Čerpané z internetu : Malá škola varenia.
Evka robila som ho presne podľa návodu, ktorý prikladám . Bolo vynikajúce, no v BB na námestí som ho v jednej malej reštaurácii ( uzavretá spoločnosť a na objednávku) jedla a bolo ešte famóznejšie, ale asi to zjemní créme fraiche (
môže byť obyčajná 33 % šľahačka, trochu nakyslastá, ale ten cudzí výraz má určitý cveng, nebudem tu za nevzdelanca ), ktorú som ja z rodinných dôvodov pridala v malom množstve. A tam sme mali k tomu teľacie mäsko marínované v rozmarínovom náleve a 3 hodiny varené vo vákuovo zabalenej fólii na 60 stupňov, niečo skvostné to bolo.
To mäsko sa mi zdalo moc "prácne" preto sme to riešili hovädzím steakom.
Ale už mám premyslené,(
v Metre som kúpila celú teľaciu panenku) že to urobím a dám to do rúry na 60 st. na tzv. nočné varenie.
http://www.tyzden.sk/video/mala-skol...kove-pyre.html
a recept na créme fraiche- tiež stiahnutý z internetu
http://www.labuznik.cz/recept/creme-...vy-po-domacku/ : no môžem ja chudnúť, keď aj o obyčajnej "švábke" hovorím s láskou a tečú mi na ňu slinky????