janaGT ako robíte také dobré pečené zemiaky? Najskôr ich predvaríte a potom šup na panvicu? Alebo v rúre? Ja robím v rúre, ale dcéra hovorí, že to nie je ono
ja robievam rozne:
1.ocistene surove zemiaky,poprekrajujem len na velke stvrtiny a dam na pomasteny pekac,posolim a pokminovym,dobre premiesam a peciem na 200 stupnov.neprikryte.
musia byt ruzove,az cervene-chrumkave,uz s nimi nehybem,trva to asi hodinu ale su vyborne.
2.surove ocistene zemiaky prerezem na kocky alebo hranolky,skartka na drobnejsie ,poslim a pokminovym,dam na pomasteny pekac a peciem ako tie pred tym,len to trva kratsie.
3.zemiaky uvarim v supke,trochu vychladnute osupem,prerezem na hrube kolieska ,posolim a opekam ich este na panvici,aby chytili farbu.na zaver posypem petrzl.vnatou
4.surove zemiaky nakrajat na kolieska ,posolit.stopit dostatok masla a opekat ich na tom masle-musia sa casto miesat.pokrajat ich ale mozno aj na kocky alebo stvrtinky.toto sa vola ze zamocke zemiaky.na zaver posypes petrzl.vnatkou
5.zemiaky ocistis a nakrajas na velke stvrtiny.pecies celkom bez tuku-len ich posolis.su ozaj dobre.
6.zemiaky poriadne vydrhnes draplavym cistym vechtikom alebo kartacikom,aj so supkou ich ulozis na suchy pekac a pecies,kym supka nei je krasna chrumkava.
jeme to so solou a maslom.k tomu mlieko,alebo kto ma rad,tak kysle mlieko alebo acidko.....
7.smazene zemiacky:
v supke uvarene a osupane zemiaky pretlacim cez mriezkove koliesko na panvicu,kde mam trochu oleja,alebo masti.posolim,zamiesam.
opekam na prudkom ohni,ale ked priharaju,ohen stiahnem na menej..miesam o dusu ale necham ich dobre popripekat.musia byt trochu omastene,inak su take suche,plane,takze mozes dat trosku oleja a kusok masla.na zaver este posypat petrzl.vnatou.mnam.taketo sa strasne hodia k mäsu vyprazanemu v trojobale.
dufam ze som trochu pomohla.