Takze zasa skladana kapusta, ale teraz verzia s kyslou kapustou. Takto som na to isiel:
Kapustu som vyzmykal a dusil na masti s vodou, solou, ciernym korenim a drvenou rascou.
Porkolt: mast, bravcove na kocky som poriadne osmazil, vybral som ho, dal som tam cibulu, poriadne som ju dlho restoval (pomaly), potom prisiel cesnak a jedna zelena cili papricka, potom spanielska udena paprika (Pimentón de la Vera, agridulce), ktora dala genialnu chut, no a vratit bravcove, podliat vodou a dusit.
Potom klasicky vrstvy kapusty, ryze, masa, klobasy (domaca, vyborna), kysla smotana s trochou mlieka a este raz od zaciatku. Musim ale povedat, ze viac mi to chuti so sladkou kapustou, teda ten (asi) povodny rumunsky recept, kde sa nakrajana kapusta osmazi na masti a ragu sa robi na masti s cibulou, mletym masom, paradajkami a tymianom. Bez klobasy. Ak ste ju neskusali, tak urcite vyskusajte.