Zavrieť

Porady

Ako protestovať proti likvidácii živnostníkov p.Mihálom, Miklošom

Nové odvody a dane ,ktoré chce zaviesť Mikloš a Mihál
sú likvidačné pre malých živnostníkov
- príkladom sú odvody do ZP, SP ktoré už nebudú
odpočítateľnou položkou pre DP

Doplnok:
-navrhujem protestovat posielaním e-mailu každý deň
proti likvidácii živnostnikov
ak má niekto e-mail na Mihal,Sulik,Mikloš,Figel,Radičova .....
nech to uvedie v príspevku

živostníkov je asi 230 000
Naposledy upravil dusanf : 08.03.11 at 16:39
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Palino Palino

Palino je offline (nepripojený) Palino

durisovad Pozri príspevok
Pocula som zaujimavy nazor Mariana Tkaca, byvaleho viceguvernera NBS, terajsieho predsedu Matice slovenskej:
Liekom na spravodlive riadenie spolocnosti su progresivne dane.
Existuju styri kategorie ludi -
biedni - ti sa do svojej situacie zvacsa dostali sami, pretoze su alkoholici, hazardni hraci alebo sa im nechce robit
chudobni - to su ludia, ktori si zarobia tolko, ze maju kde byvat a co jest¨
majetni - su ti, ktori maju vlastne byvanie, do roboty sa mozu vozit autom a sem-tam mozu ist na dovolenky
bohati - maju nedbytok, ktorym sa vystatuju pred ostatnou spolocnostou
Cielom je, aby sa chodobni presunuli do kategorie majetnych, neprimerane prijmy bohatych by sa pouzil na pripadnu charitu a rozvoj spolocnosti.
Toto vsetko je ale podmienene moralnostou tych, ktori o narodnom bohatstve a jeho rozdeleni rozhoduju.
Zaujímavý názor neprimerane bohatého človeka (J&T)
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Palino Pozri príspevok
Zaujímavý názor neprimerane bohatého človeka (J&T)
To je iný Tkáč...
0 0
Ice dive Ice dive

Ice dive je offline (nepripojený) Ice dive

Jozef Mihál Pozri príspevok
Pri súbehu platíte v súčte najviac z maximálneho základu. Je to to isté, ak niekto má len jediný zdroj príjmu, ale zarobí presne takisto, ako Vy z dvoch zdrojov.

Ďalej píšete: nech platia vyššie odvody (z vyššieho max. základu) tí, čo zarábajú nad súčasný max. základ. Ak si spomínate, navrhovali sme na jeseň zvýšenie maxima na 5-násobok priemernej mzdy. A spustilo sa zemetrasenie ako v Japonsku, respektíve ako to, ktoré je prítomné v tejto téme. Zvýšenie max. základu má i svoje nevýhody - napríklad v tom, že investori ktorí sem presúvajú firmy s pracovnými miestami s vyššou pridanou hodnotou (IBM, Honeywell, T-systems a pod) si môžu rozmyslieť, či tak budú robiť aj naďalej - a budeme tu mať len "káblikárne".

...Pokiaľ sa niekomu siahne na výhody, prirodzene nie je spokojný. Ale na tie dôchodky, či zdravotníctvo zdroje potrebujeme.
no zase nie každý v IBM, Honeywell, T-systems a pod zarobí nad maximálny vymeriavací základ... veď len 1/3 populácie zarába nad priemernú mzdu... priemerný ITčkar zarobí do 2000 eur... a zase vedenie týchto zahraničných spoločností je zväčša platené zo zahraničia, resp. má zmluvu s domovskou krajinou...a spravidla tu zotrvajú 3-5 rokov... takže nejaké to oslobodenie by sa dalo do zákona dať keď už... takže to zemetrasenie asi spôsobilo 150 poslancov a ich spriaznené osoby...
Naposledy upravil Ice dive : 13.03.11 at 19:48
0 0
Palino Palino

Palino je offline (nepripojený) Palino

evina Pozri príspevok
To je iný Tkáč...
aha pravda, nie ten , je to tento Podľa dostupných informácií Ing. Tkáč nepostupoval pri písaní skrípt (...) zdroj wikipedia
0 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Palino Pozri príspevok
aha nie, je to tento Podľa dostupných informácií Ing. Tkáč nepostupoval pri písaní skrípt (...) zdroj wikipedia
http://sk.wikipedia.org/wiki/Mari%C3%A1n_Tk%C3%A1%C4%8D
0 0
Onko Onko

Onko je offline (nepripojený) Onko

evina Pozri príspevok
Myslím, že si aj málo skutočných živnostníkov myslí, že je to automaticky vinou odvodového a daňového systému. Myslím si, že o daniach ani nemusíme hovoriť, lebo tam momentálne objektívne je sadzba aká je a jednoducho dane sa platia aj vo Švajčiarsku. Určite však je problém vysoké odvodové zaťaženie. To, čo píšete je pravda, ale za momentálneho stavu živnostníctva u nás je to rozprávkou. Takých, ktorí si tie fakty neuvedomujú nie je veľa, ale jednoducho - ľudia nad 50 asi ťažko zvýšia len tak vzdelanie a sa zamestnajú, neviem ako by teraz zvyšovali ceny, keď väčšina je tlačená do znižovania cien kvôli kríze atď. atď - to je veľmi obsiahla diskusia aby sa dala takto ľahko zdôvodniť.
To, čo platí na 100% je , že niekaždý je predurčený byť dobrý živnostník a kto do toho ide mal by si byť vedomý všetkých následkov .... ale každý potrebuje z niečoho žiť a nedá sa len tak zavesiť živnosť podaktorým zamestnať sa....
Netvrdím, že odvodové zaťaženie je primerané a netreba ho meniť, avšak určite musí to byť jednotne pre všetky druhy príjmov. Najskôr je nutné dosiahnuť spravodlivosť v zodvodení rovnakú, ako je pri zdanení, potom je možné so sadzbou posúvať.

Tie rady, ktoré som písal, samozrejme nie sú všetky použiteľné pre všetkých, každý si musí nájsť vlastnú cestu, ktorá mu bude vyhovovať, a každý má možno svoje problémy zapríčinené niečím iným. Obšírnejšie som sa vyjadril v linkovanom článku, preto som sa tu nerozpisoval.

Ešte na margo názvu témy: Ako protestovať proti likvidácii živnostníkov, myslím si, že riadni živnostníci, ktorí fungujú ako skutoční samozamestnávatelia, zlikvidovaní nebudú. Problém budú mať predovšetkým tí, čo sú živnostníkmi iba podľa papiera a zamestnáva ich niekto iný. Zrušia sa im výhody a nebudú už môcť podliezať cenu práce riadneho zamestnanca. Ja odstránenie tejto anomálie iba podporujem.
0 0
vcielkaisr vcielkaisr

vcielkaisr je offline (nepripojený) vcielkaisr

som na čiastočnom invalidno dôchodku ...viac
Jozef Mihál Pozri príspevok
OK, tak teda ja o spravodlivosti. Prečo má zamestnanec platiť odvody, živnostník má platiť odvody a dohodár nemá platiť odvody?

Skúste argumentovať ale vopred upozorňujem, že argument "lebo málo na dohodu zarobí" neberiem - čo potom zamestnanci na polovičné úväzky, respektíve živnostníci so symbolickými príjmami?
Lebo napríklad ako študent ma obmedzenia v počte hodín,takže jeho možnost zárobku je limitovaná,dalej mu neplynú žiadné nároky ktoré prislušné odvody zahrnajú v poistnom principe-napr nemocenské dávky,započet obdobia do dochodkového poistenia atd.Potom zrušte príslušné obmedzenia,alebo práca na dohodu sa da obmedzit iba na študentov,dochodcov a ženy na materskej
1 0
Stefan2005 Stefan2005

Stefan2005 je offline (nepripojený) Stefan2005

!
zsazsula Pozri príspevok
mňa vytočí ak Vám doporučene sociálna poisťovňa pošle výzvu o zaplatení 4,20 Eur , ktoré boli uhradené riadne a čas . Podľa mňa poštovné a poplatky soc.poist stali určite viac ako 4 Eur a zbytočne vyhodené peniaze ............ a to určite nie som prvá komu sa to stalo .
Jozef Mihál Pozri príspevok
PS na záver pre dnes: sledujem túto tému a opakujem, že si v nej cením konštruktívne nápady.
Prípad uvedený v prvej citácii svedčí o neefektívnom konaní a vymáhaní pohľadávky, ale ešte to viem pochopiť, ak sa pošle výzva. Neviem však pochopiť ďalšie "vylepšenie" dokazovania úspešnosti vymáhania pohľadávok - a to exekučné vymáhanie pohľadávky vo výške 3,32 € !!!!

Človek, ktorý celý život riadne a poctivo platil odvody, mal pozdĺžnosť vo výške 3,32 € a dostal výzvu od exekútora - do 30 dní uviesť všetky svoje bankové účty, vklady, hotovosť, súpis nehnuteľného a hnuteľného majetku, aktíva, .....

Vláda omieľa, že je kríza; ovšem krízu pociťuje nielen vláda, ale aj občania a živnostníci; keď sa k nim pridružia takéto praktiky štátnych inštitúcií, je to smutné, ba tragické... Viem, že novodosadený politický manažment chce ukazať, že na to má, ale takýmto spôsobom dokazovať to hraničí s niečím iným... Vysvetlenie, prečo je tomu tak, asi bude to od nezainteresovaného úradníka: ak zadáme 1000 exekúcií na najväčších dĺžnikov, 950 sa určite skončí neúspešne, a bude to trvať roky. Ak zadáme 10.000 exekúcií na najmenších dlžnikov, 9.950 sa skončí úspešne.... Plán sa splnil, ba vysoko prekročil, niekto si aj na tom privyrobí, lenže to majiteľa pohľadávok vôbec nevytiahne z biedy. Ibaže si rozhnevá i tú poriadkumilovnú a platiacu časť....
4 0
martinaj martinaj

martinaj je offline (nepripojený) martinaj

A prečo nemôže dostať štátnu pomoc na vytvorenie pracovného miesta aj niekto menší a zo Slovenska, nielen kolosy so zahraničnou účasťou, ktoré sa po skončení daňových prázdnin poberú inam? Existujú predsa aj SME bez zahraničného kapitálu, ktoré vytvárajú vysokú pridanú hodnotu. A možno by šli do ďalšieho rozvoja za výhodnejších podmienok, ako sú úvery od bánk, vytvorili by pracovné miesta a budlo by nám nezamestnaných.
0 0
martinaj martinaj

martinaj je offline (nepripojený) martinaj

Myslím si, že niektoré osoby začnú namiesto dohôd mimo pracovného pomeru vyžívať napr. zmluvy o dielo. Napr. ak firma porebuje jednorazovo vytvoriť nejakú softvérovú aplikáciu, nebude preto vytvárať na x dní pracovné miesto, ani nezamestná nikoho na dohodu o vykonaní práce (ako je to bežné teraz), ale uzavrie zmluvu o dielo, pre príslušnú osobu to bude príjem z príležitostnej činnosti, ktorý si podľa výšky odmeny prizná alebo neprizná v daňovom priznaní. A do SP (o ZP nehovoriac) sa nedostane ani cent.
0 0
martinaj martinaj

martinaj je offline (nepripojený) martinaj

Tú dieru v rozpočte budú plátať spolu zamestnanci, živnostníci, dohodári, spoločníci malých eseročiek. Tí, čo sa napr. vyvážajú na vlastných jachtách sa obávať žiadnych dopadov nemusia. Kto má peniaze, má možnosť daňovej aj odvodovej optimalizácie (daňové raje nie sú pre maliarov izieb a predavačka určite nemôže využiť príkaznú zmluvu ako pani T.), my ostatní musíme platiť, viac ako pol roka robíme na štát. Nielen na políciu, zdravotníctvo, sociálne zabezpečenie. Aj na zlaté megapadáky manažmentu v teplárňach a pod.
Čo je dovolené koňovi, nie je dovolené volovi. Asi toľko.
2 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
durisovad Pozri príspevok
Pocula som zaujimavy nazor Mariana Tkaca, byvaleho viceguvernera NBS, terajsieho predsedu Matice slovenskej:
Liekom na spravodlive riadenie spolocnosti su progresivne dane.
Existuju styri kategorie ludi -
biedni - ti sa do svojej situacie zvacsa dostali sami, pretoze su alkoholici, hazardni hraci alebo sa im nechce robit
chudobni - to su ludia, ktori si zarobia tolko, ze maju kde byvat a co jest¨
majetni - su ti, ktori maju vlastne byvanie, do roboty sa mozu vozit autom a sem-tam mozu ist na dovolenky
bohati - maju nedbytok, ktorym sa vystatuju pred ostatnou spolocnostou
Cielom je, aby sa chodobni presunuli do kategorie majetnych, neprimerane prijmy bohatych by sa pouzil na pripadnu charitu a rozvoj spolocnosti.
Toto vsetko je ale podmienene moralnostou tych, ktori o narodnom bohatstve a jeho rozdeleni rozhoduju.
Trochu ma mrzi, ze sa venovala vacsia pozornost osobe ako jeho myslienke. V tomto pripade to bola progresivna dan a moralka politikov.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Nejako sa mi odnechcelo túto tému riešiť,ked pozerám Japonsko.Fňukáme,ale vlastne nemáme prečo.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

BXLmiami Pozri príspevok
Nejako sa mi odnechcelo túto tému riešiť,ked pozerám Japonsko.Fňukáme,ale vlastne nemáme prečo.
zbytočná honba za majetkom bola vidieť práve tam, rovnako ostali tí čo mali len na prežitie ako tí čo mali luxusné lode a veľké majetky. Aj naši boháči sa chovajú akoby mali patent na ochranu svojho majetku akosi im to nevychádza, raz je to finančná kríza, potom zase nejaká, a zase iná nejak sa to v poslednej dobe rúca že by ten majský kalendár?
0 0
Dantess Dantess

Dantess je offline (nepripojený) Dantess

Mladý podnikateľ, ktorý sa ešte len učí ako to vo svete chodí ...viac
BXLmiami Pozri príspevok
Nejako sa mi odnechcelo túto tému riešiť,ked pozerám Japonsko.Fňukáme,ale vlastne nemáme prečo.
Ale máme prečo. Japonské zemetrasenie nemá nič spoločné so živnostníkmi a zvýšením odvodov. Je to tragédia a je to veľmi smutné, ale nemali by sme si hovoriť to, čo robia väčšinou Slováci: "aaaaaaaaaaa nevadí, niekto sa má aj horšie ako my, tak prečo fňukáme", presne toto je naša mentalita
1 0
Ester plus Ester plus

Ester plus je offline (nepripojený) Ester plus

Ešte mi nikto nevysvetlil ako je možné, že ak je niekto vo fyzickej kondícii a má zníženú pracovnú schopnosť, poberá invalidný dôchodok. Ak by sme vytiahli štatistiku mohlo by to byť zaujímavé číslo a určite by sme dospeli k nejakému konštruktivnému riešeniu. Možno ľudia skutočne odkázaní na tento dôchodok by mohli dostávať viac, ak by sme vyradili špekulantov. Pred odvodmi do SP si musíme byť rovní.
0 0
danielko danielko

danielko je offline (nepripojený) danielko

Japonsko a odvody živnostníkov sú dve odlišné veci. Podľa teba máme byť spokojní s tým, že nám vláda zase vezme viac a čakať na koniec sveta?
0 0
smutok smutok

smutok je offline (nepripojený) smutok

Som bývalá zdravotná sestra,na invalidnom dochodku.V roku 2007 som stratila syna/22r./,mám dcéru 21 r.na VŠ.Mám dobrého manžela.Svoju rodinu milujem a som schopná pre nich aj...! ...viac
Netreba invalidov hádzať do jedného vreca!Sú rady,že vôbec niečo môžu robiť.Manžel je nevidiaci,invalid.Keďže Nikto,ho nechce a ani nechcel zamestnať, je SZČO .Spravil si školu v Levoči,je masérom.Aj on platí dane,odvody aj keď mes.príjem nie je boh vie čo.Aj keď si málo zarobí,je rád,že môže a vládze niečo robiť.Však čo by robil? Po prvé:Len ma vie vytočiť,keď niekto napíše,ako môže invalid pracovať!!??Za špecifických podmienok.Po druhé:vytočia ma ľudia,ktorí bárs´by mohli aj plnohodnotne pracovať,berú im prácu.Napr.si spravia masérsky kurz,telefonisti atď...!Len reagujem na pár reakcií ohľadom invalidov.Sú aj medzi nimi poctiví i nepoctiví,ale to sú aj medzi nami ,že???
2 0
účtovník 007 účtovník 007

účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac
Pán Mihál načal aj otázku exekúcií voči všetkým neplatičom do SP....vrátane zdravotníckych zariadení. Ak sem pán Mihál ešte zavíta, mala by som dve otázky, síce nie súvisiace so SZČO a zamestnancami, ale v konečnom dôsledku súvisiace s rezortom pána Mihála.

Chcem sa spýtať, ako si predstavujete exekúciu takej nemocnice s poliklinikou? Zhabaním všetkého, prepustením všetkých a zatvotením? Napríklad naša nemocnica má niekoľko sto tisícové dlhy na sociálnom poistení a neverím, že dlžné poistné a náklady na exekúciu pokryjú svojim majetkom. Zriaďovateľom je VUC, teda pôjde sa v exekúcii po majetku VUC? Vôbec si neviem exekúciu takéhoto charakteru predstaviť, preto sa pýtam.

Druhá otázka: Ak sa nemocnice transformujú na a.s., ako to chce terajšia vláda, tak potom už na odvody bude mať? Veď keď bez prípony a.s. generovala dlhy, tak s ňou už nie? Nerozumiem dobre významu tejto transformácie.

Ďakujem za odpoveď.
1 0
Jano69 Jano69

Jano69 je offline (nepripojený) Jano69

:-)
Začiatkom mesiaca mi prišla upomienka za nezaplatené ZP. Považoval som to za omyl zo strany ZP, keďže som nevedel o zmene zákona. Podnikám od júla 2010 a môj príjem bol 3600€. Nakoľko som ešte študent gymnázia, bol som v tom, že odvody za mňa platí štát. Teraz však musím mesačne platiť 150€. Vďaka tomuto zákonu dlhujem na ZP a SP 300€ a za marec to bude ďalších 150€. Keďže som dva mesiace nič nezarobil, môžem zrušiť živnosť a začať splácať nezmyselný dlh. "Ďakujem" našej vláde !
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať