Dansulík: Ešte Vás chcem poprosiť o recept na čokoládový korpus, ale na veľký, rozmer asi ako na otvorenú knihu. A ja viem, že som náročná, ale má niekto skúsenosti s výtvorením čokoládovej mašle? Prosím recept. Moc krát díky všetkým!!!!
Mne asi pred mesiacom priniesla kamarátka recept na čokoládový korpus. Robila som ho k hodom ako rezy. Robený na veľkom plechu 30x37 cm. Doteraz som robila tak, ako uvádza Osky. Do základného cesta pridať roztopenú várovú čokoládu. A robila som aj tak, že som dala riadne stuhnutú a postrúhanú na väčších dierkach strúhadla.
Čokoládový korpus.
Suroviny: 6 vajec, 250 gr. práškový cukor, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 100 gr. čokolády na varenie, 250 gr hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva.
Postup: Žĺtka s cukrom šľaháme 5 minút, pridáme rozpustenú čokoládu - šľaháme, pridáme olej a vodu - šľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva - šľaháme, nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Hoci som to urobila ako rez, pridám foto (ak sa mi to po novej úprave podarí), kvôli tomu, ak by si použila tento recept, aby si si mohla vypočítať potrebné množstvo surovín na tortu, akú chceš robiť.
Moja snaha je márna. Neviem to urobiť. Ale rez bol veľký a bol aj dosť vysoký.