Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Česi mali niekedy humoristický časopis DIKOBRAZ a keď podarilo nájsť nejakú hlúposť tak tam mali rubriku pod názvom "Kýho výra" tak by tam boli niektoré príspevky umiestniteľné aj by bodovali. Inak vy desiati čo píšete pod jedným nickom (lebo sme sa zhodli že jeden toľko ťažko vyplodí) ste vyhrali na celej čiare na našom posedení. a naokraj koľko bolo lepku v tej žuvačke? to sa hodilo niekam a lepilo? inak "lepok" nie odvodené od slova "lepiť"
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

jar88
jar88
Takže ešte raz hlavne pre pavla54,
Kvalita potraviny nieje daná prehlásením o zhode.
Prehlásenie o zhode je o zhode s určitou normou.
----------------------------------
A ešte jedna maličkosť:
Už ako chlapci na brigáde sme sa dozvedeli a sami si vyskúšali, ako môžeme určiť kvalitu pšenice. Stačilo ju požuť a buď nám vznikla v ústach z neho žuvačka, alebo nevznikla. To je všetko.
Nuž ešte raz pavol54.
Zabiehaš do vecí o ktorých si myslíš, že im rozumieš a asi si neuvedomuješ, že tým (dúfam, že nevedome) zavádzaš iných. Následne, ak ťa niekto, ako napríklad ja opravím, začneš hlúpučko skákať, urážať a následne odvádzať debatu niekam inam.
Je to fuj.
je to naozaj fujavé, ver mi.
Stále nič?
Stále ti to nezapína? Bol si na posedení a stále si na tom rovnako. To bude asi tými tvojimi priateľmi. Jeden číta, druhý píše a tretí počíta. Ty si ktorý? Štvrtý? To je ten čo vie kde je záchod, alebo ten piaty, čo vie že si ho treba aj vytiahnuť, aby to pekne žblnkalo?
--------------------------------
Nuž a keď ste dospeli k záveru, že to môže byť aj desať ľudí, nechýba vám niekto, kto by vám poradil ako nato, aby ste si nemuseli denne obracať gaťušky tým hnedým von?
Naposledy upravil jar88 : 09.08.13 at 05:21
0 1
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

pavol54
Česi mali niekedy humoristický časopis DIKOBRAZ a keď podarilo nájsť nejakú hlúposť tak tam mali rubriku pod názvom "Kýho výra" tak by tam boli niektoré príspevky umiestniteľné aj by bodovali. Inak vy desiati čo píšete pod jedným nickom (lebo sme sa zhodli že jeden toľko ťažko vyplodí) ste vyhrali na celej čiare na našom posedení. a naokraj koľko bolo lepku v tej žuvačke? to sa hodilo niekam a lepilo? inak "lepok" nie odvodené od slova "lepiť"
Inak píše sa, že nieje odvodené.
Vidím, že si vôbec nevedel a doteraz nevieš, čo vznikne žuvaním z kvalitnej pšenice.
Ty si niekde čítal, že je to lepkavé?
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

A čo tá kvalita potravín, už ste ju poriešili? Už je dobre?
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
http://svetkolemnas.info/novinky/zdravi/93
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Ne, že bych neměl nic jiného na práci, ale proti hlouposti se musí bojovat vědomostí, tak alespoň několik lží ze článku uvedu na pravou míru. Už první věta je perla.
"Cukr je v podstatě pouze umělá chemikálie
(Cukr, neboli sacharóza, je přirozeně se vyskytující látka, obsažená např. v řepě, z které se vyrábí),
která je procesem rafinace zbavena jakýchkoliv živin (Hloupost - je to živina - jedna ze základních),
minerálů, či vitamínů (Sacharoza není minerál, ani vitamín, tudíž se od těchto látek při procesu rafinace čistí (Kdo chce vitamíny a minerály, ať chroupá řepu - tou si ale čaj moc dobře neosladíte - proto se cukr rafinuje - jednotné složení znamená standardní chuť a lepší zpracovatelnost v potravinářství)."
Dále:
"V okamžiku, kdy ho sníte, dostává vaše tělo šok. V žaludku se po jeho konzumaci začíná proces okyselení, aby se vyrovnalo PH. V tomto okamžiku potřebuje naše tělo zvýšený příjem vitamínů skupiny B, živin, vlákniny a některých minerálů."
- další hloupost. Cukry jsou velice lehce štěpitelné, štěpí se již v ústech působením enzymů tzv. amyláz, které štěpí glykosilový můstek v molekule sacharidu a sacharóza se štěpí na glukozu a fruktozu. Díky tomu je Sacharoza po monosacharidech (např. hroznový cukr - fruktoza) velice snadno a hlavně rychle stravitelná, dodá okamžitě energii a lidem s hypoglykemií zachraňuje život téměř okamžitě (nejen diabetici, ale i vrcholoví sportovci při velkém výkonu). Nějaký nutný zvýšený příjem minerálů a vitamínů je zavádějící, tělo prostě potřebuje vyrobit enzymy pro zpracování a takto se i připravuje na okamžitý požadovaný výkon). Horší a větší okyselení poskytuje naprostá absence sacharidů - vede ke spalování tuků a produktem jsou ketony - tělo upadá do ketoacidózy.
Vážné poškození zdraví způsobené konzumací cukru:

- vykrmuje rakovinné buňky (zvyšuje riziko rakoviny žaludku) - stejně jako každá jiná buňka v těle i ta rakovinná potřebuje z něčeho žít. Nejezte živiny! Sice umřete, ale aspoň nedostanete rakovinu, OMG!
- snižuje hladinu dobrého cholesterolu (zvyšuje hodnoty špatného cholesterolu) - tak tady jsem zmaten jako lesní včela, poprosil bych o uvedení relevantního zdroje tohoto tvrzení, nic takového jsem nenašel a vzhledem k tomu, že cholesterol je steroidní látka a má pouze souvislost s lipoproteiny, nevím, jakým principem může sacharoza regulovat cholesterol. Zřejmě je to blud daný dohromady s tím, že sladká jídla většinou obsahují ten "zlý" cholesterol.
- zapříčiňuje osteoporózu (viz výše - výmysl)
- vznik srdečně-cévních onemocnění
- dentální problémy (stejně jako každý jiný mono-, di- i polysacharid)
- poškozuje játra (proboha jak?)
- vznik cukrovky (lež - záleží na genetických předpokladech a životním stylu)
- problémy se zrakem (to jen v souvislosti s cukrovkou, ale jak jsem psal - cukr za to nemůže sám od sebe)
- přispívá ke vzniku Alzheimerovy choroby (to je v souvislosti s cukrovkou)
- způsobuje obezitu a hemoroidy (souvisí se stylem života. Hemoroidy nezáleží na cukru, ale např. i na tom, že lidé mají sedavá zaměstnání)
- stárnutí pokožky, úbytek kolagenu (zdroj?)
- žaludeční vředy a ledvinové kameny (Žaludeční vředy způsobuje bakteria Helicobacter Pylori, ledvinové kameny jsou tvořeny solemi - oxaláty, uráty, struvity - cukr ani náhodou - opět závidí na životním stylu).
Hovadin je v tomto článku víc, celkově je to článek ve stylu "Nepijte vodu - obsahuje hořlavý vodík a oxidující kyslík!", nebo "Zakažte chlorid sodný v kuchyňské soli - půl kila soli může zabít člověka!"
Musí citovat Paracelsa: "Všechny sloučeniny jsou jedy. Neexistuje sloučenina, která by jedem nebyla. Rozdíl mezi lékem a jedem tvoří dávka." Tudíž cukry rozhodně nejsou jedem, pokud se konzumují střídmě.
Nakonec bych rád doporučil všem lidem, aby mysleli vlastní hlavou a nenechali si kukat do hlavy ničím nepodložené žvásty, jako jsou v tomto článku. Nevěřte článkům bez citací relevantních zdrojů.
Kdybych tímto otevřel alespoň jednu hlavu - čas strávený nad tímto článkem nebyl zbytečný.
Některé zdroje (uvádím schválně z Wiki - ty jsou však ocitované ze seriózních věděckých článků):
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucrose
http://en.wikipedia.org/wiki/Cholesterol
http://nemoci.vitalion.cz/ledvinove-kameny/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22427376
1 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
http://www.podtatransky-kurier.sk/cl...ov-pokracujeme
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
jar88
A čo tá kvalita potravín, už ste ju poriešili? Už je dobre?
Ty si na tom ako ???
Už Ti je lepšie ???
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

buchač
jar88
A čo tá kvalita potravín, už ste ju poriešili? Už je dobre?
Ty si na tom ako ???
Už Ti je lepšie ???
Čo ta starosť? Veď mňa nedali vyštudovať za zeleného hlupáka.
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

nuz tentokrat prekonavaju aj svojich bolsevickych otcov a bratov ,urcovat odbornu sposobilost na gazdovanie je sila http://ekonomika.sme.sk/c/6905287/st...sposobili.html
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

trisestri
nuz tentokrat prekonavaju aj svojich bolsevickych otcov a bratov ,urcovat odbornu sposobilost na gazdovanie je sila http://ekonomika.sme.sk/c/6905287/st...sposobili.html
Inak máte čo ste chceli. Možno vám budú raz určovať, či ste spôsobilí na samostatné rozhodovanie o vyprázdňovaní a či nieste. Veď sú vašou vládou, či nie?
------------------
Ale dosť folklóru, nič nehrozí, mame predsa ústavu a základné práva a slobody. Či nie?
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
http://www.24hod.sk/video-piestanski...-cl241728.html
2 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Tak toto ma dvihlo a poriadne,to v tejto krajine majú všetci miesto rozumu peniaze????Zavesiť za gule do prievanu toho kto to povolil.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

BXLmiami
Tak toto ma dvihlo a poriadne,to v tejto krajine majú všetci miesto rozumu peniaze????Zavesiť za gule do prievanu toho kto to povolil.
Výrobca o svojom výrobku prezradí len to čo chce prípadné negatíva musí odskúšať niekto nezávislý od toho je ústredný kontrolný a skúšobný ústav so svojimi kompetenciami danými zákonom. Som presvedčený že po ukončený výskumu bude všetko dôkladne zlikvidované.
Kým sme neboli v EU každá rastlina každý postrek museli byť pred povolením odskúšané na stanici a bez štempla uksup sa na trh nedostali alebo nedostali kladné stanovisko Napr výrobca aspartamu tvrdil že je absolútne neškodný a tvrdil by to aj doteraz, keby neboli nezávislé inštitúcie ktoré zistili skutočnú pravdu. A keby tie inštitúcie nemali vzorky na odskúšanie tak nič nezistia.
Podobne je to aj so skúšaním liekov a ich negatívnych účinkov. Kým úrad na kontrolu liečiv nedá súhlas tak nič nemôžu robiť a tiež potrebuje nejaké sprievodné správy a vzorky alebo sa mýlim?
3 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

keby niekto...

http://www.farmicka.sk/
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

aj mna to zdvihlo!!!!

na jednej strane sa propaguju bio vyrobky a zdrava strava,
na strane druhej sa pestuje modifikovana strava,chovaju zvierata pod antibiotikami....

dopadneme ako v Juznej Amerike,kde klcuju lesy koli pestovaniu modifikovanej soje????!!!!chore.
1 0
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

osky
na jednej strane sa propaguju bio vyrobky a zdrava strava,
Vyrobky pod BIO znackou kde mas zarucene, ze to naozaj bude bio vyrobok!!! Na tomto svete uz nic nie je zarucene! Vzdy a vsade sa najdu odrbavaci...
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

osky
aj mna to zdvihlo!!!!

na jednej strane sa propaguju bio vyrobky a zdrava strava,
na strane druhej sa pestuje modifikovana strava,chovaju zvierata pod antibiotikami....

dopadneme ako v Juznej Amerike,kde klcuju lesy koli pestovaniu modifikovanej soje????!!!!chore.
Aj mňa serú pokusy v Cerne ale čo narobíme
0 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

erik555
osky
na jednej strane sa propaguju bio vyrobky a zdrava strava,
Vyrobky pod BIO znackou kde mas zarucene, ze to naozaj bude bio vyrobok!!! Na tomto svete uz nic nie je zarucene! Vzdy a vsade sa najdu odrbavaci...
Môj priateľ robí roky vo Švajčiarsku, každá zelenina a ovocie, ktoré príde na pult má svoj životopis, kedy,kde,kým a odroda, kedy postrekovaná, čím (presné zloženie) až po zber. Vieš čo je bio? Bio je zelenina, ktorá sa prestane striekať 14 dní pred zberom. A myslíš si, že keď toto je bio vo Švajčiarsku aj v Nemecku Slovenské bio je iné .Určite tieto dokumenty majú aj markety na Slovensku
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať