hubatá Ale Dáška: stačí vedieť že u nás v júni ešte z voľnej prírody paradajky, tekvica, uhorky, jablká, hrušky, slivky predsa ešte nemôžu byť!!! Teraz o tomto čase máme akurát: špenát, pažítku, reďkovku, rebarboru, kôpor, cibuľku ....... Takže nekupovať!
Hubi, uhorky a rajciny uz mozu byt slovenske - z folie. Na melony si este treba dobre pockat. My uz mame hluboviny ako brokolicu, karfiol, kalerab a salat mame od vymyslu sveta ako bezne nevidiet v zahradach, ale to je bezpredmetne, to sa na trh nedostane, lebo ludia by aj tak neverili, ze je to slovenske. Pamatam si ako nam minule nas odberatel hovoril, ze ludia neverili, ze karfiol je slovensky, lebo taky krasny velky a biely sa iste na Slovensku nepodari dopestovat. A houby. Bol nas. Takze ono univerzalne pravidlo nejestvuje. Ale myslim si, ze taku intenzivnu vonu ako ma nasa domaca zelenina ta dovozova nikdy mat nebude. Salat vonia krasne korenisto a rovnako inzenzivne chuti, nie ako ten s celofanovou chutou... Inak, minuly tyzden putoval od nas karfiol a brokolicka do Prievidze na trh, tak ak nahodou niekto kupil, tak pozdravujem.
Len dodam - nekupovat (lebo mozno to nie je slovenske) nie je riesenim ani pre nas pestovatelov. Zazili sme to, ked bola afera minuly rok s uhorkami, nekupovalo sa nic a bolo to hrozne.
A ked ste uz tu pizzu spominali...
(aj rukola je nasa, aj sunka a vajka, az na tie olivy :P.)