trisestri pekné plody,u nás sa menej vyskytujú-na trhu by sa to rozchytalo raz-dva
Akurat sme o tom doma hovorili... Z tych specialnych sort ako je fialova paprika, okra, baklazan, stopkovy zeler mame sadene tak pre seba par korenov. Kedysi sme mali aj taky zaujimavy karfiol - mal ruzicky do takych veziciek a bol zelenej farby, velmi zaujimavo to vyzeralo. Ale pravda je taka, ze o to praveze skoro nik nema zaujem. Vacsina Slovenska je na klasiku. Ked mame cosi z tohto navyse, tak to dame zadarmo do sortimentu nasim odberatelom alebo len jednoducho rozdame rodine, znamym. A je to skoda, lebo ludia su o vela ochudobneni - ked uz len zoberieme do uvahy ten esteticky zazitok.
Ale zas napr. priesadach sme uz naucili viacerych na baklazan, ako priesadu si ho viaceri pridu kupit. Pamatam si jedneho pana, ktory bral pre svoju rodinu 20 kuskov, co je, si myslim, pre spotrebu jednej rodiny dost. A zacali sme tento rok robit aj cosi stopkoveho zeleru, z toho odislo velmi malo, ale sme si povedali, ze na rok skusime zas, menej, ale bude a holandska odroda.