Podľa môjho názoru, zamestnanci by mali dostať 17 lístkov x 74 Sk (NH lístku) = 1 258 Sk spolu.
Zamestnávateľ by im mal prispieť 55% z hodnoty tohto lístku - zaúčtuje ako VOZD, zrejme prev. réžia (1258x0,55= 692 Sk)
Ďalej by mal poskytnúť aj príspevok zo soc. fondu (tvorí sa z ich hrubých miezd a slúži okrem iného aj na tieto účely). Ak nedá príspevok, zamestnanci by mali zaplatiť do pokladne zvyšných 45% = 566 Sk.
Aspoň takto by to malo byť podľa mojich vedomostí...
Pre info, u nás dávame lístky po 98 SK (maximum). Z toho vychádza príspevok za 1 lístok takto:
55% = 54 Sk do nákladov
cca 5% = 4 SK zo soc. fondu (viem, že s tými percentami to tak nie je, ale taký je limit nášho soc. fondu a
zvyšok, cca 40% = 40 Sk si doplácajú zamestnanci.
Tieto sumy mám nahodené v exceli ako pevné a po poskytnutí lístkov a uplynutí mesiaca zúčtujem spotrebu lístkov na účty ako som napísala v predošlom príspevku tak, že sumy vynásobím počtom lístkov...
Ak budeš chcieť, zajtra ti môžem z práce poslať môj podklad pre zaúčtovanie spotreby stravných lístkov len na ukážku...