Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

Antea Pozri príspevok
Istota je guľomet. Radšej kúpim u overeného včelára ako v markete
Jj, takze uz ani neverit slovenskym vyrobcom. To sme pekne dopadli na tomto malom Slovensku
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

erik555 Pozri príspevok
Jj, takze uz ani neverit slovenskym vyrobcom. To sme pekne dopadli na tomto malom Slovensku
no môžu si za to sami......proste skôr verím AT vajcu ako SK vajcu ktoré je možno inak PL vajce....a tak podobne...ale to je môj problém
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

erik555 Pozri príspevok
Z kvetovych jedine agatovy nekrystalizuje. A lesne krystalizuju pozdejsie.
ale čistý nikdy nezískaš(včielky sú potvorky) takže časom sa tam nájdu kryštalizujúce vrstvy na dne
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

erik555 Pozri príspevok
Potom treba zalovat slovenskeho vyrobcu s certifikaciami za klamanie spotrebitela!!! co ti mam na to napisat, ked ty tam vraj citis karamel
keď je skúšobňa na topánky tak je aj na med len zadávateľa to niečo stojí ak vyhrá sa mu to vráti, ale ak to bol len subjektívny dojem to je potom veľmi drahý med
1 0
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

pavol54 Pozri príspevok
keď je skúšobňa na topánky tak je aj na med len zadávateľa to niečo stojí ak vyhrá sa mu to vráti, ale ak to bol len subjektívny dojem to je potom veľmi drahý med
To mne je vsetko jasne, ze je potreba testovat. Slo mi tym o to, ze slovensky vyrobca s certifikaciami ma na etikete vyrobku vsetko potvrdzujuce, ze sa jedna o cisty prirodny produkt, zlozenie: prirodny vceli med, krajiny povodu Slovensko, Vyrobene na Slovensku, s garanciou slovenskeho medu, ma tam uvedenu svoju adresu/web, ale aj tak tento vyrobok spochybnujeme. S tymto Slovenskom to naozaj ide dolu kopcom (teraz nehladam pricinu, ale je to fakt)
Naposledy upravil erik555 : 29.03.13 at 17:18
0 0
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

erik555 Pozri príspevok
To mne je vsetko jasne, ze je potreba testovat. Slo mi tym o to, ze slovensky vyrobca s certifikaciami ma na etikete vyrobku vsetko potvrdzujuce, ze sa jedna o cisty prirodny produkt, zlozenie: prirodny vceli med, krajiny povodu Slovensko, Vyrobene na Slovensku, s garanciou slovenskeho medu, ma tam uvedenu svoju adresu/web, ale aj tak tento vyrobok spochybnujeme. S tymto Slovenskom to naozaj ide dolu kopcom (teraz nehladam pricinu, ale je to fakt)
Nó, aj keď budem veriť tak sa mi lepšie oplatí u včelára, dá aj zľavu,my ročne minieme asi 30-35 kg medu, cukor len na pečenie a zaváranie.
0 0
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

OK.....inak ten spominany med bol na jesen v akcii za 3,19€ (950g), potom o nejaky mesiac znova akcia tusim 3,44€. Bezna cena asi okolo 4,70€.
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Citujem z FB:Ľudkovia, všimli ste si, že denne nás reklamy presvedčujú, že ak chceme byť fit musíme do seba tlačiť umeliny od farmaceutických firiem... a pritom zabúdame, že najlepšie lieky máme doma v záhradke. Neviem kedy som videla v reklame jabĺčko?.... smutné, že?!....
526917_10200924366934250_394052544_n.jpg  
1 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
Voľakedy sme kupovali spišské párky od Mäsospiš-u.Potom to prevzal výrobca niekde na strednom Slovensku a to sa nedá jesť.Ak poznáš výrobok roky,ani zlatá pečať slovenského výrobcu im nepomôže.To nie je o potravinovej sebestačnosti,to je o tom,že naši výrobcovia majú neuveriteľnú schopnosť zhovadiť tradičný výrobok kvôli zisku a myslieť si,že si to kúpim dvakrát.Nekúpim,dobré meno sa stratilo...Dnes už nekupujem výrobky podľa ceny,ani pôvodu,ale výrobcu.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Peggynka Pozri príspevok
Voľakedy sme kupovali spišské párky od Mäsospiš-u.Potom to prevzal výrobca niekde na strednom Slovensku a to sa nedá jesť.Ak poznáš výrobok roky,ani zlatá pečať slovenského výrobcu im nepomôže.To nie je o potravinovej sebestačnosti,to je o tom,že naši výrobcovia majú neuveriteľnú schopnosť zhovadiť tradičný výrobok kvôli zisku a myslieť si,že si to kúpim dvakrát.Nekúpim,dobré meno sa stratilo...Dnes už nekupujem výrobky podľa ceny,ani pôvodu,ale výrobcu.
najhorsie na tom je, ze vela ludi automaticky kupuje znamu, overenu znacku a mysli si, ze kupuje slovensky, overeny vyrobok. Lenze ti, slovenski vyrobcovia a znacky na ktore sme boli zvyknuti, uz davno nie su tym, cim byvali. Firmu kupia zahranicne firmy, znamy nazov vyrobku ponechaju, zmenia recepturu,vyrobu presunu do svojej krajiny a predavaju dalej v povodnej krajine.
Napr. take maslo Rajo http://www.rajo.sk/sortiment/maslo
Preco sa vyraba v Nemecku?To na SK nemame dostatok schopnych ludi?A previest stroje je najmenej...Mali sme na SK rozvinuty,kvalitny mliekarensky priemysel,aj dostatok odbornikov, technologii,aj receptur.
Vsetci oponuju zmenami receptur, vraj na zvysenie kvality. Akej kvality? Predlzenia trvanlivosti,aby tovar vydrzal prepravu neraz tisicky kilometrov. Tym padom sa napcha chemiou,eckami a ostatnym svinstvom.
Zdraviu prospesne prirodne latky,ktore by mali mliecne vyrobky obsahovat su upravou znicene. Mlieko,jogurty,masla,smotany su dnes iba vzhladom a nazvom podobne tym, cim boli povodne...inak je to sama chemia a nahrady z praskov z neznamych zdrojov...
2 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Uvidime, ci sa nieco zlepsi,alebo ide zas iba o velku bublinu, ktora onedlho splasne...

http://aktualne.atlas.sk/koniec-nekv...ko/spolocnost/
2 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Mňa by zaujímalo odkiaľ máme mlieko v pojazdných kravičkách na kolieskach: V každom väčšom meste máte predajňu alebo ho rozvážajú v chladiarenských autách zaručene čerstvé kravské mlieko. Niekde predávajú aj tvaroh, oštiepky, bryndzu .... Chutí mi, mlieko skysne, chce ho aj mačka, teda by malo byť kvalitné a zaručene kravské. Lenže ...... ja nikde necítim smrdieť kravy, nevidím klápince, kopy hnoja, nie sú muchy, nikde sa kravy nepasú, lúky máme zarastené, kravy nám neprechádzajú po cestách (dokonca už ani takú dopravnú značku nemáme "pozor prechádzajúce kravy!) a tak stále vo mne hlodá červ nedôvery: je to naozaj pravé kravské mlieko? Nedovážame zas nejaké čínske sušené mlieko a u nás sa len zmieša prášok s vodou? A je len otázka času kedy zas prepukne nejaká aféra?

Mne chutí, mlieko skysne, dá sa z neho urobiť tvaroh, vypije ho aj mačka, malo by byť teda "živé" - naozajstné čerstvo nadojené kravské mlieko. Len keď ja žiadne stopy po tých našich slovenských kravách na Slovensku nevidím ........
A ak vidím niekde sa pásť kravy, tak mi pripadajú také nejaké zúbožené, smutné, a je ich strašne málo - nie celé stádo, ale len zopár akoby výrobcovia vystavovali len vzorku .......
Budem len rada ak ma vyvediete z omylu.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

hubatá Pozri príspevok
Mňa by zaujímalo odkiaľ máme mlieko v pojazdných kravičkách na kolieskach: V každom väčšom meste máte predajňu alebo ho rozvážajú v chladiarenských autách zaručene čerstvé kravské mlieko. Niekde predávajú aj tvaroh, oštiepky, bryndzu .... Chutí mi, mlieko skysne, chce ho aj mačka, teda by malo byť kvalitné a zaručene kravské. Lenže ...... ja nikde necítim smrdieť kravy, nevidím klápince, kopy hnoja, nie sú muchy, nikde sa kravy nepasú, lúky máme zarastené, kravy nám neprechádzajú po cestách (dokonca už ani takú dopravnú značku nemáme "pozor prechádzajúce kravy!) a tak stále vo mne hlodá červ nedôvery: je to naozaj pravé kravské mlieko? Nedovážame zas nejaké čínske sušené mlieko a u nás sa len zmieša prášok s vodou? A je len otázka času kedy zas prepukne nejaká aféra?

Mne chutí, mlieko skysne, dá sa z neho urobiť tvaroh, vypije ho aj mačka, malo by byť teda "živé" - naozajstné čerstvo nadojené kravské mlieko. Len keď ja žiadne stopy po tých našich slovenských kravách na Slovensku nevidím ........
A ak vidím niekde sa pásť kravy, tak mi pripadajú také nejaké zúbožené, smutné, a je ich strašne málo - nie celé stádo, ale len zopár akoby výrobcovia vystavovali len vzorku .......
Budem len rada ak ma vyvediete z omylu.
Ak si si nevšimla veľkokapacitné kravíny či ošípárne sú podľa socialistických noriem postavené mimo dosahu obydlí
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Kde sa postavili nové kravíny v ktorej dedine?
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

hubatá Pozri príspevok
Kde sa postavili nové kravíny v ktorej dedine?
kravy sa nepasú, lebo ako mi vysvetlili chovatelia, keby sa pásli, nevedeli by zabezpečiť rovnakú kvalitu mlieka. Takto sú celý rok zatvorené v kravínoch a kŕmia ich zvyčajne hotovými zmesami.
1 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

To čo je za blbosť aby bola každý deň rovnaká kvalita mlieka? Veď krava je živý tvor, nedá každý deň tú istú kvalitu mlieka.....
Ak dá tak je tá kvalita umelo dorobená - z čínskeho prášku !
Potom tie kravy ani nesmrdia, nerobia hnoj, máme zarastené lúky lebo ich nemá kto spásať.

Ako je možné že sa za pasúce sa kravy nehanbia toť v susednom Rakúsku a aj všade inde po svete sa pasú kozy, ovce, kravy, kone ...... len na Slovensku sa za ne hanbíme až pokiaľ nevypukne zasa nejaká aféra.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Dáša_ Pozri príspevok
kravy sa nepasú, lebo ako mi vysvetlili chovatelia, keby sa pásli, nevedeli by zabezpečiť rovnakú kvalitu mlieka. Takto sú celý rok zatvorené v kravínoch a kŕmia ich zvyčajne hotovými zmesami.
Ja ľutujem aj psov, ktorí sú iba na granuliach. Čo z toho života majú?
Zvieratá poskytujúce mlieko - potrava sa prejaví na chuti mlieka, ľudia čo boli odchovaní na kozom mlieku spomínajú, že vedeli podľa chuti mlieka, kde sa v ten deň pásli. Ak mali obecného pastiera. Kravy detto. Energia slnka prechádza do rastlín, s nimi do mlieka. Dnes kravy nevidia ani to slnko.
Niet sa čo čudovať, že ľudia sú čoraz viac bez energie. Nakoniec aj príliš veľa ľudí si mimo dovolenky veľa slnka neužije počas roka. Záleží na zamestnaní.
​Ešte aj umelá výroba polotovarov, žiadna vlastná vložená energia do prípravy jedál doma. S láskou.
Už ste určite čítali nejaké výskumy, čo sa tohto týka.
1 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Kto pozná poľský potravinový trh, tak vám povie, že Poliaci majú normálne kvalitné potraviny. A majú aj adekvátnu cenu.
Ja len nechápem, ako si nechajú poškodzovať mienku o ich národe vďaka týmto aféram.
Že nesprísnia kontroly.
A tiež nechápem, ako sa tí ľudia navzájom vyňuchajú. Výrobca - nákupca.
Zháňala som krvavničky tu na SK, taká fajn firma, volala som im, a tiež som sa spýtala, či predávajú aj vlastné mäso, ak vyrábajú klobásky, zabíjačkové dobroty atď. Vraj zatiaľ nie. Neviem aké by boli vaše reakcie, ale keď sa zaoberajú iba mletým a chuťovo upraveným mäsom, tak u mňa stratili dôveru. Možno zbytočne, ale neverím.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Tesco predáva ryžové krvavničky, na obale napísané, že zo sušenej krvi. Neviete čo to obnáša z výživovej hodnoty? Baron Púchov.
​To asi nebude ako pri kvalite sušeného mlieka. ???
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať