pridam recept na tortu ,ktoru som piekla na posledy.
kedze vsetkym velmi chutila,ako som sa prave dnes dozvedela,tak vam ju ponukam.kombinovala som rozne recepty.
moja skombinovana torta. spodny plat:
3 vajcia,
trocha cukru,
3 PL polohrubej muky,
za hrst orechov-ja som dala mandle
-vajcia vyslahat na penu,pridat cukor a dobre uslahat
-potom pridat muku a orechy a dobre premiesat
-piect v predhriatej rure,pri miernej teplote/cca 170 stupnov/
- piekla som vo forme motyla a tato piskota sa mi trochu stiahla,neviem preco
dvojfarebny plat
1.CESTO
75g hladkej muky
75g maizeny
75g cukru
1KL prasku do peciva
100g malsa
4 zltky
1 vanilkovy cukor
-maslo vyslahat s cukrom na penu
-potom po jednom zaslahat zltky
-potom pridat ostatne
-nalozit do pripravenej formy
2.CESTO
4 bielka
stipka soli
200g praskoveho cukru
-bielka vyslahat so solou do polotuha
-pridat cca dve tretiny cukru a 3 minuty slahat do tuha
-pridat este ostatny cukor a dobre uslahat
-natriet do formy na 1.cesto
-piect cca40 min . na 170-180 stupnov
-na zaver este cca 5 minut pri 250 stupnoch
-spodny plat natriet pikantnym dzemom-ja som mala malinovy a nan prilepit dvojfarebny plat/tento je velmi jemny!!,lahko sa roztrhne,ale to nevadi,spodny plat ho drzi/
-ak je spodny plat stiahnuty/tak ako bol moj/,polozime si na vrch dvojfarebneho platu harok papiera na pecenie a uz take zlepene dzemom si to prevtatime na opak-cize spodny plat je na vrchu
-skrojime ho po obvode,aby bol rovnako velky ako dvojfarebny plat
-potom si to znovu preklopime a papier dame prec
-najlepsie je pripravit si to aspon jeden den pred plnenim
cokoladovy krem
1 l slahackovej smotany
100g kakaa
50-100g cukru
-vsetko dobre rozmiesat a uvarit
-povarit 2 minutky a nechat vychladnut
-dame na noc do chladnicky
-slahame do tuha az na dalsi den
-je to original recept na krem z kubanskej torty
karamelova slahacka
2 PL krystaloveho cukru
500 ml slahackovej smotany
-cukor upalime a spustime na karamel-len na svetlo,aby nebol horky
-pridame slahacku a dobre miesame,kym sa stuhnuty karamel znova nerozpusti
-privedieme do bodu varu a odstavime
-vychladnute dame na noc do chladnicky a do tuha vyslahame az na druhy den,po ciastocnom naplneni torty!!
ostatne ingrediencie
3-4 banany/podla velkosti/
zavarany ananas/asi tolko co bananov/
maslove kekse-cca 10 kusov/podla velkosti torty/
rum
250 ml slahackovej smotany
praskovy cukor/v rezerve treba aspon 500-700g/
2 bielka
citronova stava
trochu kakaa
lentilky alebo ine zdobenie
-zlepene platy polejeme navrchu trochu rumom
-ked dobre vsiakne,povrch potrieme tretinou cokoladoveho kremu/pred tym dobre vyslahaneho/
-banany si pokrajame na kolieska a ananas na kusky
-po obvode si na krem najprv ukladame kruh/alebo iny tvar/bananov,
potom kruh ananasu,znova kruh bananov a kruh ananasu....od vonkajsku az do stredu,kym nevyplnime cely povrch torty
-natriet znovu cokoladovy krem a potrieme nim aj boky torty/piskotu/
-vlozit aspon na pol hodinku do chladnicky
-medzitym si vyslahame predvarenu karamelovu slahacku
-tortu vyberieme z chladnicky a ukladame na cely jej povrch maslove kekse tak,ze pred polozenim na tortu kazdy keks omocime vrchnou stranou do rumu/pozor,nie cely keks!!/
-kekse podla potreby si mozeme aj poprelamovat,sluzia len na spevnenie torty,preto by nimi mal byt vyplneny takmer cely priestor,nenechavat prilisne medzery
-na kekse si nanesieme celu karamelovu slahacku
-vsetko zarovname na hladko,rovnako i boky torty a vlozime do chladnicky,na hodinku,dve
-vyslahame si jedno bielko s praskovym cukrom do tuha,pridame cca za 1PL kakaa a velmi dobre preslahame,potom este 3-4 kvapky citronovej stavy-musi to byt take huste,aby sa s tym dala zdobit torta pomocou spricu,cukor pridavame od oka,opatrne,ak to zhustne prilis,riedime citronovou stavo,ale len po kvapkach!!
-kakaovu glazuru nakladame do spricu a tortu zdobime po celom obvode spricom-zaciname od spodu
-ked sa minie,pripravime si z druheho bielka rovnako hustu glazuru,ale nepridame kakao
-tuto nanasame rovnako ako tu tmavu az do vyzdobenia torty po celom obvode-tato glazura rychle zaschne a urobi na torte,ktora je velmi kremova ,taku skrupinku,cize ju tak pekne zakonzervuje a drzi jej krasny tvar
-dame do chladnicky
-dozdobime ju az v den oslavy-podavania
-vyslahame su do tuha slahacku a nastriekame ju po obvode torty,mozeme ju rozne ocifrovat spricom,na zaver dozdobime lentilkami alebo ovocim.....
torta sa zda narocna,ale nie je.treba len vyskusat