Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

misoft
kopretinka
kúpila som si nedávno 2 keramické nože.Že netreba ich vôbec brúsiť..........trt makový,používam ich iba občas a už sú teda tupé.... a to nestáli pár eur
A dám krk na to - že biele čepele a červené rukoväte....

lebo tieto sú síce keramické, ale výdrž tomu nezodpovedá.
Keď už - KYOCERA....
ano
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

buchač
kopretinka
kúpila som si nedávno 2 keramické nože.Že netreba ich vôbec brúsiť..........trt makový,používam ich iba občas a už sú teda tupé.... a to nestáli pár eur
Pár = 2...čiže ks bol za 3€ ?

http://www.porada.sk/t135360-p2-keramicke-noze.html
15 a 10
a ako píše misoft v tej starej téme: Pokiaľ som používal obyčajný nôž na narezanie plátkov mäsa na rezne, musel som ním "potiahnuť" 2-3x, aby som prerezal. S keramickým mi stačí jeden jediný rez a je krásne prerezané. Jediným ťahom!
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kopretinka
buchač
kopretinka
kúpila som si nedávno 2 keramické nože.Že netreba ich vôbec brúsiť..........trt makový,používam ich iba občas a už sú teda tupé.... a to nestáli pár eur
Pár = 2...čiže ks bol za 3€ ?

http://www.porada.sk/t135360-p2-keramicke-noze.html
15 a 10
a ako píše misoft v tej starej téme: Pokiaľ som používal obyčajný nôž na narezanie plátkov mäsa na rezne, musel som ním "potiahnuť" 2-3x, aby som prerezal. S keramickým mi stačí jeden jediný rez a je krásne prerezané. Jediným ťahom!
Zlatúšik...ALE ja neriešim, čo píše misoft.

...a len tak, mimochodom...ja potiahnem len raz s "obyčajným" nožom a je krásne prerezané.
Ako som v danej téme spomenul ? Občas pozerám tie relácie o varení...ešte som nikdy nevidel žiadneho šéfkuchára šibrinkovať s keramikou.

ALE na druhej strane ?
Mne je jedno, aké nože kto používa. Jeho voľba, jeho kuchyňa.
-------------------------------
Tá cena ? Že 10 a 15€ ? Sorry, ale aj na keramické nože dosť nízka...ALE za kvalitu sa platia iné sumy, čo asi v tomto prípade kvalita išla bokom.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

babka - ježibabka Pozri príspevok
A to odkedy sa zaváraniny otvárajú nožom. A dokonca keramickým .
:-)))))))))))))))))) to nepochopím ani ja, dokonca som sa to bál vyskúšať, že mi špička prskne do oka. Už sa mi raz rozletela v kúpeľni pri frézovaní 20cm od tváre oceľová fréza pri cca 20 000 otáčkach za minútu, bez ochranných okuliarov presne na 3 časti. Už som mohol byť bez oka.

Okolo mňa doma všetci páčia, keď to vidím, je mi zle

Ja to otváram iba rukami, nasilu.
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Nandrolon
babka - ježibabka Pozri príspevok
A to odkedy sa zaváraniny otvárajú nožom. A dokonca keramickým .
:-)))))))))))))))))) to nepochopím ani ja, dokonca som sa to bál vyskúšať, že mi špička prskne do oka.

Okolo mňa doma všetci páčia, keď to vidím, je mi zle

Ja to otváram iba rukami, nasilu.
ja otváram, teda uvolňujem, nožom, nie keramickým, ale starým socialistickým príborovým, čo som zdedila po starých rodičoch.. tie sú najodolnejšie.. muž po rokoch pochopil, že pri otváraní zaváranín niekedy nestačí sila, ale treba použiť rozum..
1 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

stačí taký malý pliešok, duški isto priloží obrázok
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Žabinka
Nandrolon
babka - ježibabka Pozri príspevok
A to odkedy sa zaváraniny otvárajú nožom. A dokonca keramickým .
:-)))))))))))))))))) to nepochopím ani ja, dokonca som sa to bál vyskúšať, že mi špička prskne do oka.

Okolo mňa doma všetci páčia, keď to vidím, je mi zle

Ja to otváram iba rukami, nasilu.
ja otváram, teda uvolňujem, nožom, nie keramickým, ale starým socialistickým príborovým, čo som zdedila po starých rodičoch.. tie sú najodolnejšie.. muž po rokoch pochopil, že pri otváraní zaváranín niekedy nestačí sila, ale treba použiť rozum..
Raz mi skoro vyskočilo pleco a musela nastúpiť žena s nožíkom :-))))))))))))))) Teraz idem už iba do určitej hranice a ak nejde, finito. Ak tu niekto cvičil, tak vie, ako príjemne pôsobí pri mŕtvom ťahu náhle "pustenie" činky o váhe blízko svojho maxima. Človek má pocit, že mu explodujú kĺby...
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

kuki, myslíš takéto čosi?

0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

...
otvarac-na-omnia-viecka.jpg  
1 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

zrejme je to ten milimetrový výstupok vľavo z vonkajšej strany. Ostatné je na pivo a konzervy...
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

kukučka
...
toto je na otváranie takýchto zaváranín
http://www.vieckanazavaranie.sk/fotk...-83-balene.jpg

ale toto
http://www.doma24.sk/fotky9805/fotos...3923_small.jpg
ak nejde otvoriť,tak príborový nožík strčím pod viečko,jemne zapáčim a potom už ide ľahko odkrútiť.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
...a čo toto ? Také 3 in 1...šikovnejší si aj zuby s ním vyšpárajú...
https://www.google.sk/search?q=vojen...HdRsDdMQsAQIJQ
---------------------------------------
Ale jasné, nie každý chodí do lesa, nie každý má primeranú výbavu.
Jeden kvalitný nôž nahradí :
- otvárak na konzervy
- nareže
- naseká
- porúbe
Ale keramika to rozhodne nie je ... a ani bežný kuchyňák.
2 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

to mne je na nič
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kopretinka
to mne je na nič
Myslíš otvárak ?
Nehovor hop...jeden nikdy nevie.

Myslíš nôž ?
Hm....za kvalitný nôž je potrebné vycálovať oveľa viac, ako za to čudo s červenou rúčkou.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

reč začala o viečkach, to malé čudo som mala sto rokov, tescoma ešte nebola, aj bolo menšie
0 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

Ja otváram so Sydney... Samozrejme nie so zúbkami ale s koncom rukoväte.
Vyskúšala som všeličo, nič lepšie som nenašla - doma ani v obchode... Je to bezpečné, účinné, rokmi a praxou overené...
https://www.palazzo.sk/mucnikova-vidlicka-sydney.html
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

buchač
...a čo toto ? Také 3 in 1...šikovnejší si aj zuby s ním vyšpárajú...
https://www.google.sk/search?q=vojen...HdRsDdMQsAQIJQ
---------------------------------------
Nuž - také mám - oba typy.... a sú na NEZAPLATENIE!
https://goo.gl/11rhPo
https://goo.gl/owcMpb
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ja viecka "podfukujem" pomocou otvaraku na pivo...taky ten co ma dve "nozicky"..
1 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

kopretinka
.............

ale toto
http://www.doma24.sk/fotky9805/fotos...3923_small.jpg
ak nejde otvoriť,tak príborový nožík strčím pod viečko,jemne zapáčim a potom už ide ľahko odkrútiť.
Pche .... na toto nie je potrebné nič strkať pod viečko. Stačí primerane na viečko (na správne miesto ) buchnúť a ide to. Ja to otočím hore dnom, buch o zem (podlahu - samozrejme pod patričným uhlom a silou) a otvoríš jedna radosť - a viečko ani nie je poškodené (čo sa pri páčení nožom môže stať).

A k nožom - spomínala sa značka Kyocera - bol tom prvý keramický nôž v mojej domácnosti - slúžil poctivo 4 roky (až kým môjmu synovi nepadol na zem tak nešťastne, že sa zlomil) - a stál 39€ (a to v akcii! - inak cca 45€). Teraz mám Banquet - 25€ a za chvíľu bude mať 4-té narodeniny .
Naposledy upravil misoft : 23.11.17 at 13:42
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

misoft
kopretinka
.............

ale toto
http://www.doma24.sk/fotky9805/fotos...3923_small.jpg
ak nejde otvoriť,tak príborový nožík strčím pod viečko,jemne zapáčim a potom už ide ľahko odkrútiť.
Pche .... na toto nie je potrebné nič strkať pod viečko. Stačí primerane na viečko (na správne miesto ) buchnúť a ide to. Ja to otočím hore dnom, buch o zem (podlahu - samozrejme pod patričným uhlom a silou) a otvoríš jedna radosť - a viečko ani nie je poškodené (čo sa pri páčení nožom môže stať).
alebo pohár otočiť hore dnom a strčiť do kastrola s vodou do výšky viečka a počkať kým voda zovrie (platí pri srobovacich vieckach)
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať