pmajap
wirgi
Ďalšie paradajky dozreli,,tak som spravila ešte pijanský lekvár dve dávky jeden poriadne ostrý pre chlapov
To je kečup ? .... hoď receptík
hodí sa to medzi recepty skôr
Nie je to kečup skôr taká pikantná nátierka, my si ju dávame na chlieb s maslom alebo ku grilovačke, ja to používam aj na dochutenie jedál - guláš, soté
A tu je receptík pre žienky, ktoré ho pýtali:
Nakrájame 2 kg zrelých paradajok ,15 dkg feferoniek 2 bobkové listy a varíme 2 hodiny
potom pridáme:
3 dkg soli,10 dkg cukru,1/2 dcl octu, 1dcl oleja, 1 čajová lyžička kari korenie, 1/4 balíčka nové mleté korenie a varíme ešte pol hodiny rozmixujeme dáme do fľiaš a
sterilizujeme 10 minút. Kto nechce také pikantné môže dať menej feferoniek.