Zavrieť

Porady

Recepty pre domácu pekáreň.

Mama troch dospelých detí
Milé pekárky a pekári v domácej pekárničke. Zakladám túto tému, aby sme v nej spoločne zhromaždili recepty, ktoré bežne pečieme a ktoré sa aj vydaria v našich pekárničkách. Preto vás prosím, dávajte sem len recepty vami overené, poprípade aj priložte fotografiu. Ide o to, aby sme v téme,kde o pekárničkách debatujeme zbytočne nemuseli náš obľúbený recept hľadať a aby aj tí, čo si len pekárničky kúpia ,mali recepty po ruke. Takže prikladám môj najobľúbenejší recept na chlebík, ktorý ma nikdy nesklamal.

Chlebík od Dáši.

V menšom množstve : na 750 g

270 ml vody alebo acidofilného mlieka
1 1/2 PL oleja
1/2 PL octu
1 a pol ČL soli
1 ČL cukru
1 čl droždia
rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej


V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.

Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.
Usporiadat
jana007 jana007

jana007 je offline (nepripojený) jana007

Včera som robila jahodový džemík :

1 kg jahôd, 0,5 kg želírovací cukor 2:1, kyselina citrónová

pekáreň ETA SIESTA - program marmeláda
0 0
Marikaby Marikaby

Marikaby je offline (nepripojený) Marikaby

PERNÍK (domáca pekáreň na chlieb)
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček oleja (stačí aj 3/4 hrnčeka)
1 vajce
2 PL tmavého kakaa
1 škoricový cukor
1 hrnček cukru
3 hrnčeky hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1/2 prášku do perníka
1 až 2 PL marmelády
3 PL rumu
(PL = polievková lyžica)
POSTUP: naliať tekuté suroviny, pridať ostatné suroviny, zapnúť program CESTO, alebo RÝCHLY program. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.
Marikaby je teraz online Nahlás príspevok
0 0
Marikaby Marikaby

Marikaby je offline (nepripojený) Marikaby

MAZANEC - domáca pekáreň chleba
RECEPT:
275 ml mlieka
100 g rozpusteného masla, alebo margarínu HERA
500 g polohrubej múky
5 PL cukru (z toho 2-3 lyžice vanilkového cukru)
1 lyžička soli
1 lyžička sušeného droždia
hrozienka, kandizované ovocie
POSTUP:
nalejeme tekuté suroviny, potom ostatné. Po zapípnutí vsypeme hrozienka a kandizované ovocie (ja aj to dávam už na začiatku).
Program ZÁKLADNÝ, veľkosť VEĽKÝ, farba kôrky SVETLÁ

Dobrú chuť !!!
0 0
bikam bikam

bikam je offline (nepripojený) bikam

betka631 Pozri príspevok
Knedlík z domácej pekárne

Suroviny:
250 ml mlieka
1 vajce - nemusí byť (miesto vajca 1 PL olivového oleja)
500g polohr.múky
1 čl cukru
1 čl soli
1 čl sušeného droždia alebo 1/4 kocky čerstvého

Postup:
Po vykysnutí rozdelíme na dva rovnaké diely, vytvoríme knedlíky a necháme ešte cca 10 min.kysnúť.

Varíme nad parou:
25 minút.

Varíme vo vode:
Vložíme do vriacej vody a varíme 20 min.

Nastavenie pekárne: Program Cesto

na 3 knedlíky:

375 ml mlieka
2 vajíčka
750 g polohr. múka
1,5 ČL cukru
1,5 ČL soli
1,5 ČL droždie
Chcela by som trošku tento recept poopraviť,lebo som ho vyskúšala,a nevyšiel mi - cesto bolo veľmi tuhé. Tak som si pomer mlieka a múky upravila podľa pomeru,ktorý používam pri pečení chlebíka.
Takže môj recept na knedlík:
275 ml mlieka
1 žĺtok
420 g polohrubej múky
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL droždia.
Odporúčam po vykysnutí a vyformovaní cesta do tvaru knedlíka nechať ešte vykysnúť,lebo už 2x som na to zabudla a prvý knedlík sa mi nepodaril,druhý zatiaľ dokysol a bol vynikajúci. Dobrú chuť !
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Niečo netradičné z pekárne: Zapekaná brokolica

Brokolicu som mierne obvarila.
Na panvici som na oleji orestovala dve lyzice hladkej muky, zaliala mliekom (resp. vývarom), rozmiešala, pridala tavený syr a dve vajíčka.

Do chlebovej nádoby som dávala vrstvu brokolice a vrstvu omáčky.
Program na pečenie (na našej pekárni trva hodinu)

Čo sa týka roboty, tak to isté ako v rúre. Chuťovo mi toto príde trochu viac šťavnaté, ako keď robím v rúre.

A spotrebu elektrickej energie môžem len odhadovať - ale ked zapnem elektrickú rúru, tak mám vyhriate aj okolie. Tak chcem veriť, že tu som spálila menej energie.
brokolica.jpg  
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Chlieb s ovsenými vločkami

350 ml vody
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
1 lyžička soli
450 g hladkej múky T650
50 g ražnej múky
50 g ovsených vločiek
1 lyžička sušeného droždia

Toto je môj overený recept, ide o náhradu 50g hladkej múky 50 g ovsených vločiek. Takže recept berte orientačne.
Tie ovsené vločky tomu dajú veľmi dobrú chuť.
0 0
jana007 jana007

jana007 je offline (nepripojený) jana007

Neskúšal niekto v DP slivkový lekvár?
0 0
maca.tt maca.tt

maca.tt je offline (nepripojený) maca.tt

verná čitatelka príspevkov porady 46 ročná ...viac
Dáša_ Pozri príspevok
Niečo netradičné z pekárne: Zapekaná brokolica

Brokolicu som mierne obvarila.
Na panvici som na oleji orestovala dve lyzice hladkej muky, zaliala mliekom (resp. vývarom), rozmiešala, pridala tavený syr a dve vajíčka.

Do chlebovej nádoby som dávala vrstvu brokolice a vrstvu omáčky.
Program na pečenie (na našej pekárni trva hodinu)

Čo sa týka roboty, tak to isté ako v rúre. Chuťovo mi toto príde trochu viac šťavnaté, ako keď robím v rúre.

A spotrebu elektrickej energie môžem len odhadovať - ale ked zapnem elektrickú rúru, tak mám vyhriate aj okolie. Tak chcem veriť, že tu som spálila menej energie.
Super nápad,niečo take ma zatial nenapadlo ale určite vyskúšam.
0 0
bikam bikam

bikam je offline (nepripojený) bikam

Dáša_ Pozri príspevok
Chlieb s ovsenými vločkami

350 ml vody
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
1 lyžička soli
450 g hladkej múky T650
50 g ražnej múky
50 g ovsených vločiek
1 lyžička sušeného droždia

Toto je môj overený recept, ide o náhradu 50g hladkej múky 50 g ovsených vločiek. Takže recept berte orientačne.
Tie ovsené vločky tomu dajú veľmi dobrú chuť.
To áno, ale už som ho robila 3x, a nikdy mi nevykysol tak, ako bez ovsených vločiek .
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

bikam Pozri príspevok
To áno, ale už som ho robila 3x, a nikdy mi nevykysol tak, ako bez ovsených vločiek .
Moje nervy, vieš, že ani mne tak nevykysne a nenapadlo ma, že je to tými vločkami? Ďakujem. Inak, tá chuť je fakt lepšia.

Skusim asi pridať cukor, ako sa tu písalo. Doteraz som ho nedávala
0 0
bikam bikam

bikam je offline (nepripojený) bikam

Neviem, či ten cukor pomôže, ja som pridávala aj viac droždia aj cukru, aj menej ovsených vločiek, aj tak nevykysol ako pôvodný (osvedčený).Akurát sa z neho spravil "ušiak". Takže teraz znovu robím chlebík bez ovsených vločiek.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

bikam Pozri príspevok
Neviem, či ten cukor pomôže, ja som pridávala aj viac droždia aj cukru, aj menej ovsených vločiek, aj tak nevykysol ako pôvodný (osvedčený).Akurát sa z neho spravil "ušiak". Takže teraz znovu robím chlebík bez ovsených vločiek.
Treba pridať viac vody, vykysne normálne. Do pôvodneho receptu som pridala 40 ml vody. Bolo by som rada, keby sa to dalo opravit aj v povodnom recepte.

Uvedomila som si, že to cesto bolo vždy veľmi tuhé, tak som to vyskúšala a pomohlo.
0 0
bv_alexandra bv_alexandra

bv_alexandra je offline (nepripojený) bv_alexandra

Prosím Vás máte niekto osvedčený recept na škvarkové pagáče do pekárne na vykysnutie. Vdaka
0 0
maca.tt maca.tt

maca.tt je offline (nepripojený) maca.tt

verná čitatelka príspevkov porady 46 ročná ...viac
bv_alexandra Pozri príspevok
Prosím Vás máte niekto osvedčený recept na škvarkové pagáče do pekárne na vykysnutie. Vdaka
dobré pagáče by som asi spravila tak že cesto dám vymiesiť do pekárne potom ho vyberiem,rozvalkám bez kysnutia natrem mleté oškvarky,nechám odpočívať,postup 3krát zopakujem,nakoniec rozvalkám pohárom vykrajujem pagáče
0 0
Daggmar Daggmar

Daggmar je offline (nepripojený) Daggmar

Dáša_ Pozri príspevok
Chlieb s ovsenými vločkami

350 ml vody
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
1 lyžička soli
450 g hladkej múky T650
50 g ražnej múky
50 g ovsených vločiek
1 lyžička sušeného droždia

Toto je môj overený recept, ide o náhradu 50g hladkej múky 50 g ovsených vločiek. Takže recept berte orientačne.
Tie ovsené vločky tomu dajú veľmi dobrú chuť.
Dáška práve som dnes piekla tvoj chlebík ....je úžasný. Dala som o niečo viac ražnej múky na úkor hladkej a prisypala som ešte sezamové semienka. Nemá chybu. Dík za recept.
0 0
krater krater

krater je offline (nepripojený) krater

mna velmi zaujal tento recept skusal to niekto robit v pekarnicke?

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18369
My sa teraz obzierame pizzou cestou robime v pekarnicke

Chystam sa na to a potom dam vediet ako som dopadla.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
krater Pozri príspevok
mna velmi zaujal tento recept skusal to niekto robit v pekarnicke?

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18369
My sa teraz obzierame pizzou cestou robime v pekarnicke

Chystam sa na to a potom dam vediet ako som dopadla.
zaujímavé...
žeby sme to vyskúšali?
0 0
krater krater

krater je offline (nepripojený) krater

vyskusat to urcite vyskusam my sme oskvarkovy ale ako to dopadne to sa este ukaze
0 0
krater krater

krater je offline (nepripojený) krater

aj toto vyzera uzasne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15090

nasla som aj jeden recept na pagace
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14167
0 0
bikam bikam

bikam je offline (nepripojený) bikam

Každý, kto má domácu pekáreň a pečie chlieb, má svoj obľúbený recept. Tu je ten môj:
OBĽÚBENÝ CHLEBíK
100 g ražnej vyrážkovej múky
100 g špaldovej celozrnnej múky
100 g pšeničnej celozrnnej múky
120 g hladkej múky T650
250 ml vody
2 PL oleja
1 PL octu
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL suš.droždia

Pečiem na lidláckej pekárni zn. BIFINET, program č.3 (celozrnný chlieb), veľkosť 750 g, stupeň prepečenia 3. Pri zaznení signálu pridávam hrsť slenčnicových a hrsť ľanových semienok.
Dobrú chuť !
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať