Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.
Chlebík od Dáši.
V menšom množstve : na 750 g
270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej
V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.
Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
Oprasila som domacu pekaren...tak som zvedava...lebo ked som pekavala..tak iba z hotovej zmesy co predaval lidl...dnes recept z netu....celozrnny razno spaldovy...
Oprasila som domacu pekaren...tak som zvedava...lebo ked som pekavala..tak iba z hotovej zmesy co predaval lidl...dnes recept z netu....celozrnny razno spaldovy...
robievala som svoje cesta, v pohode, len tam mi chyba korka ... teraz uz dostat fajnove kvaskove chleby, tak uz v pekarni nepeciem ... a hlavne uz mam funkcnu ruru
Ja som uz po ...kvaskovom osiali....pre mna to bolo oslobodenie..ked son prestala toto len pokus..
.kupujem v kauflande jeden konkretnych chlebik...dobre hodnoty pre mna a dobra chut....topenicky-hrianky.... ako ked som bola decko....
ja som kvaskovala len raz ... z tvojho kvasku ... fajny bol, ale okolie, ze normalny chlieb .... tak som skoncila ... teraz kupujem v yeme, a pri tej mojej spotrebe musim krajce drzat v mraznicke a vyberat po jednom (mam max. 50g chleba na den)
Boze..ved ja som aj zabudla...ten chlebik co spominan...maly.. tak traja ho celkom dame...ak nie uz sviezi...tak hrianky...v lete som ho mala v chladnicke....kupim viac..fuknem do mrazaku....