Dnes kuracia polievka s rezancami, pečené kuracie nohy a plnka s pečeňou, broskyňový kompót. Nefotila som, pretože to isté som varila v júni a obrázky priložila tu
http://www.porada.sk/1422222-post4024.html aj tu
http://www.porada.sk/1422253-post4027.html
Dezert - recept mám od priateľky, nazvala som ho po nej.
Dášin jablkový zákusok
Na papier na pečenie poukladáme polky ošúpaných jabĺk(jamkou dole). Posypeme kryšt. cukrom a 2 VC. Necháme zapiecť cca 15-20 min., kým nezačne praskať. Vylejeme cesto: 4 celé vajcia + 26 Dg kryšt. cukor = vyšľahať. Pridať 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 25 Dg polohr. múky, 1/2 PDP
Upečieme, preklopíme, vychladíme. Na to dáme 2 čokol. pudingy uvarené v 0,8 -1 l mlieka + cukor podľa chuti(cca 4 PL).
V ½ l šľahačk. smotany(33%-40%) rozpustíme tesne pod bodom varu 100 g čokolády na varenie , vychladíme a po 24 hod. vyšľaháme. Parížsku šľahačku dáme na puding a postrúhame čokoládu.
Veľmi chutný.
Poznámka: Mala som 30% smotanu, preto sa mi šľahačka nevyšľahala úplne do tuha.