Zavrieť

Porady

hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Kamoška z Austrálie si zmyslela že ide robiť k Vianociam úliky. Baby vedia čo to je a chlapom na vysvetlenie uvediem že to sa dá na okrúhlu piškótu vo formičke odtlačená plnka v tvare úlika a obleje čokoládou. V Austrálii majú všetko: demokraciu, prezidenta ktorý nedovolil imigrantom sa vylodiť v Austrálii, ale je im to prd platné, lebo nemajú to čo máme my: guľaté piškóty!!!
Majlujem: veď nie je problém, spravím balík a pošlem. Aby piškótom nebolo smutno tak som zabalila ešte to čo tiež nemajú: aj mak (vraj sa považuje za ópium), horalky, Marína keksy, lentilky, šumienky, kávenky, kypriaci prášok, hladkú múku, tortové oblátky, sušené kvasnice, (vraj majú ale len podobné čosi). Nuž centové záležitosti a balík na pošte ma stál 50 éčiek........
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Inak pamätníci pamätáte 70 roky, keď pri predajniach ktoré otvárali neskôr ako o 6.00 hod. stáli prepravky s mliekom, smotanou, rohlíkmi? Potom to hygiena zatrhla ale dodnes ma fascinuje že nikto si ten tovar neukradol, ale pekne disciplinovane vhodil do prepravky peniaze a vzal si to čo potreboval. Nič iné ma nenapadá len to že sme vtedy smerovali ku komunizmu: všetci budeme robiť, všetci si budeme brať to čo potrebujeme a peniaze môžme zrušiť. To isté bolo pri stánkoch PNS: noviny tam boli v balíkoch voľne položené a každý vhodil peniaze a vzal si 1 ks Práce, Smeny, Pravdy, Hlasu ľudu ........ Teraz si uvedomujem aká som stará: pamätám si dobu keď aj rómovia boli zamestnaní! No a ešte pamätám že rozvedení chlapi platili normálne výživné cez učtáreň a vôbec nebolo treba sa súdiť: súd rozhodol 1x, poslal právoplatný rozsudok zamestnávateľovi a ten už zariadil aby deti dostávali to čo im patrilo pravidelne mesačne, bez meškania. A obišlo sa to bez exekútora, tí jednoducho neexistovali.

Mimochodom v tejto demokratickej dobe ma fascinuje jedno: videli ste už nezamestnaného exekútora, sudcu, notára, advokáta, policajta, prokurátora? Nie je to fantastické že títo ľudia neberú žiadnu podporu v nezamestnanosti, žiadny príspevok na bývanie? Ako to rezort Ministerstva spravodlivosti a Ministerstva vnútra dokázal že má 100 % zamestnanosť ľudí s titulom JUDr.?
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
hubatá
Inak pamätníci pamätáte 70 roky,...
Práve, že pamätám ... a preto sa aj čudujem, že poniektoré popísané veci mi prichodia ako z iného sveta...presnejšie povedané (aby k omylu nedošlo) by som sa aj opýtal :

"Toto popísané myslíš smrteľne vážne ?"

Lebo ak hej, povedz okrem "A" aj to "B"...lebo hento je písané dosť dendenčne.

Mimochodom, aj ten druhý odstavec je od veci...
buchač buchač

hubatá
Majlujem: veď nie je problém, spravím balík a pošlem. Aby piškótom nebolo smutno tak som zabalila ešte to čo tiež nemajú: aj mak (vraj sa považuje za ópium), horalky, Marína keksy, lentilky, šumienky, kávenky, kypriaci prášok, hladkú múku, tortové oblátky, sušené kvasnice, (vraj majú ale len podobné čosi). Nuž centové záležitosti a balík na pošte ma stál 50 éčiek........
...a ešte aj tých 50 € si vyhodila zbytočne...balík v Austrálii po jeho lustrácii skončí niekde v spaľovni...
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

.. a tak možnože??? ho aj adresátka dostane - ak ten mak zomlela??
buchač buchač

Katy a R
Nerozumiem otázke (ak je na mňa smerovaná)...
Hub sa mýli (podľa mňa), nakoľko tu ide o to, že do Austrálie a na Nový Zéland je dovoz potravín súkromníkom ABSOLÚTNE zakázaný - viď net.
Toto nie je ale nejaká novinka, toto platí roky rokaté, ešte z čias socíku si to pamätám... Dôvod je tá ochrana ostrovných štátov pred dovlečením nejakého svinstva...

Ale čo už, moja pravda je moja..." pravdu " a či názor druhých neovplyvním, viď predchádzajúci príspevok, kde hub píše napríklad o cigánoch ..." keď aj rómovia boli zamestnaní".
Preboha, šak každý musel byť zamestnaný (okrem určitých výnimiek), lebo inak ťurma. Degeši nepracovali dobrovoľne, tak pracovali predsa v basistickom mundúre...
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Katy a R
nie, nedostane, do au sa súkromne potraviny dovážať nesmú,
Aanika Aanika

Aanika je offline (nepripojený) Aanika

misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Predvianočné nákupy:

Stromček do každej rodiny....
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
kultový nožík - rybička
http://www.aktuality.sk/clanok/30962...kryva-legenda/
Aanika Aanika

Aanika Aanika

retro lekaren...
Aanika Aanika

misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ehm...... dvojzmyselná reklama vtedajšej doby.....
12003303_1151832594831833_8113953198769175890_n.jpg  
Aanika Aanika

Tak tato hra vedela u nas vyvolat hadky , kazdy kto ju schmatol prvy, hned sa zavrel na wc a vydrzal tam s nou aj 3 hodiny,hra kolovala v nasich rukach aj do rana do tretej.
Aanika Aanika

ceruzkova kalkulacka
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Aanika
ceruzkova kalkulacka
Mám staršiu kalkulačku ako tvoja. Triedila som nejaké veci. Kalkulačka je to v strede. Kto si takú pamätá?
Staré veci  008.jpg  
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
misoft
Ehm...... dvojzmyselná reklama vtedajšej doby.....
believer believer

believer je offline (nepripojený) believer

Krásne niekoľkodňové spomienkové čítanie. Skoro na všetko som sa rozpamätal ) ... aj na tieto drobné guličkové cukríky
believer believer

believer je offline (nepripojený) believer

Nu pogodí-ho som hrával až kým mi oči nezačali slziť a prsty pliesť sa
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať