Zavrieť

Porady

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ved si to maso zavar do konzerv.
0 0
SamuelSK SamuelSK

SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

Samuel
No pocul som ze je to nezdrave
Ze konzervy vylucuju nieco... co by clovek nemal.

Ci to je povera len ?
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

SamuelSK Pozri príspevok
No pocul som ze je to nezdrave
Ze konzervy vylucuju nieco... co by clovek nemal.

Ci to je povera len ?
myslím, že planéta zem je už v takej "sračke" že toto by bola len kvapka v mori mne len tie konzervy prídu také trvácne. budeš s tým cestovať?
0 0
SamuelSK SamuelSK

SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

Samuel
Cestovat nie, resp minimalne.. (popripade zavarim psovi nejake masko na cesty, resp take "nudzove zasoby")
Mojim cielom je zazasobit sa masom (kedze mraznicka je mala a nechcem vacsiu) na horsie casy
Preto ta trvacnost a istota kvality atd..

S tou kvapkou v mori mas pravdu, suhlasim.. ale zas naco to provokovat ale neviem, napr tuniaka si doprajem a on je tiez v konzerve len...Mozno ta osoba co mi to hovorila len prehanala Neviem..

Ale na to by som potreboval nejaky konzervovac? je to velky nastroj ? v tej konzerve by to vydrzalo podstatne dlhsie a mal by som menej nepodarkov, kedze je to stroj utesni na 100% ? skladovanie by bolo tiez jednoduchsie ? ci rovnake ?

(tolko otazok, ze? )
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

SamuelSK Pozri príspevok
Cestovat nie, resp minimalne.. (popripade zavarim psovi nejake masko na cesty, resp take "nudzove zasoby")
Mojim cielom je zazasobit sa masom (kedze mraznicka je mala a nechcem vacsiu) na horsie casy
Preto ta trvacnost a istota kvality atd..

S tou kvapkou v mori mas pravdu, suhlasim.. ale zas naco to provokovat ale neviem, napr tuniaka si doprajem a on je tiez v konzerve len...Mozno ta osoba co mi to hovorila len prehanala Neviem..

Ale na to by som potreboval nejaky konzervovac? je to velky nastroj ? v tej konzerve by to vydrzalo podstatne dlhsie a mal by som menej nepodarkov, kedze je to stroj utesni na 100% ? skladovanie by bolo tiez jednoduchsie ? ci rovnake ?

(tolko otazok, ze? )
fúha, tak na toto ja neviem, odpovedať, ale mala som na mysli takého dedinského típka , čo robí takéto masové produkty.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Samuel, môžem ťa poprosiť aby si pokračoval vo svojej téme a nezahlcoval túto siahodlhými debatami?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

lujza.j Pozri príspevok
ved si to maso zavar do konzerv.
Ak má zatváračku konzerv tak je to lepšie
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

lujza.j Pozri príspevok
ved si to maso zavar do konzerv.
<br>Ak má zatváračku konzerv tak je to lepšie
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Pozná niekto orechový kompot?Robí to niekto?
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Posuvam
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Do Jána sa dajú spracovávať zelené orechy,teraz možno aj kratšie ked je tak teplo.Dakujem.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Ako spracovávate letné hrušky?Okrem hruškovice :-))
0 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
ak chceš len samotné papričky, tak na zadnej strane Deka...Zelka, alebo čo používaš je návod i bez použitia cukru
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
Sladkokyslý málev nikdy nerobím, ja sladkokyslé nemusím. Aj deko robím bez cukru. Do ničoho cukor nepridávam. Normálne nalož do pohárov, zalej nálevom z deka a octu. Do každého pohára daj na zjemnenie chuti lyžicu oleja a zalej nálevom. Sterilizuj 15 minút od bodu varu. Ak ich chceš zavárať aj s jadierkami, tak ich aspoň poprepichuj ihlicou, nech sa nálev dostane aj do vnútra,
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
wagner Pozri príspevok
Sladkokyslý málev nikdy nerobím, ja sladkokyslé nemusím. Aj deko robím bez cukru. Do ničoho cukor nepridávam. Normálne nalož do pohárov, zalej nálevom z deka a octu. Do každého pohára daj na zjemnenie chuti lyžicu oleja a zalej nálevom. Sterilizuj 15 minút od bodu varu. Ak ich chceš zavárať aj s jadierkami, tak ich aspoň poprepichuj ihlicou, nech sa nálev dostane aj do vnútra,
....vééééééľa ......až príliš ....

Úplne postačí maximálne 5 minútiek ...
Keď sa budú tak dlho v tej teplote močiť , čo z toho vznikne ???.....džaba a nie paprička aká má byť ...a ja papričky rád ...
K tomu prepichovaniu mám tiež svoj názor - NIE - nemá význam ....
Súhlasím akurát s tým nálevom ...

Kurňa , kde vy chodíte na tie bludy .....
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
wagner 10 Hours Ago #21219 Podľa toho aká je tá paprika, Ak je hrubostenná, treba najmenej desať minút sterilizova, keď je tenkostenná stačí aj päť minút. Ja zaváram hrubostennú papriku a treba tých 15 minút nechať.
...jedol som nie jeden druh chilly ...no ani jeden nebol nejak hrubostenný ( vezmem ako príklad tú hrubú kápiu ) ...
Nevraviac už o tom , že ako som spomenul ...šak radšej nech má jeden možnosť do niečoho zakúsnuť a nie s nejakou džabaninou sa babrať...
Príkladne tie " alma papriky " tiež iba tých pár minútiek sterilizujem , aby sa viečko chytilo ...
Paprika potom tak chrústa pod zubami , že sa mi susedia chodia sťažovať na hluk ...
hnedoočka 10 Hours Ago #21217
kto vy?
TY niéééé .............by som si nedovolil ..............šak by si ma zbláznila a to ja neriskujem ....
Myslené všeobecne predsa ...
Každý má síce tú svoju kuchyňu , svoje chute , svoje recepty ...ja len za seba vravím ............môžem ???
0 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Ďakujem veľmi pekne za rady, ešte som nikdy nič nezavárala, akurát tak mamine pomáhala, a tú s tým nechcem otravovať,,,tak to skúsim podľa vašich rád, papričky sú malé, a chcem ich dávať celé tak, myslím, že stačí tých 5 minút... vyzerajú takto neako
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

tweedle Pozri príspevok
Ďakujem veľmi pekne za rady, ešte som nikdy nič nezavárala, akurát tak mamine pomáhala, a tú s tým nechcem otravovať,,,tak to skúsim podľa vašich rád, papričky sú malé, a chcem ich dávať celé tak, myslím, že stačí tých 5 minút... vyzerajú takto neako
..stačí vážne 5 minút, pokiaľ sú extra štípoš ako vravíš, vlastne sa zakonzervujú tak trošku sami
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

hnedoočka Pozri príspevok
je to zaujímavé, hlavne to plnenie...a nik ťa nikam nepošle, veď každému čo chutí.ja osobne som skúšala rôzne recepty na uhorky a nakoniec sa manžel spýtal , prečo experimentujem, keď môj je najlepší...a to robím sladkokyslý prosím tak som zostala pri tradícii
..no, to plnenie je "pipľačka" /je lepšie, keď sú rohy hrubšie/ - pomáham si varechou , ruky štípu , ale výsledok /pre mňa/ určite stojí zato...
..a samozrejme, KOĽKO ĽUDÍ - TOĽKO CHUTÍ..
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať