Zavrieť

Porady

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Pozná niekto orechový kompot?Robí to niekto?
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Posuvam
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Zavárané orechy.
Ja som ich robila 2x v živote. Je to dosť pracné, nenazvala by som to kompot, je to taká mlska.
3 kg nezrelých orechov popichať ihlicou, namočiť do vody a 2 x denne meniť vodu 10 dní. Potom orechy uvaríme do makka.

Sirup: 3 litre vody 2,5 kg cukru, 5 hrebíčkov, celá škorica. Týmto sirupom horúcim, zalejeme uvarené orechy, necháme 24 hodin stáť a zopakujeme 2x. Nakoniec sirup prevaríme, necháme vychladnúť a zalejeme orechy. Zavičkujeme a sterilizujeme 15 min, aby chytilo vičko. Orechy nesmú mať ešte vytvorenú škrupinu, je na to obdobie, kedy trhať, ale zabudla som. Myslím, že keď sú orechy dosť veľké, asi tak jún-júl.
1 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Do Jána sa dajú spracovávať zelené orechy,teraz možno aj kratšie ked je tak teplo.Dakujem.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Ako spracovávate letné hrušky?Okrem hruškovice :-))
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Kompót. Na spodok aj na vrch pohára dať koliesko citróna, 2 ks klinčeky, kto chce tak aj kúsok škorice. Na kompóty nerobím nálev. Dám podľa druhu - kyslosti ovocia 3 - 4 lyžice cukru, nalejem vodu a dám sterilizovať podľa tvrdosti ovocia. Hrušky svoje nemáme.Tento rok čo sme dostali hrušky dala som všetky neveste, neviem, aké boli. Vlani sme dostali tvrdé ako potvory aj po uvarení. Ešte sú tam. Keď som robila pečený čaj, tak som tam z nich nastrúhala. Asi ich pôjdem pohľadať a fúknem ich do suda ku slivkám. Vďaka za pripomenutie.
.
1 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Sterilizovať alebo nakladať?
http://varecha.pravda.sk/recepty/nak...51-recept.html
1 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
ak chceš len samotné papričky, tak na zadnej strane Deka...Zelka, alebo čo používaš je návod i bez použitia cukru
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
Sladkokyslý málev nikdy nerobím, ja sladkokyslé nemusím. Aj deko robím bez cukru. Do ničoho cukor nepridávam. Normálne nalož do pohárov, zalej nálevom z deka a octu. Do každého pohára daj na zjemnenie chuti lyžicu oleja a zalej nálevom. Sterilizuj 15 minút od bodu varu. Ak ich chceš zavárať aj s jadierkami, tak ich aspoň poprepichuj ihlicou, nech sa nálev dostane aj do vnútra,
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
wagner Pozri príspevok
Sladkokyslý málev nikdy nerobím, ja sladkokyslé nemusím. Aj deko robím bez cukru. Do ničoho cukor nepridávam. Normálne nalož do pohárov, zalej nálevom z deka a octu. Do každého pohára daj na zjemnenie chuti lyžicu oleja a zalej nálevom. Sterilizuj 15 minút od bodu varu. Ak ich chceš zavárať aj s jadierkami, tak ich aspoň poprepichuj ihlicou, nech sa nálev dostane aj do vnútra,
....vééééééľa ......až príliš ....

Úplne postačí maximálne 5 minútiek ...
Keď sa budú tak dlho v tej teplote močiť , čo z toho vznikne ???.....džaba a nie paprička aká má byť ...a ja papričky rád ...
K tomu prepichovaniu mám tiež svoj názor - NIE - nemá význam ....
Súhlasím akurát s tým nálevom ...

Kurňa , kde vy chodíte na tie bludy .....
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

..niektorí ma asi pošlú do "horúcich pekiel" - za ten sladkokyslý nálev, ale priložím sem recept i ja :

Štipľavé "Baranie rohy" vyčistím, naplním ošúpaným cesnakom striedavo so sušenými hrozienkami, vložím do pohárov, zalejem sladkokyslým nálevom, pre zjemnenie pridám asi lyžicu oleja /podľa veľkosti pohára/, sterilizujem... mňam... /podľa mňa, ale chutilo už veľmi veľa ľuďom.../
3 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
wagner 10 Hours Ago #21219 Podľa toho aká je tá paprika, Ak je hrubostenná, treba najmenej desať minút sterilizova, keď je tenkostenná stačí aj päť minút. Ja zaváram hrubostennú papriku a treba tých 15 minút nechať.
...jedol som nie jeden druh chilly ...no ani jeden nebol nejak hrubostenný ( vezmem ako príklad tú hrubú kápiu ) ...
Nevraviac už o tom , že ako som spomenul ...šak radšej nech má jeden možnosť do niečoho zakúsnuť a nie s nejakou džabaninou sa babrať...
Príkladne tie " alma papriky " tiež iba tých pár minútiek sterilizujem , aby sa viečko chytilo ...
Paprika potom tak chrústa pod zubami , že sa mi susedia chodia sťažovať na hluk ...
hnedoočka 10 Hours Ago #21217
kto vy?
TY niéééé .............by som si nedovolil ..............šak by si ma zbláznila a to ja neriskujem ....
Myslené všeobecne predsa ...
Každý má síce tú svoju kuchyňu , svoje chute , svoje recepty ...ja len za seba vravím ............môžem ???
0 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Ďakujem veľmi pekne za rady, ešte som nikdy nič nezavárala, akurát tak mamine pomáhala, a tú s tým nechcem otravovať,,,tak to skúsim podľa vašich rád, papričky sú malé, a chcem ich dávať celé tak, myslím, že stačí tých 5 minút... vyzerajú takto neako
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

tweedle Pozri príspevok
Ďakujem veľmi pekne za rady, ešte som nikdy nič nezavárala, akurát tak mamine pomáhala, a tú s tým nechcem otravovať,,,tak to skúsim podľa vašich rád, papričky sú malé, a chcem ich dávať celé tak, myslím, že stačí tých 5 minút... vyzerajú takto neako
..stačí vážne 5 minút, pokiaľ sú extra štípoš ako vravíš, vlastne sa zakonzervujú tak trošku sami
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
tweedle Pozri príspevok
Ďakujem veľmi pekne za rady, ešte som nikdy nič nezavárala, akurát tak mamine pomáhala, a tú s tým nechcem otravovať,,,tak to skúsim podľa vašich rád, papričky sú malé, a chcem ich dávať celé tak, myslím, že stačí tých 5 minút... vyzerajú takto neako
...za seba vravím ....jednoznačne stačí ......

Nálev si urob podľa chuti svojej....ale papričky by som neprepichoval ...a stopky nedávaj preč , nechaj v celku ...

Zožeň si knihu - je to už asi tretie , vynovené , vydanie
http://www.martinus.sk/?uItem=7541

Ja mám síce staršie , mátinka mi kúpila pred X rokmi ... sú to recepty starých materí , prispôsobujem si niekedy podľa svojho ...
Prípadne sa pýtam aj iných , hlavne ako robím niečo pre mňa nové ...
1 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
evuš Pozri príspevok
..niektorí ma asi pošlú do "horúcich pekiel" - za ten sladkokyslý nálev, ale priložím sem recept i ja :

Štipľavé "Baranie rohy" vyčistím, naplním ošúpaným cesnakom striedavo so sušenými hrozienkami, vložím do pohárov, zalejem sladkokyslým nálevom, pre zjemnenie pridám asi lyžicu oleja /podľa veľkosti pohára/, sterilizujem... mňam... /podľa mňa, ale chutilo už veľmi veľa ľuďom.../
je to zaujímavé, hlavne to plnenie...a nik ťa nikam nepošle, veď každému čo chutí.ja osobne som skúšala rôzne recepty na uhorky a nakoniec sa manžel spýtal , prečo experimentujem, keď môj je najlepší...a to robím sladkokyslý prosím tak som zostala pri tradícii
2 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

hnedoočka Pozri príspevok
je to zaujímavé, hlavne to plnenie...a nik ťa nikam nepošle, veď každému čo chutí.ja osobne som skúšala rôzne recepty na uhorky a nakoniec sa manžel spýtal , prečo experimentujem, keď môj je najlepší...a to robím sladkokyslý prosím tak som zostala pri tradícii
ÁNo, robím to osvedčené, čo chutí celej rodine, tiež sa hlásim k sladkokyslým uhorkám. Tento rok som sa pustila do mäsovo zeleninovej resp. paprikovej pomazány, roky ju polovičný odmietal. Do poslednej malej fľašťičky mi vyšiel taký malý zbytok, tak sme ju asi po týždni, dvoch otvorili a čuduj sa svete, polovičný si ju chválil. Hneď som na neho spustila, no vidíš, a toto som chcela urobiť už dávno.
2 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

hnedoočka Pozri príspevok
je to zaujímavé, hlavne to plnenie...a nik ťa nikam nepošle, veď každému čo chutí.ja osobne som skúšala rôzne recepty na uhorky a nakoniec sa manžel spýtal , prečo experimentujem, keď môj je najlepší...a to robím sladkokyslý prosím tak som zostala pri tradícii
..no, to plnenie je "pipľačka" /je lepšie, keď sú rohy hrubšie/ - pomáham si varechou , ruky štípu , ale výsledok /pre mňa/ určite stojí zato...
..a samozrejme, KOĽKO ĽUDÍ - TOĽKO CHUTÍ..
0 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Tweety Pozri príspevok
ÁNo, robím to osvedčené, čo chutí celej rodine, tiež sa hlásim k sladkokyslým uhorkám. Tento rok som sa pustila do mäsovo zeleninovej resp. paprikovej pomazány, roky ju polovičný odmietal. Do poslednej malej fľašťičky mi vyšiel taký malý zbytok, tak sme ju asi po týždni, dvoch otvorili a čuduj sa svete, polovičný si ju chválil. Hneď som na neho spustila, no vidíš, a toto som chcela urobiť už dávno.
môžem poprosiť recept tej pomazánky?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať