Jasné, že pridám.
Piškóta s ovocím a smotanovým krémom.
Vodová piškóta zo 4 – 5 vajec. Závisí od toho, aké sú veľké a na akom plechu pečieš.
Ja dávam na 1 vajce 3,5 – 4,5 Dg kryšt. cukru(závisí od veľkosti vajec), 5 Dg polohr. Múky, 2 PL vriacej vody, 1 PDP
Źĺty s cukrom do penista, postupne pridať vodu, múku s PDP. Piecť na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Krém: Vymiešame 3 kyslé smotany s 3 VC, zľahka zamiešame vyšľahanú 1 šľahačkovú smotanu s 1 stužovačom. Ja som teraz použila 1 veľké balenie 18% kyslej smotany z L...a.
Piškótu natrieme džemom, ktorý sa hodí k ovociu, posypeme drobným ovocím a zalejeme buď
týmto alebo
týmto Radšej mám to prvé, kupujem v tom istom obchode ako smotanu. Želé nesmie byť teplé, musí byť tesne pred želírovaním. Krém rozotri úplne k okrajom aby ti želé nezatekalo. Ja som teraz namiesto časti vody pridala kompótovú šťavu. Vždy podľa návody dávam menej cca o 1 dcl. Pozor pri kivi a ananáse, nemusí stuhnúť. Keďže však kivi na zákusku vyzerá veľmi efektne, používam na to to druhé želé, citrónovú fr....u.