Zavrieť

Porady

Téma je uzavretá.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Nandrolon
PS: ináč nedozvedel som sa, či to Buchača potešilo, alebo rozčúlilo. Lebo keď tu niekto takýmto spôsobom zavesí link, tak hneď je zle...
Tomu sa hovorí "príprava na diskusiu/útok/boj...účel svätí prostriedky"...

Ste asi nepochopili účel toho zverejnenia danej petície a začali sa venovať technickej stránke veci samotnej. Toto ja ale rozhodne nemienim riešiť tu (na ÚCTOVNÍCKOM fóre)...šak by zaradili účtovníci moje železá rovno do majetku na 351/528x4/967..
Tu ide o to, že mi ani len vo sne nenapadlo, že by sa touto petíciou niekto zapodieval...tu išlo o to, že na Porade je táto petícia o tlmičoch asi tak výpovedná ako kozmický výzkum.
Šlo v podstate o takú metaforu (čítaj podsex) predchádzajúcej petície od kopretinky, ktorej autorom je občianske združenie VLK.

===============================

Kvaka
Niekto sa 22 rokov venuje profesionálne ochrane prírody a nazvú ho laikom,...
Vzdelaných urážať, lebo ja vzdelanie nemám??? Ja už teda neviem. Nič sa tu nezmenilo.
Kvaka, ja si najprv prebehnem informácie všetkého druhu a až potom reagujem. O tomto OZ sa vie už pekných pár rokov, šak sa občas zviditeľňujú. Lenže som ešte nemal možnosť vidieť Lukáča v žiadnej reálnej diskusii (nevravím, že nebola) s adekvátnym odborníkom. Tam by sa prejavilo, kto má vzdelanie a kto je laik...

Aj nie jeden lekár sa venuje profesionálne svojej profesii, má vzdelanie, no nejak mu pacienti utekajú. Že prečo je tomu tak ? Lebo sa nestará veľmi o pacienta, ale je mu prednostný vlastný osoh.
Chápeme sa ?



P.S.:
Myslím si, že som nikoho neurazil...či ?
Ale máš pravdu, nič sa tu nezmenilo...a šak na čo ?????
Ale dá sa aj inak...zmenilo sa to tu, a vcelku dosť...hlavne k horšiemu.
Ďalej radšej nepokračujem, pokazil by som poniektorým náladu.


--------------------------------------------

Takže niečo o tom VLKovi...???

že "..veľmi veľa ochranárov, možno i viac ako polovica, má prírodovedné vzdelanie.." Z akého zdroja čerpáš a čo je to podľa teba prírodovedné vzdelanie? Lebo medzi také patrí aj matematika, fyzika, mediamatika, chémia, antropológia, jadrová a subjadrová fyzika a množstvo iných s enviromentálnymi a biologickými vedami nesúvisiacich vedných disciplín. Apropo, vzdelanie nie je všetko, kompetentnosť rozhodovania nezávisí len od neho, ale pramení najmä zo skúseností a praxe v danej oblasti. Lesník alebo poľovník či pracovník TANAPu čerpajúci z priamych pozorovaní a praxe získanej v priebehu rokov týkajúcej sa vývoja populácie napr. medveďa má k téme určite povedať viac ako absolvent enviromentálneho manažmentu, ktorý videl medveďa zatiaľ len v učebnici. Keby toto kompetentní na SR pochopili tak v životnej úrovni atakujeme Švajčiarov. A zodpovednosť "ochranárov"? Nebuď smiešny, prakticky žiadna. Nemusia preukazovať odbornú spôsobilosť, skladať skúšky, niesť za svoje konanie pretavené v praxi a reálnom živote dôsledky. Tí akurát vedia vyplakávaním, mediálnym tlakom a demagógiou bez podloženia relevantným výskumom "vyboxovať" nejakú zlepenú novelu či rozhodnutie príslušného orgánu ochraňujúce predmet záujmu daného ochranárskeho spolku bez ohľadu na celkové dopady. Nevedia chrániť plošne, pripustiť zásah aj v podobe kvalifikovaného odstrelu, ktorý neznamená automaticky vždy len úbytok v populácii, ale sústredia sa na svoj predmet záujmu priam tunelovým videním znásobeným prídavnými klapkami na oči. Takto sa bezhlavo presadzovala a presadila ochrana kormorána, za ktorého odstrel sa neskôr z dôvodu jeho premnoženia muselo poľovníkom platiť, inač by rybári lovili ryby akurát tak vo vani a následky tejto "ochrany" poznať v zarybnenosti riek a rybníkov doteraz. A nepočul som, že by sa vyvodila konkrétna zodpovednosť za tento "erudovaný" nápad, ktorý napáchal určite viac škody ako chybný odstrel medveďa poľovníkom, ktorý mal väčšiu labu o 5cm a o 30kg väčšiu hmotnosť, začo je strelec sankcionovaný okamžite. A to uvádzam ten lepší príklad. "Ochranár" si presadí zákaz odstrelu alfa samcov u vlka dravého, pričom na druhej strane jedným dychom dodáva, že rozoznať alfa samca je v prírode prakticky nemožné. Ale z poľovníka by pytliaka spravil obratom, lebo každý väčší vlk bude z jeho pohľadu alfa samec a predsa poľovník má vedieť načo strieľa. V praxi je teda zodpovednosť vyvodzovaná len u poľovníkov, pretože tí tu prax aj reálne tvoria a pohybujú sa v nej. Na druhej strane nepoznám zákon trestajúci sankciami ľudskú hlúposť pri tvorbe neefektívnych a absolútne kontraproduktívnych opatrení, ktoré dokážu v rámci živenia svojho biznisu vyprodukovať niektorí "ochranári". Toľko k neseniu zodpovednosti a kompetentnosti pri tvorbe opatrení ovplyvňujúcich prax. Bohužiaľ, častokrát je však prax nastavená ľuďmi, ktorí v nej nikdy neboli. Ad absurdum.
http://www.lovuzdar.sk/diskusia/6017...rzus-ochranari
---------------------------------
Vyvrcholením tohto odporného zásahu do procesov riešenia problémov ochrany miest a obcí na Slovensku bola petičná iniciatíva na jeseň 2011 na zastavenie Programu revitalizácie krajiny sťažnosťou v Bruseli, ktoré podpísal tak Juraj Lukáč ako aj množstvo ochranárskych lídrov, ktorí bez poznania súvislosti celého programu boli naivne presvedčení, že Program revitalizácie krajiny je financovaný bez sľubovaných kritérií, maskovaný úžasnou medializáciou. Tento názor pretrváva v ochranárskom hnutí doteraz.
https://dennikn.sk/blog/5311/ako-sa-...obycajna-nula/
--------------------------------------
Vlk väčšinou od človeka uteká.

Veľakrát sa mi stalo, že išiel vlk oproti. Pozerali sme sa chvíľu na seba. Uteká, keď ho človek prekvapí. S manželkou a so psom sme stretli svorku. Študovali sme sa navzájom, oni s tromi mláďatami. Alebo som raz pozeral do doliny a za sebou som cítil pohľad. Sedel tam vlk a pozeral sa, kam to pozerám a prečo tam pozerám. Sedel tam dlho.
http://www.tyzdennikkoment.sk/co-vla...e-lesy-nie-su/

Fakt odborník...a tých perál je tam viacero.
---------------------------------------
Prestali ste teda podporovať známe združenie. Prečo?

Tých dôvodov je viac. Spomeniem niektoré. Nepáčilo sa mi a ani sa mi nepáči, ak sa informácie vytŕhajú z kontextu a majú pomýliť verejnosť, napríklad v snahe zabezpečiť si vlastnú realizáciu – pracovnú a finančnú.

Napríklad, vytrvalo chcú 5 % slovenského územia ako bezzásahové územie. Keď som sa pýtal, prečo 5 % územia a nie 5 % lesov v krajine, odpovedali mi, že 5 % územia je viac.To bolo celé. Tiež som argumentoval, že si často mýlia územia národných parkov a bezzásahové územia.

V tejto súvislosti je pozoruhodné, že lesoochranári akosi neprotestujú proti veľkým firmám na pozadí s vládnymi predstaviteľmi, ktoré vo veľkom vyťažené slovenské drevo vozia do zahraničia (viaceré média informovali, že v biznise s drevom sa enormne darí spoločnosti Taper, spol. s r.o., ktorej spolumajiteľom je minister hospodárstva Peter Žiga; pozn. redakcie).
http://www.tyzdennikkoment.sk/co-vla...e-lesy-nie-su/

-------------------------------------

Toto sú len také linky, ktoré som len tak v rýchlosti našiel.
Doporučujem pozrieť sa na Finsat, tiež o niečom vypovedá. Na stránkach VLKa ale nejak nevidno ich správy o financiách...zaujímavé. Veď aj OZ za určitých podmienok má nejaké povinnosti.
1 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

....načo klamať

https://www.google.com/search?client...&channel=crow2
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Kvaka
Ale chápu, to ty si nepochopil.
Niekto sa 22 rokov venuje profesionálne ochrane prírody a nazvú ho laikom, niekto má vzdelanie a dlhoročnú odbornú prax v poľnohospodárstve a nazvú ho debilom. No a niekto má vzdelanie, ale má (tipujem podľa veku) malú odbornú prax a plánuje nám lesné hospodárstvo, to je super. Nie je už super to, že viacerí nemajú v niektorých oblastiach nijakú odbornú prax, ale sú najlepší odborníci na všetko, ba priam majstri sveta. Vzdelaných urážať, lebo ja vzdelanie nemám??? Ja už teda neviem. Nič sa tu nezmenilo.
Nič v zlom, ale akurát si s***š do vlastných úst.
Chceš tým naznačiť, že mladý lekár, ktorý vyštudoval je hlúpy, lebo nemá prax? Že lesný inžinier je hlúpy, lebo nemá prax? Že učiteľka je hlúpa, lebo nemá prax? Ty považuješ prax asi za svätý grál, ale koľkí tí s praxou vykonávajú všetko po starom, podľa svojho, nezohľadňujú napredovanie? Choď na úrad, kde sedia úradníčky pred dôchodkom a NEPOZNAJÚ zákony a buzerujú klientov, pretože ONY sú tam dlho a bude sa robiť podľa nich.
Sám som zažil nedávno, ako na mestskom úrade odo mňa žiadali potvrdenie, ktoré mali ONI si sami vyhľadať a žiadosť mi odmietla PREVZIAŤ!!!!!!
Takže ani ty si to nepochopila!
Keby to bolo tak, ako ty tu naznačuješ - tak by sme písali na písacích strojoch, počítali na jednoduchých kalkulačkách, stavitelia, konštruktéri by vypočítavali na logaritmických pravítkach, telefónovalo by sa na pulzných telefónoch, pozeralo by sa čiernobielo....
0 1
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Otázka teraz znie, že kto klame/zavádza ?
Tí, ktorých som uviedol v linkoch alebo VLK ?

Odkaz je vcelku pravdivý, ja netvrdím opak...rúbe, reže,píli sa o106...jedna radosť. Rabavačka jak lusk...a potom sa čuduj svete, že jeden lepší dážď urobí paseku, že sa z toho obyvateľstvo nevie spamätať zopár rokov.
Veď to vidím aj ja na chalupe - jedna obecná Tatrovka urobí za deň 6-8 fúr. Akurát je u nás rozdiel, že sú to obecné lesy a obec sa o ne aj fakt stará...vysadilo sa tisíce nových stromov.
Je ale aj faktom, že zopár kalamít už bolo...tisíce kubíkov vyvrátených stromov. Minulého roka ma túlačky zaviedli do lokality, kde to bolo božie dopustenie...popadané, popraskané, polámané stromy...a nevravím, že koľko ich bolo napadnutých tou lykožrútskou háveďou.
Tak čo s tým ? Jeden odborník vraví, že nechať tak, nakoľko si s tou situáciou poradí príroda...a druhý vraví, že je to potrebné odstrániť.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Nandrolon
Ja som to celé ani nedočítal, ale ako laik by som povedal, že spätný ráz by mal byť ešte väčší s tlmičom, keďže plyny musia vyjsť dlhšou cestou von, ale asi nebude, nevadí...
Ďalšia vec je, že pre nadzvukové strelivo ten tlmič asi nebude, keďže ten "zvuk" /napr. u SA58/ je tvorený z veľkej časti prekonaním rýchlosti zvuku projektilom.
spätný ráz nie je limitovaný dlžkou hlavne ale najmä hmotnosťou zbrane. Pohonná látka je spálená v nábojovej komore a krátko potom ako ju strela opustí. strela sa chová ako piest. Vojenské ručné zbrane majú optimalizovanú hmotnosť na uľahčenie bremena prenášaného vojakom po bojisku . Naopak športové strelné zbrane malikalibrovka slangovo nazývaná "Anča" Mala hmotnosť podstatne vyššiu ako zbraň bojová alebo ako odstreľovačka Dragunov, preto aby svojou hmotnosťou eliminovala spätný pohyb po dobu letu strely v dlhej hlavni. Vysoká hmotnosť športových zbraní je aj z iných dôvodov (zachovanie presnosti) Tlmič je zariadenie so sústavou škrtiacich kanálov a stien do ktorého prenikajú prachové plyny nachádzajúce sa za strelou a spôsobujú ich pomalšie vyprázdňovanie hlavne takže nevzniká rázová vlna ako pri napríklad u plynov za lietadlom ktoré pri nadzvukovej rýchlosti expandujú do okolia a spôsobujú tresk. . .
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
buchač
Otázka teraz znie, že kto klame/zavádza ?
Tí, ktorých som uviedol v linkoch alebo VLK ?

Odkaz je vcelku pravdivý, ja netvrdím opak...rúbe, reže,píli sa o106...jedna radosť. Rabavačka jak lusk...a potom sa čuduj svete, že jeden lepší dážď urobí paseku, že sa z toho obyvateľstvo nevie spamätať zopár rokov.
Veď to vidím aj ja na chalupe - jedna obecná Tatrovka urobí za deň 6-8 fúr. Akurát je u nás rozdiel, že sú to obecné lesy a obec sa o ne aj fakt stará...vysadilo sa tisíce nových stromov.
Je ale aj faktom, že zopár kalamít už bolo...tisíce kubíkov vyvrátených stromov. Minulého roka ma túlačky zaviedli do lokality, kde to bolo božie dopustenie...popadané, popraskané, polámané stromy...a nevravím, že koľko ich bolo napadnutých tou lykožrútskou háveďou.
Tak čo s tým ? Jeden odborník vraví, že nechať tak, nakoľko si s tou situáciou poradí príroda...a druhý vraví, že je to potrebné odstrániť.
U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

bettylou
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
Hmmmm.... podľa správania - naša chránená dvojnohá živočíšna rasa. Na pílky majú, na autá majú, ale 10€ na povolenku nemajú.....
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
Mala hmotnosť podstatne vyššiu ako zbraň bojová alebo ako odstreľovačka Dragunov, preto aby svojou hmotnosťou eliminovala spätný pohyb po dobu letu strely v dlhej hlavni. Vysoká hmotnosť športových zbraní je aj z iných dôvodov (zachovanie presnosti)
Ale no táááák...trochu histórie daj do viet ohľadom hmotnosti.
Presnosť je nie iba v hmotnosti...tam je to už o iných aspektoch.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač
pavol54
Mala hmotnosť podstatne vyššiu ako zbraň bojová alebo ako odstreľovačka Dragunov, preto aby svojou hmotnosťou eliminovala spätný pohyb po dobu letu strely v dlhej hlavni. Vysoká hmotnosť športových zbraní je aj z iných dôvodov (zachovanie presnosti)
Ale no táááák...trochu histórie daj do viet ohľadom hmotnosti.
Presnosť je nie iba v hmotnosti...tam je to už o iných aspektoch.
kde som napísal že "IBA"? Nebavíme sa o kvalite strelca a zameriavacieho systému, ale kvalite zbrane. a z celej zbrane je rozhodujúca hlaveň (hmotnosť a použitý materiál) ostatné sú konštrukčné časti sú do určitej miery nepodstatné. Taká maličkosť, tento priestor nedáva možnosť na vyčerpávajúce vysvetlenia, ale akosi sa cítim byť dostatočne znalý problematiky po absolvovaní 3 semestrov predmetu konštrukcia hlavňových zbraní, ročníkovej práce na túto tému, diplomovky spojenej s čiastkovým riešením v tej dobe vyvíjaného nového zbraňového systému konštrukčným ústavom a štátnej záverečnej škúšky v problematike. Bodka ostatné sú špekulácie. Ale s odborníkmi ktorí problematiku zvládli naštudovaním teórie sa vždy rád pobavím
2 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
...sa vždy rád pobavím
Furt dávaš do popredia tie semestre...ale tie ja ti neberiem.
Ale povedzme, že si študoval (obrazne povedané) keď Tiso Masarykom bol...a odvtedy išiel vývoj zbraní predsa dopredu...či ?
To mi pripomína jednu príhodu/rozhovor na chalupe s dvoma poľovníkmi...debatil som raz z jedným a potom s druhým....téma bola malorážkové náboje - brokové.
Obaja mi nezávisle od seba tvrdili jedno...že také niečo neexistuje, lebo ONI TAKÉ ešte NEVIDELI. Pri takýchto tvrdeniach sa zásadne nehádam, vtedy vyberiem mobil, naťukam príslušné slová do google...a následne ukážem obrázok aj s popisom...
Že som také náboje mal a strieľal s nimi, tak to ani nevravím.

...a áno, najdôležitejšia je hlaveň, najlepšie tzv. ťažká hlaveň...a ešte lepšie je, keď je plávajúca.
Šak sa bav s teoretikmi, ja nebránim...
Ale povedzme tvrdím, že kvalitný strelec nastrieľa lepšie z motyky (šak keď Pán Boh dá, tak vystrelí) ako nejaký prďola so špičkovou zbraňou a brutálnou optikou.

Ale nejak si sa vyhol tej histórii a hmotnosti súťažných malorážiek.
Ti predsa ide o to, že tie sa musia približovať hmotnosti klasickej vojenskej pušky, nakoľko sa svojho času s nimi začalo súťažiť...napríklad biatlon.
0 1
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač
pavol54
...sa vždy rád pobavím
Furt dávaš do popredia tie semestre...ale tie ja ti neberiem.
Ale povedzme, že si študoval (obrazne povedané) keď Tiso Masarykom bol...a odvtedy išiel vývoj zbraní predsa dopredu...či ?
To mi pripomína jednu príhodu/rozhovor na chalupe s dvoma poľovníkmi...debatil som raz z jedným a potom s druhým....téma bola malorážkové náboje - brokové.
Obaja mi nezávisle od seba tvrdili jedno...že také niečo neexistuje, lebo ONI TAKÉ ešte NEVIDELI. Pri takýchto tvrdeniach sa zásadne nehádam, vtedy vyberiem mobil, naťukam príslušné slová do google...a následne ukážem obrázok aj s popisom...
Že som také náboje mal a strieľal s nimi, tak to ani nevravím.

...a áno, najdôležitejšia je hlaveň, najlepšie tzv. ťažká hlaveň...a ešte lepšie je, keď je plávajúca.
Šak sa bav s teoretikmi, ja nebránim...
Ale povedzme tvrdím, že kvalitný strelec nastrieľa lepšie z motyky (šak keď Pán Boh dá, tak vystrelí) ako nejaký prďola so špičkovou zbraňou a brutálnou optikou.

Ale nejak si sa vyhol tej histórii a hmotnosti súťažných malorážiek.
Ti predsa ide o to, že tie sa musia približovať hmotnosti klasickej vojenskej pušky, nakoľko sa svojho času s nimi začalo súťažiť...napríklad biatlon.
Tak o okom type presnosti sa chceš baviť? biatlon je trafení sa vôbec tri krát na terčík, vojak pri pobiehaní musí trafiť živý terč, a musí mu ostať z palebného priemeru 0,25 teda jeden zásobník. atď ale to je všetko kombinácia strelca mieridiel a zbrane ale sú discplíny kde sa snažia trafiť 10 a to opakovane v stoji, v ľahu a v pokľaku tak že niekedy má problém rozhodnúť rozhodca kalibrom. A tam fest rozhoduje stabilita zbrane teda hlavne prenos tepla do materiálu, odolnosť materiálu, zloženie ocele použitej na výrobu hlavne, teória pružnosti a pevnosti, Len netreba miešať hrušky s jablkami a oddeliť čo s tým nesúvisí. Nepoznám nový konštrukčný pojem plávajúca hlaveň, ale určite ide vývoj dopredu, kým prvé výkonné hlavne boli holé, potom boli aj s voľnou dušou aj s plášťom so zápornou vôľou atd možno je to nejaká konštrukčná novinka z motykou teda (Sa 58) ani špičkový strelec netrafí opakovane ani zo stendu 10 po 3x 20 výstreloch ako pri terčovnici tak mi o tom niečo hovor.
Naposledy upravil pavol54 : 20.02.20 at 20:24
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

bettylou
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
Betty a rodina ktorého politika je údajne najúspešnejšou v ťažbe dreva na východe? Vždy hovorím padni komu padni (len mi tiež nezačni nadávať do debilov )
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
Len netreba miešať hrušky s jablkami a oddeliť čo s tým nesúvisí. Nepoznám nový konštrukčný pojem plávajúca hlaveň, ale určite ide vývoj dopredu, kým prvé výkonné hlavne boli holé, potom boli aj s voľnou dušou aj s plášťom so zápornou vôľou atd možno je to nejaká konštrukčná novinka z motykou teda (Sa 58) ani špičkový strelec netrafí opakovane ani zo stendu 10 po 3x 20 výstreloch ako pri terčovnici tak mi o tom niečo hovor.
Klasika ... čítam jak v otvorenej knihe.
Ja vo všeobecnosti vravím...ty ideš do podrobností.

Ale ja ťa nebudem presvedčovať a či vravieť...a na chválenie sú tu iní, ktorých nebudem menovať (Nandrolon)...
0 2
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
pavol54
bettylou
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
Betty a rodina ktorého politika je údajne najúspešnejšou v ťažbe dreva na východe? Vždy hovorím padni komu padni (len mi tiež nezačni nadávať do debilov )
A koľko bodov nahrám, ak odpoviem správne?
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
pavol54
Betty a rodina ktorého politika je údajne najúspešnejšou v ťažbe dreva na východe? Vždy hovorím padni komu padni (len mi tiež nezačni nadávať do debilov )
Pali nebuď precitlivelý. Ani nevedia komu nadávajú. Aj Kvaka sa už sťažovala. Buď rád, že to nedal červeným ako Milan Karas.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
misoft
bettylou
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
Hmmmm.... podľa správania - naša chránená dvojnohá živočíšna rasa. Na pílky majú, na autá majú, ale 10€ na povolenku nemajú.....
misoft...a ty čítaš vôbec ? Alebo rovno od pásu ebneš ujovinu ???
1 1
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač
misoft
bettylou
misoft
bettylou

U nás aj po nedeliach štilky od rána hučia
Len hučia? Či aj niečo pília?
no, podľa toho typického praskotu a čoraz riedšieho porastu.... hádej matildo. Obrovské buky, borovice, smreky, hraby, brezy .... kua do plaču mi dakedy a mladina dolámaná pri sťahovaní. Lebo už sa nepoužívajú kone ako pred niekoľkými rokmi ešte, ale rovno vyplanírujú kilometre cesty skrz lesa a z bokov na tú cestu sa ani neunúvajú vytvoriť svažnicu a po nej stiahnuť, ale durchom. da, chuja jak začne padzec...
Hmmmm.... podľa správania - naša chránená dvojnohá živočíšna rasa. Na pílky majú, na autá majú, ale 10€ na povolenku nemajú.....
misoft...a ty čítaš vôbec ? Alebo rovno od pásu ebneš ujovinu ???
väčšinou hej
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Huráááá.....bodliak neumrel, bodliak žije ... a je takým istým podliakom, ako bol doteraz, snáď o trochu väčším.
Ale managerským dilinom ostal aj naďalej...čistý Galko, a to je už teda riadny kus uja.
0 2
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať