zajacie chrbty na polovnicky sposob/zajaci chrbat pokrajame na mensie casti,cca 4.posolime zo vsetkych stran,nechame odstat.potom posypeme tymianom a dobre ho po mäse porozotierame.dno pekaca potrieme olivovym olejom a poukladame kusky mäsa.okolo mäsa rozlozime 1 velku cibulu nakarajanu na polmesiacikove pruzky,1 velku na pruzky nakrajanu zelenu pappriku-ale nie kapiu!!!,oplachnute CELE! sampioni a vhodime zopar susenych borievok.cele to zalejeme cca 0,5l cerveneho lahsieho vina,prikryjeme a dame piect na 200 stupnov do mäkka.potom mäso poobraciame na duhu stranu a nechame este asi pol hod.piect.nakoniec pecieme chvilku odkryte -nechame odparit prebytocnu tekutinu,aby zostalo len trochu stavy.pozor-mäso nenechat vyciviet!
priloha:zemiaky uvarene v supke osupat,pretlacit cez mriezkove koliesko,posolit a poriadne poopekat na olivovom oleji,alebo masle.k tomu este hlavkovy salat.