Ja mam jeden miesany pre vas, ani nie salat, skor pohar
.
Postupne ako pozbieram doma v zahrade mrkvu, cibulu, baranie rohy, cukinu, alebo aj patizon, niekedy aj kusok uhorky, sem tam aj feferonku. A karfiol tam treba este.
Ukladam do pohara 0,7 dl mrkvu, cibulku - bud malu alebo pokrajam na stvrtky velku, kolieska cukiny - trhavam mladu, nie velikansku,ale aj ta moze byt, a na kusky pokrajat, karfiol - surovy a na mensie ruzicky, stacia ozaj male chutne kusky, mozu byt aj hribiky ak mate, baranie rohy feferonku - iba do niektorych. Vlasnte podla chuti - mam to z Talianska, kde som to velmi mala rada a je to tam akoby studeny salat miesany - zavareny.
Nalev uhorkovy : Deko alebo Zelko, aj s cukrom ako pisu davam a plus este dam korenie nove a cele do pohara a ked dam nalev, tak na vrch za lyzicu oleja a uzatvorim a zavaram cca 15-20 minut, neviem presne kolko, podla oka idem.
Je to vyyborna mnamka, ochutnajte, ci k ryzi, alebo rizotu, kto ma rad polentu aj k tej, aj k hocicomu, treba si to vyskusat a ochutnat a prisposobit svojim chutiam.