Včera som robilo štrúdle na slano.
Cesto- musím napísať, že vynikajúce:
- 40 dkg hl.múky
- 1 vajce
- 14 polievk.lyžív studenej vody
- 1 postrúhaná cera / na hrubom strúhači na jablká/
Cesto zamiesiť, keby sa trochu lepilo, pridať ešte za hrsť múky. Rozdeliť na 3 diely, valkať na doske, kde dáme dosť hl.múky, aj pod cesto, aj na cesto. Ide to rýchlo. Plníme plnkou sladkou mak+ jablká, orechy+čerešne, tvaroh+ čerešne, podľa chuti.
Ja som plnila kapustou a udusenou klobásou.Sáček kapusty som trochu premyla, podliala vodou, osolila, okorenila, orascovila drv.rascou a dusila 15 minút.Na cibuľke som dusila na drobno pokrájané 3 nožičky klobáse. Na cesto išla vychladnutá kapusta
a na ňu klobása. Zvinúť, na plech sa zmestia všetky 3 štrúdle. Potrieť olejom a piecť pri 200 -220 stupňoch 20 minút.