alabut Dnes som sa venoval zahrade a alabutke, teda jej chutovym poharikom. Musim sa od Mariny naucit piect chlieb, nemal som kvasnice, cesto som vytiahol od rana z repikoveho kvasu a acidka. Nech lamu zuby. :-)
Ranajky - spanielsky vtak so zemiakom, obligatna kava, ciga.
Obed - hrachova polievka s kabacom, kolozvar, jeden hota kava, druhy cihi pivo.
Vecera - tepla postel, kniha, bylinkovy caj, pokoj na lozku. :-)
alabut, prepáč, ale nezdržala som sa, musím sa
. Pamätáš ty ešte vôbec, keď si chlieb učil ty mňa piecť?
http://www.porada.sk/t13226-p4-domac...ml#post1594756 Chceš povedať, že žiačka preskočila učiteľa?
To hádam nie. Ten pletenec máš veľmi pekný, verím, že aj chutný.
Musíš si založiť ražný kvások a droždie nebudeš potrebovať. Síce, ja pečiem na striedačku, občas aj s droždím. Kváskový chlieb sa napr. nehodí na hrianky, tiež sa občas zažiada ľahší, pórovitejší chlieb.
Už som si povedala, že tu chleby dávať nebudem, nasúkala som ich tu dosť, lenže teraz fakt musím, aby ste vyskúšali. Mám pocit, že ešte žiadna chuť ma tak nedostala ako teraz, ciabatty s bazalkou, sušeným cesnakom, olivami a nakladanými sušenými paradajkami. Neodolala som a okrem droždia som do cesta pridala 2 lyžice ražného kvásku, múka len T650. Dala som tiež 3 lyžice oleja z nakladaných sušených paradajok. Fakt sú tie ciabatty vynikajúce. Jemne opečené v hriankovači, potreté čerstvým cesnakom a postrašené maslom chutia veľmi dobre.
Deň predtým som piekla klasické ciabatty, tak priložím aj tie.