Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Včera aj dnes: guláš zo srnky, kolienka.
Obrázok 6385.jpg  
2 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Kotlíkový guláš/ bez kotlíka- varený v kuchte/ čerstvý chlieb.
2 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Karfiol pečený v trúbe, k tomu trochu podusená paprika na cibuľke.
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dnes sme si vyrazili:
muz si dal svoje klasicke fadne jedlo ako vzdy-cordon blue s hranolkami
ja som vyuzila tyzden diviny a dala som si rezen s diviaka v lieskovoorieskovej panade,s brusnicovym lekvarom a opekanymi zemiakmi,bolo to fantastickeeeee.

no a kedze sme tam prisli vyhladovani,neskor popoludni,v zaludku len kustik chleba od ranajok,tak sme hodili aj dezert:
ja:gastanove pyre so slahackou
muz:nugatove knedle so slahackou a jahodovym pyre

nekomentujem aki sme odtial vysli a skoncili sme v posteli....
dnes uz nehrozi pojedanie nicoho,ani pri telke.len voda,voda a voda.....

zajtra sa tam chystame znova,kedze moj otec ma narodky,nasi dojdu tak si urobime vylet po Viedni,no ale dezert jednoznacne uz nehrozi,
musim ich vopred varovat,tie porcie su nenormalne.
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

sobota

slepacia polievka so sirokymi rezancami
pecena stuka,zemiakovy trhanec,hlavkovy salat

nedela
cicerovo-hubova cesnacka
muz-zapekane kotlety,tarhona,paprika
ja-karfiolove fasirky,parene zemiaky,mrkvovy salat

dnes
dojeme cesnacku a rybu od soboty,hodim k nej na paru siroke fazule

zajtra

polievka so sirokych fazul
muz doje kotlety s tarhonou od vcera
ja djem zemiaky s karfiolovymi fasirkami od vcera
2 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Polievka ostala zo včerajška a šifliky(strapačky) s kapustou
2 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Ivana Š Pozri príspevok
dnes nevarím (včera bola čínska pomsta - rezance a kuracie mäso kung pao)
zostalo aj na dnes, a aj tak všetci moji majú dnes dlhý deň, prídu až večer, a to si len tak niečo ľahké najradšej dajú
zeleninový šalát, puding, krupicová kaša a pod.
...hm, mne deti odmietli chodiť na obedy do školy /maminka, keď tak dobre varíš/, takže musím variť každý deň, pretože sú vo veku, že treba pestrú, zdravú, vyváženú a aj "im chutiacu" stravu...
2 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ešte ostalo zo segedínu, tak ten a k nemu jušková polievka so sušenými hubami.
2 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
46. týždeň
2 0
Anik Anik

Anik je offline (nepripojený) Anik

sladká kapustička, pečená krkovička-bôčik a knedľa nakoľko sme dvaja bude aj na zajtra a mne je neskutočne ľúto, že všetci sú tak ďaleko a nemôžu si dať.
2 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

klasický guláš
2 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Čángo guláš
2 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Čerpané z internetu : Malá škola varenia.

Evka robila som ho presne podľa návodu, ktorý prikladám . Bolo vynikajúce, no v BB na námestí som ho v jednej malej reštaurácii ( uzavretá spoločnosť a na objednávku) jedla a bolo ešte famóznejšie, ale asi to zjemní créme fraiche (môže byť obyčajná 33 % šľahačka, trochu nakyslastá, ale ten cudzí výraz má určitý cveng, nebudem tu za nevzdelanca ), ktorú som ja z rodinných dôvodov pridala v malom množstve. A tam sme mali k tomu teľacie mäsko marínované v rozmarínovom náleve a 3 hodiny varené vo vákuovo zabalenej fólii na 60 stupňov, niečo skvostné to bolo.
To mäsko sa mi zdalo moc "prácne" preto sme to riešili hovädzím steakom.
Ale už mám premyslené,( v Metre som kúpila celú teľaciu panenku) že to urobím a dám to do rúry na 60 st. na tzv. nočné varenie.


http://www.tyzden.sk/video/mala-skol...kove-pyre.html


a recept na créme fraiche- tiež stiahnutý z internetu

http://www.labuznik.cz/recept/creme-...vy-po-domacku/


: no môžem ja chudnúť, keď aj o obyčajnej "švábke" hovorím s láskou a tečú mi na ňu slinky????
Naposledy upravil Melnick : 12.11.12 at 16:10 Dôvod: ha,ha, zabudla som vložiť link. :D
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dosla svagrina a vidi zemlovku.jeeeej ,nepoznam.....
tak som poslala aj dalsim domacim a je po nej.
zajtra budem rada ze mi ostalo na obed,na stredu uz nezvysi.

tak si asi urobim ten karfac,ked ma zabinka tak naslintosila.....
2 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

osky Pozri príspevok
ale Evi ,len tak mimochodom,co dnes varis....?
..hm, keď poviem, neuveríš .... včera som deťom i manželovi navarila na dnes hrniec sladkej šošovicovej polievky so zeleninou, manžel k večeri uvarí bryndzové halušky s opečenou slaninkou...a ja idem hneď po robote chystať na "Mikulášsku párty" zemiakové lokše z minimálne 20 kg zemiakov !!!
..neboj, pôjdu do mrazáka, lebo do Mikuláša ešte čo-to chýba
2 0
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

evuš Pozri príspevok
...a to je čo ????? ...lebo u nás také nikdy nie je ...
u nás chýba funkcia dojížďák.....
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

mimo temy

zujem ,Evka,zujem,ale väcsinou surovu stravu,len ked sa mi uz cosi ziada "normalneho"-tepleho do bruska,hodim cosi na parak a necham to prejst aspon vonou vareneho..:-)
kolko budem este zut neviem,ale asi je to len zaciatok.kazdopadne-na advent sa to akurat hodi....
snad na vianoce si doprajem daku rybku....snad.

moj muz povyjeda este z mrazaku mäsko a potom uz aj on bude musiet zmenit system.vopred ho lutujem,viem ze to pre neho bude utrpenie.ale musi to byt.
tak drzte nam palce,sem chodim iba slintat a ovoniavat...:-)
2 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Včera a dnes zemiakový perkelt s pečenou fašírkou. Dcére tortu k narodeninám a 30 kvetov z marcipánu na mafiny do školy.
2 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

mexický guláš s ryžou, príloha podľa chuti
2 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Taka improvizacia bola nedavno. Mal som udene kuracie stehna a kel. Tak som na masle orestoval cibulu+mrkvu+petrzlen, kel som nakrajal a trochu na masti osmazil, potom som to pridal k tej zelenine, zalial vodou a dusil. Medzitym som uvaril (bez prikrytia) sosovicu a pridal som to k tomu aj s tou zredukovanou vodou a s tymi stehnami, aby sa ohriali. Potom som este zredukoval tu vodu, ktora ostala a bolo.

K tomu sumavsky knedlik - surove struhane zemiaky dame do sitka nad misku, zalejeme poharom horuceho mlieka, prebytocnu vodu zlejeme, ale skrob, ktory sa usadil v miske, pridame k zemiakom aj s trochou mlieka, ak treba. Este sol a muku a zamiesime cesto asi ako na halusky. Tesne pred varenim pridame na kocky pokrajane a osmazene rozky a tvarujeme omocenymi rukami knedliky asi ako mensi pomaranc. Varime 15 minut.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať