6

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
aninocka aninocka

aninocka je offline (nepripojený) aninocka

Pochváliť
Tu je zopar receptov na zavaranie uhoriek, ceresne, calamada a ine http://www.akosatorobi.sk/videa/zavaranie
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

Pochváliť
Kedze je cas visni, tento rok som vyskusala aj tento recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6650&order=1
Tiez som zavarila par poharkov so stipkou soli, kedze minuly rok som vyskusala tento sposob. Na kolacik je to vynikajuce. Su trocha kyslejsie, ale v spojeni so sladkym nemaju chybu
1 0
kamoska1 kamoska1

kamoska1 je offline (nepripojený) kamoska1

Pochváliť
Aj ja pridam jeden osvedčeny recept,slivky vo víne.je to jednoduche,ide to 50%vody a 50%vína červeneho,nemusi byt značkové,stači čapované.Napr.ked sa vari sirup,s 2 l vody,tak 1l vína červeného,1 l vody. cukru podla toho ako kto dava.Ja davam na 1 l 30-40 dkg cukru.Raz som to vyskušala s tym vinom,odvtedy len tak zavaram,skuste je to fantasticke.Kto dava vodu do fliaš priamo bez sirupu,pol vina,pol vody.
2 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Pochváliť
Takže moje lenivé recepty vyčítané pred mnohými rokmi v Burde.Robila som to snád zo všetkých kombinácií ovocia,ale najviac mi chutili marhule s višnami,alebo jahodami,ale može to byť naozaj čokoľvek.Zobrať ovocie,presladiť od oka,nechať postáť za občasného pomiešania.Ked ovocie pustí šťavu,prevariť asi 5 minut,aby som pravdu povedala,od oka podľa ovocia,a na záver pridať štamprlík primeranej pálenky.Vyjde z toho niečo,čo je hustejšie ako kompot ale redšie ako lekvár.Vhodné na poliatie pudingov,zmrzlín,palaciniek,alebo čohokoľvek.Dobru chuť.
3 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Pochváliť
Zavarany mangold, chut o tyzden.

0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pochváliť
mate aj daky dobry recept na LECO?
ja som este okrem jablkovej nutely nikdy nic nazavarala-na to je odbornik moja mama.mam od nej sice aj dake recepty na leco,ale mzno najdete este cosi ine,lepsie....na zaciatok,na skusku by som prijala recept tak na1kg rajcin.

zasadili sme si totiz 2 paradajky!!!!!,lebo ja to nejem.najprv som sa smiala,ze len dva kricky,dnes mi je vsak uz do placu... moj muz uz nevie co s nimi.uz ich nechce ani vidiet.
zabudla som pozriet sortu,ale su to väcsie rajcinky ako chery,ale mensie ako normalne.no a rodia a rastu nenormalne,su uz dlhe cez 2 metre,rozkonarene,uz neviem kam ich mam uväzovat.musela som ich pristrihnut.rodia ako blaznive,bez akejkolvek opatery,len ich obcas polejeme. a tak som sa rozhodla,ze ak ich bud.rok zozeniem,zasadime viac a urobime pretlak i leco vo velkom.
tento rok zatial len na skusku.
0 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Pochváliť
Ja robím lečo jednoducho,pokrájam paradajky,papriku,posolím,naložím do pohárov a sterilizujem 20 minút.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pochváliť
ilona Pozri príspevok
Ja robím lečo jednoducho,pokrájam paradajky,papriku,posolím,naložím do pohárov a sterilizujem 20 minút.
pomer surovin lubovolny?
ak ano,tak potom je to vazne super recept.dakujem.
toto je ale asi leco ,ktore treba potom pri priprave duist,vsak?

zaujima ma,ci ho mozem uz aj teraz preddusit a potom plnit do poharov a sterilizovat rovnako.
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Pochváliť
ilona Pozri príspevok
súhlasím, len doložím, že cez noc nechám postáť vo vaničke, ono to pustí šťavu a na druhý deň dávam do pohárov a sterilizujem.
1 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať