Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
Keďže držím môjho mužíčka na diéte, tak som mu uvarila kvalitné hovädzie mäsko a k tomu veľa, veľa rôznej zeleninky - mrkva, petržlen, kaleráb, kel, zeler.
U nás tiež zemiaky ale francúzske + šalát z čerstvej zeleniny a polievka cesnaková so syrom.
Teraz som moc múdra. To sú Rakott krumple. Ja som podľa Tvojho receptu robila Rakott palacsinta http://www.porada.sk/1431004-post316.html a malo to úspech. Hlavne sme sa poriadne nasmiali lebo translátor nám to preložil naozaj podareno.
Teraz som moc múdra. To sú Rakott krumple. Ja som podľa Tvojho receptu robila Rakott palacsinta http://www.porada.sk/1431004-post316.html a malo to úspech. Hlavne sme sa poriadne nasmiali lebo translátor nám to preložil naozaj podareno.
Takže bude rakott krumpli je to raz dva a času mám málo
dnes vyprážaná cuketa bez vyprážania, nové zemiaky "bez zemiakov"
....tak toto ma napadlo ešte skôr, než som to dočítala, ...
aká je tá vyprážaná a predsa nevyprážaná cuketa?
Zdena 0705, obalím v cestíčku, potom v strúhanke, dám na plech vystlaný papierom na pečenie a prebehnutý olejovým štetcom, vrch pokvapkám tým čo v štetci ostalo a vo vyhriatej rúre pečiem 10-15 minút z jednej strany a tak isto z druhej.
dnes kuracie stehná posypané múkou a paprikou v rúre pečené a pred koncom za misku čerstvo obratých ríbezli nasypať, aby šťavičku pustili s ryžou a polievka z vlastného hrášku, čo zachránili ste pred plesňou a zničením z nadmerného dažďa
obalím v cestíčku, potom v strúhanke, dám na plech vystlaný papierom na pečenie a prebehnutý olejovým štetcom, vrch pokvapkám tým čo v štetci ostalo a vo vyhriatej rúre pečiem 10-15 minút z jednej strany a tak isto z druhej.
... hneď som si spravila karfiol na tento spôsob a musím povedať, že je to vynikajúca mňamka, ktorá ušetrí čas /nemusí sa dopredu variť a nemusím pri vysmážaní stáť/... a o tom, že je zdravšia od klasicky vysmážanej, snáď nikto nepochybuje
... hneď som si spravila karfiol na tento spôsob a musím povedať, že je to vynikajúca mňamka, ktorá ušetrí čas /nemusí sa dopredu variť a nemusím pri vysmážaní stáť/... a o tom, že je zdravšia od klasicky vysmážanej, snáď nikto nepochybuje
Takto zdravšie a rýchlejšie si môžeš urobiť aj klasické rezne, pripadne vysmažiť hydinu.