každý, je dosť eshopov.
Najmä v každom pohraničí chodia ľudia nakupovať za hranice, východ na UA, juh do HU, sever do PL, tu dolu do AT, západ na Moravu, Česi do DE a AT, asi aj PL, čo s tým chceš, prosím ťa, narobiť dnes. Nič, iba rešpektovať. Ja ťa inak chápem, ale to nedosiahneš.
Nie je bluf o živ. podmienkach východ verzus západ. Zdroj- sociológ. To by ti mohlo stačiť Je jedno kde žiješ. Vyjde ťa to rovnako.
Manžel s deťmi pred pár rokmi prešiel celé SK, BA cez juh po Veľké Kapušany, cez sever späť a potom niekoľko výjazdov krížom-krážom brali stred SK. Diplomovka.
Najhorší dojem bol z okolia Kapušian. Tam mám chuť podporiť niekoho cez starostu.
marfuška11 marfuška11

marfuška11 je offline (nepripojený) marfuška11

snívajuci realista
ak aj bolo to kura vychované na Slovensku,ako môžme vedieť,či nie je vykrmené poľským sajrajtom
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela
Manžel s deťmi pred pár rokmi prešiel celé SK, BA cez juh po Veľké Kapušany, cez sever späť a potom niekoľko výjazdov krížom-krážom brali stred SK. Diplomovka.
Najhorší dojem bol z okolia Kapušian. Tam mám chuť podporiť niekoho cez starostu.
Vychádzky a či výlety s deťmi sú o ničom ...
Diplomka ???....neverím ,skôr len také ukončenie základnej školy...

Svojho času som bol zamestnaný u ČSD ...naša organizácia sa starala o tie mosty ...
Prešiel som za tých pár rokov celé Československo ...Slovensko ale viac ...
Za jeden mesiac som som mal tie diéty cca 600 Kčs , čiže aj 20 dní vonku na cestách ...
Aj tak si dovolím tvrdiť , že som iba maturitu zrobil ....určite nie diplomku ...

Nejdem sa ďalej rozpisovať o tých podmienkach života tu , alebo tam ...niekto by sa určite urazil , hlavne ak by som spomenul tie vlastnosti ( samozrejme vo všeobecnosti myslené ) ľudí jednotlivých regiónov ...
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

buchač
korela
Manžel s deťmi pred pár rokmi prešiel celé SK, BA cez juh po Veľké Kapušany, cez sever späť a potom niekoľko výjazdov krížom-krážom brali stred SK. Diplomovka.
Najhorší dojem bol z okolia Kapušian. Tam mám chuť podporiť niekoho cez starostu.
Vychádzky a či výlety s deťmi sú o ničom ...
Diplomka ???....neverím ,skôr len také ukončenie základnej školy...

Svojho času som bol zamestnaný u ČSD ...naša organizácia sa starala o tie mosty ...
Prešiel som za tých pár rokov celé Československo ...Slovensko ale viac ...
Za jeden mesiac som som mal tie diéty cca 600 Kčs , čiže aj 20 dní vonku na cestách ...
Aj tak si dovolím tvrdiť , že som iba maturitu zrobil ....určite nie diplomku ...

Nejdem sa ďalej rozpisovať o tých podmienkach života tu , alebo tam ...niekto by sa určite urazil , hlavne ak by som spomenul tie vlastnosti ( samozrejme vo všeobecnosti myslené ) ľudí jednotlivých regiónov ...
Je evidentné, že ti univerzitné humanitné odbory štúdia absolútne nič nehovoria.
Odpúšťam ti.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela
Manžel s deťmi pred pár rokmi v rámci diplomovky prešiel celé SK, BA cez juh po Veľké Kapušany, cez sever späť a potom niekoľko výjazdov krížom-krážom brali stred SK. Diplomovka.
Je evidentné, že ti univerzitné humanitné odbory štúdia absolútne nič nehovoria.
Odpúšťam ti.
...v súvislosti s vyššie uvedenou vetou sa to dá chápať aj tak , ako som ja pochopil ...
Druhý krát píš ako manželka vyštudovaného na univerzite smeru humanitných viet ...
Oveľa lepšie by vyznelo , ak by veta mala iný slovosled ...viď zvýraznené ...

Ospravedlnenie príjaté ...

Poznámka :
...za svojim si aj tak stojím ...
Diplomka sa na výletoch , dokonca s deckami nerobí ...výsledok je potom aj adekvátny ...
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

marfuška11
ak aj bolo to kura vychované na Slovensku,ako môžme vedieť,či nie je vykrmené poľským sajrajtom
tak co navrhujes???
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
erik555
marfuška11
ak aj bolo to kura vychované na Slovensku,ako môžme vedieť,či nie je vykrmené poľským sajrajtom
tak co navrhujes???
To nevieme.Ale tie kurence majú úplne inú chuť ako tie neslovenské.
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
arizona
EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
Hentústránku nemám v obľube ....

Ale keď už čítať , tak poriadne ......a až dokonca ....

Poznámka editora

Nemám rád tyhle alarmistické a aktivistické články. Ne, že by nikdy neměli aktivisté pravdu, oni ji mnohdy mají, ale často je to jen půlpravda. Nezkoumal jsem podrobně tuto regulaci, takže nevím, zda opravdu po jejím zavedení bude policie EU zběsile vytrhávat z řádku kedlubny z neposvěcené setby, dost o tom pochybuji. Článek obsahuje odkazy na aktivistické kampaně a petice (přeskočil jsem je), ale nikoliv odkaz na samotnou regulaci. Co si myslet o tomto přehlédnuti? Jako kdyby mi někdo podsouval hotový názor. Podobně jsme kdysi odsuzovali Chartu, kterou nám ale neukázali.
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

ak by mal niekto silu študovať návrh tohto nariadenia aj v slovenčine, tak tu je http://www.ipex.eu/IPEXL-WEB/dossier...COM20130262.do

priznam sa, že ja tých viac ako 100 nezvládnem tak, aby som tomu porozumela
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Ide z toho az hroza,pripada mi to ako sci fi,ale ako sa vravi, bez vetra sa ani listok nepohne :-(

a este nieco http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2...dni-registrace
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

arizona
EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
Tu ani nejde o obmedzovanie malých pestovateľov ale o likvidáciu " ŠMEJDOV" v distribúcii osív a naša ochrana pred nedovoleným šírením odrôd. Koľkokrát sa stalo že sme si kúpili v obchode osivo a vyšlo niečo iné čo bolo deklarované. Alebo od idei cez predzákladné osivo až po certifikované, je potrebná časová os cca 15 rokov a v závere po uvedení na trh ho nejaká šmejdácka firma ukradne a začne z neho množiť tony. Zober si napríklad že by niekto začal maľovať vo veľkom obrazy monalízy a predával by ich ako originály a nikto by nemal šancu overiť či je originál. To isté je to napríklad firma vyrobí hrášok napr GLORIOSA a niekto okrem majiteľa odrody ho začne sám pestovať a vyrábať a predávať z neho osivo (čo je dnes celkom bežné) Ako šľachtieľská firma hovorím KONEČNE
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

pavol54
arizona
EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
Tu ani nejde o obmedzovanie malých pestovateľov ale o likvidáciu " ŠMEJDOV" v distribúcii osív a naša ochrana pred nedovoleným šírením odrôd. Koľkokrát sa stalo že sme si kúpili v obchode osivo a vyšlo niečo iné čo bolo deklarované. Alebo od idei cez predzákladné osivo až po certifikované, je potrebná časová os cca 15 rokov a v závere po uvedení na trh ho nejaká šmejdácka firma ukradne a začne z neho množiť tony. Zober si napríklad že by niekto začal maľovať vo veľkom obrazy monalízy a predával by ich ako originály a nikto by nemal šancu overiť či je originál. To isté je to napríklad firma vyrobí hrášok napr GLORIOSA a niekto okrem majiteľa odrody ho začne sám pestovať a vyrábať a predávať z neho osivo (čo je dnes celkom bežné) Ako šľachtieľská firma hovorím KONEČNE
Súhlasím len čiastočne, lebo "cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami"
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

pavol54
arizona
EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
Tu ani nejde o obmedzovanie malých pestovateľov ale o likvidáciu " ŠMEJDOV" v distribúcii osív a naša ochrana pred nedovoleným šírením odrôd. Koľkokrát sa stalo že sme si kúpili v obchode osivo a vyšlo niečo iné čo bolo deklarované. Alebo od idei cez predzákladné osivo až po certifikované, je potrebná časová os cca 15 rokov a v závere po uvedení na trh ho nejaká šmejdácka firma ukradne a začne z neho množiť tony. Zober si napríklad že by niekto začal maľovať vo veľkom obrazy monalízy a predával by ich ako originály a nikto by nemal šancu overiť či je originál. To isté je to napríklad firma vyrobí hrášok napr GLORIOSA a niekto okrem majiteľa odrody ho začne sám pestovať a vyrábať a predávať z neho osivo (čo je dnes celkom bežné) Ako šľachtieľská firma hovorím KONEČNE
Porovnavat obraz ktory namaloval clovek s niecim, co vytvorila priroda sa neda!!!!

Odkial zobrali slachtitelia /hlavne ti prvi/ semiacka? Dostali ich ZDARMA od prirody, nie? To, ze ich zacali pretvarat na svoj obraz s vidinou zisku, to im dava pravo na to aby si kazdy MUSEL kupit iba tie vyslachtene?
Povodne druhy boli odolne,zdrave,nepotrebovali chemiu a kila hnojiv. Ale tie novodobe vyslachtence su pravy opak...Ale asi maju vyssiu vynosnost na hektar, takze zase sme pri prachoch. Biznis je biznis ...
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Menia sa názory?
Blíži sa koniec rýchlo výkrmových brojlerových kurčiat v drobnochovoch?

Biele brojlery, ako ich poznáme z obchodov a supermarketov nám už veľa rokov zabezpečujú relatívne lacnú výživu ľudstva na celom svete.

Dnes je už všeobecne známa skutočnosť, že tieto kurčatá sú vykŕmené za 28-36 dní vo veľkokapacitných halách s hustotou obsadenia 16-20 ks na m2. Vykrmovanie je na úrovni vysokej chemicko - výživárskej vedy, ktorá má za úlohu vyprodukovať také kŕmne zmesi, ktoré za čo najkratší čas dodajú do tela kurčaťa všetko to, čo potrebuje na svoju maximálnu výnosnosť a ziskovosť za čo najkratší čas.

Myslíte si, že obsahom rôznych prídavných látok, ktoré kurčatá skonzumujú, si zákazník prilepší zdraviu svojmu i svojich blízkych? Myslíte si, že ľudia ktorí nazvali s trochou irónie tento výrobok „najrýchlejšie rastúci nádor“ sú presvedčení o zdravom hydinovom mäse? Myslíte si, že by sa tomu ešte malo hovoriť kurča?
Trendy vo svete ukazujú, že obrovské množstvo ľudí sa opäť vracia k vlastným prídomovým chovom - v skratke povedané – domáce je domáce. Vzniká pomerne veľa malých rodinných fariem, ktoré začínajú predávať z dvora.
Áno, mäso aby bolo mäsom z kurčaťa a mohli sme mu povedať - mäso z kurčaťa, potrebuje rásť niekoľko mesiacov, aby prirodzene vyzrelo. Ako kedysi , keď sa nám na jar vyliahli kuriatka, tak kohútikov sme jedli niekedy koncom leta a v zime. To bolo mäso. Kuričky nám ostali do budúceho roka ako mladé nosničky. Najstaršie sliepky sa priebežne použili na kvalitné vývary a polievky, ktoré mali veľa krát aj priam liečivé účinku pre ľudí.
Ako čítate tento článok, tak si začínate uvedomovať, že čoraz viac bude aj pre vás potrebné zamerať sa na inú alternatívu zaobstarania si kvalitného mäsa či vajec z hydiny.
Budúcnosť ukáže, že momentálne preferovaný rýchlo výkrm hydiny a výroba vajec v umelých podmienkach, nebola najšťastnejšou voľbou s ohľadom na zdravie ľudí.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

arizona
pavol54
arizona
EU chce regulovat pěstování VEŠKERÉHO ovoce a zeleniny (dokonce i na soukromých zahrádkách)


Čítajte viac: http://dolezite.sk/EU_chce_regulovat...#ixzz2Sv9tcA9K
Tu ani nejde o obmedzovanie malých pestovateľov ale o likvidáciu " ŠMEJDOV" v distribúcii osív a naša ochrana pred nedovoleným šírením odrôd. Koľkokrát sa stalo že sme si kúpili v obchode osivo a vyšlo niečo iné čo bolo deklarované. Alebo od idei cez predzákladné osivo až po certifikované, je potrebná časová os cca 15 rokov a v závere po uvedení na trh ho nejaká šmejdácka firma ukradne a začne z neho množiť tony. Zober si napríklad že by niekto začal maľovať vo veľkom obrazy monalízy a predával by ich ako originály a nikto by nemal šancu overiť či je originál. To isté je to napríklad firma vyrobí hrášok napr GLORIOSA a niekto okrem majiteľa odrody ho začne sám pestovať a vyrábať a predávať z neho osivo (čo je dnes celkom bežné) Ako šľachtieľská firma hovorím KONEČNE
Porovnavat obraz ktory namaloval clovek s niecim, co vytvorila priroda sa neda!!!!

Odkial zobrali slachtitelia /hlavne ti prvi/ semiacka? Dostali ich ZDARMA od prirody, nie? To, ze ich zacali pretvarat na svoj obraz s vidinou zisku, to im dava pravo na to aby si kazdy MUSEL kupit iba tie vyslachtene?
Povodne druhy boli odolne,zdrave,nepotrebovali chemiu a kila hnojiv. Ale tie novodobe vyslachtence su pravy opak...Ale asi maju vyssiu vynosnost na hektar, takze zase sme pri prachoch. Biznis je biznis ...
Pravdu máš pôvodne všetko nám tu pôvodne bolo dané zdarma, ja tomu hovorím Boží dar, len si to potom premenili všetci akosi na biznis. Myslím si že by si pôvodné odrody ani nepestovala pretože mali akosi iné vlastnosti pre ktoré by sme ich "nemuseli"
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

wagner
Menia sa názory?
Blíži sa koniec rýchlo výkrmových brojlerových kurčiat v drobnochovoch?

Biele brojlery, ako ich poznáme z obchodov a supermarketov nám už veľa rokov zabezpečujú relatívne lacnú výživu ľudstva na celom svete.

Dnes je už všeobecne známa skutočnosť, že tieto kurčatá sú vykŕmené za 28-36 dní vo veľkokapacitných halách s hustotou obsadenia 16-20 ks na m2. Vykrmovanie je na úrovni vysokej chemicko - výživárskej vedy, ktorá má za úlohu vyprodukovať také kŕmne zmesi, ktoré za čo najkratší čas dodajú do tela kurčaťa všetko to, čo potrebuje na svoju maximálnu výnosnosť a ziskovosť za čo najkratší čas.

Myslíte si, že obsahom rôznych prídavných látok, ktoré kurčatá skonzumujú, si zákazník prilepší zdraviu svojmu i svojich blízkych? Myslíte si, že ľudia ktorí nazvali s trochou irónie tento výrobok „najrýchlejšie rastúci nádor“ sú presvedčení o zdravom hydinovom mäse? Myslíte si, že by sa tomu ešte malo hovoriť kurča?
Trendy vo svete ukazujú, že obrovské množstvo ľudí sa opäť vracia k vlastným prídomovým chovom - v skratke povedané – domáce je domáce. Vzniká pomerne veľa malých rodinných fariem, ktoré začínajú predávať z dvora.
Áno, mäso aby bolo mäsom z kurčaťa a mohli sme mu povedať - mäso z kurčaťa, potrebuje rásť niekoľko mesiacov, aby prirodzene vyzrelo. Ako kedysi , keď sa nám na jar vyliahli kuriatka, tak kohútikov sme jedli niekedy koncom leta a v zime. To bolo mäso. Kuričky nám ostali do budúceho roka ako mladé nosničky. Najstaršie sliepky sa priebežne použili na kvalitné vývary a polievky, ktoré mali veľa krát aj priam liečivé účinku pre ľudí.
Ako čítate tento článok, tak si začínate uvedomovať, že čoraz viac bude aj pre vás potrebné zamerať sa na inú alternatívu zaobstarania si kvalitného mäsa či vajec z hydiny.
Budúcnosť ukáže, že momentálne preferovaný rýchlo výkrm hydiny a výroba vajec v umelých podmienkach, nebola najšťastnejšou voľbou s ohľadom na zdravie ľudí.
A to už autor nehovorí o umelom mäse ktoré myslím že v Holandsku vyrobili ako potenciálnu potravu pre ľudstvo v budúcnosti a to si povieme: "kde sú klasické brojleri". Moji predkovia jedli kurence niekedy od konca júna a prežili to, raz som doniesol na objednávku jednej Bratislavčanke takéto domáce kurča tak pozrela na mňa ako na debila, lebo dnešná predstava konzumenta je aby mal tovar bio kvalitu, ale mal parametre toho 36 dňového brojlera
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

pavol54
A to už autor nehovorí o umelom mäse ktoré myslím že v Holandsku vyrobili ako potenciálnu potravu pre ľudstvo v budúcnosti a to si povieme: "kde sú klasické brojleri". Moji predkovia jedli kurence niekedy od konca júna a prežili to, raz som doniesol na objednávku jednej Bratislavčanke takéto domáce kurča tak pozrela na mňa ako na debila, lebo dnešná predstava konzumenta je aby mal tovar bio kvalitu, ale mal parametre toho 36 dňového brojlera
A to domáce kurča nebolo v bio kvalite? Nechce sa mi veriť. Ja mám všetky sliepky v bio - žiadna smeska na krmenie. Sliepky sa pasú vo výbehu, chovám ich tak, ako kedysi chovali moji rodičia. A ak si niekto myslí, že v bio kvalite bude mať za 36 dní, tak je praštený.. Mäso je vtedy mäso, keď zviera(sliepka, prasa.....) rastú normálne, prirodzene. Tak nech sa napcháva tými 36 dňovými nádormi. To som už pekne dávno nejedla. Keď som po dlhej dobe začala chovať sliepky(predtým som nejedla slepačie mäso asi tri-štyri roky) a začala som jesť, tak som sa nevedela dojesť toho chutného mäsa.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

wagner
pavol54
A to už autor nehovorí o umelom mäse ktoré myslím že v Holandsku vyrobili ako potenciálnu potravu pre ľudstvo v budúcnosti a to si povieme: "kde sú klasické brojleri". Moji predkovia jedli kurence niekedy od konca júna a prežili to, raz som doniesol na objednávku jednej Bratislavčanke takéto domáce kurča tak pozrela na mňa ako na debila, lebo dnešná predstava konzumenta je aby mal tovar bio kvalitu, ale mal parametre toho 36 dňového brojlera
A to domáce kurča nebolo v bio kvalite? Nechce sa mi veriť. Ja mám všetky sliepky v bio - žiadna smeska na krmenie. Sliepky sa pasú vo výbehu, chovám ich tak, ako kedysi chovali moji rodičia. A ak si niekto myslí, že v bio kvalite bude mať za 36 dní, tak je praštený.. Mäso je vtedy mäso, keď zviera(sliepka, prasa.....) rastú normálne, prirodzene. Tak nech sa napcháva tými 36 dňovými nádormi. To som už pekne dávno nejedla. Keď som po dlhej dobe začala chovať sliepky(predtým som nejedla slepačie mäso asi tri-štyri roky) a začala som jesť, tak som sa nevedela dojesť toho chutného mäsa.
Ale tie predstavy o tom ako má vyzerať kurča sú odlišné, to vieš samá noha, žiadne mohutné prsia...
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať