pavol54
duves
Prejav slušného Slovenska?
ja by som tam išiel, ale s dokonale naštudovanými právami zákazníka. Bez toľko propagovaného lexaurinu by moju návštevu nezvládla.
Včera som vytočil obsluhu predajne T..
V bankomate vedľa pokladne mi vydalo stovky. poprosil som pokladníčku jednu zameniť. To vraj nesmie. tak som išiel do predajne kúpil 4 horalky a každú zvlášť som platil stovkou. Pri tretej som myslel že hodí po mne monitor. Začala frflať, tak som jej povedal že môže byť rada že nie sú päťstovky. Dokonale som využil právo zákazníka.
Ak by si natrafil na pracovníka, ktorý tiež ovláda svoje práva, tak by si asi frflal ty.
Ono zákon hovorí, že obchod musí prijať aj bankovky vyššej nominálnej hodnoty....lebo ak nie, tak problém.
Zákon ale vraví tiež ..." Dôvod odmietnutia – viac ako 50 kusov euromincí Legálne je však odmietnuť prijatie zákonného platidla, ak ide o platbu viac ako 50 kusmi euromincí pri jednej platby, čo sa však prirodzene nevzťahuje na banky či pošty. S výnimkou vydávajúceho orgánu a osôb osobitne určených vnútroštátnymi právnymi predpismi vydávajúceho členského štátu, žiadna strana nie je povinná prijať pri akejkoľvek jednej platbe viac ako 50 mincí. čl. 11 nariadenia Rady (ES) č. 974/98 o zavedení eura.
Čiže v konečnom dôsledku (síce nerálne), by sa mohlo kľudne stať, že by si dostal :
- 50 ks 1 centoviek
- 50 ks 2 centoviek
- 50 ks 5 centoviek
....a tak pekne až do náležitej sumy výdavku.
Mám za to, že okamžite po výdavku z prvej 100ky by si sa otočil a Horalky išiel vrátiť do regálu...alebo nechal na pulte. Doma by si si dal Lexík, Diazepan, NItrák a skľudnil hormón.