Dáša_ no práve na kysuciach sa chovali býky, kosilo sa. A sú miesta, kde sa tak deje dodnes. Vždy sú možnosti. Kde je vôľa, tam je cesta
Pre erik555:
Ja som si tento príspevok všimla až teraz. Stotožňujem sa s ním.
Preto som napísala buchačovi, že treba vychádzať z podmienok vlastného regiónu.
komu bráni začať s chovom kôz pomaly od jedného kusu.
Čo prichádzam v obchodoch do styku s kozími produktami, tak sú to výlučne v BA iba české výrobky a francúzske v Carrefoure. Tak kupujem české, sú bio, iné ani nedostanem, aj keby som nechcela bio, ale viem, že tam nie je prímes iného mlieka.
Ovčie sú slovenské z fariem, sú skvelé.
Kedysi v každej obci boli kone, kravy, kozy. Myslím, že ovos bol plodina, ktorá sa pestovala v tomto kraji, tak nech vypestujú dnes tak hľadané biovýrobky a skúsia ho pestovať vo vyššej kvalite. V normálnej sieti bioovsené vločky som osobne ešte nevidela.
Ako sa levanduľa dopestuje najkvalitnejšia najmä v stredomorí, pretože má najmä tradíciu v jej dopestovaní, i keď lány levandule sa vyskytujú i inde na svete.
Doménou Bulharov okrem zeleniny boli ružové polia. Island profituje z termálnej energie.
Každá krajina je jedinečná, len netreba kopírovať čo je u susedov a vychádzať zo svojich možností a zdrojov.
Vieš, keby si videl, ako sa riešila reštruktualizácia Slovenska tesne po revolúcii, bolo to určujúce pre Slovensko, akou cestou prosperity sa bude uberať, nájsť optimálne východiská pre túto krajinu, malo sa vychádzať z toho čo máme k dispozícii, no ale nevedeli kam z konopí, pretože v náraze mali o tom rozhodnúť ľudia, ktorí boli že sú radi na miestach, ktoré obsadili, ktovie akú prax mali, to bolo najvzácnejšie obdobie pre túto republiku, ktoré sa malo využiť.
Prišlo k deštrukcii, svoje urobil aj Havel, ale to už zachádza do témy - Kam kráčaš Slovensko. Neviem koľko si mal vtedy rokov, ale v 1990-91 vybehla cena potravín závratnou rýchlosťou okrem pár tovarov, ako sú vajíčka a pod.
A začali sa sem valiť zahraničné potraviny.