Nemyslim, cesnak moze byt. A co sa tyka paradajok, neviem, ako bude fungovat konzerva z obchodu, lebo oni tam podla mna davaju nejaku kyselinu citronovu kvoli botulizmu, lebo su dost kysle. Vadilo to dost pri jednej cicerovej polievke, co som robil. Mozno tu nebude vadit, ale skusil by som kupit v Lidli ci Tescu Roma paradajky a nechal by som ich dojst a k tomu by som dal trochu slineho pretlaku. Ja som si totiz zavaril z trhu asi 25kg San Marzano (cize ma to vyslo asi za tretinovu cenu), a s tymi funguje vsetko, tak neviem, co funguje s kupovanou konzervou - davam na 0,5-0,6kg mleteho masa cca 300-400g paradajok (to je odhad, ze kolko asi z tej sedemdecky vyberiem). A mozes dat aj zelenu papriku, ak chces, to som tiez casto videl na rumunskych strankach, ale mne to prilis nepasuje. Tiez ryzu nie vzdy davaju, takze je to fajn, ak niekto chce obmedzit uhlohydraty.