VERONIKA6
To kurča pod perinou nepoznám. Môžeš priložiť aj recept?
Kurča pod perinou
Ja radšej kupujem len nohy a tie rozpolím, alebo kúpim zvlášť horné a dolné kuracie stehná, tie obalíš v kuracom, grilovacom korení. Pekáč vymastíš, poukladáš kuraci kúsky. Neviem, aké mastné používaš mleté mäso, ja bôčik nemusím, skôr chudé mleté bravčové plece. Na ½ kg 1 menšiu lyžicu vegety a ½ šľahačkovej smotany. Vymiešam a nechám chvíľu odležať v chladničke. Smotana do mäsa úplne vsiakne. Pridáš rozdrvený cesnak, rožky, čierne mleté korenie, vajcia, zelený posekaný petržlen(zmes robíš ako na fašírku). Zmes rozvrstvíš na kurča. Ja vrstvu mletého mäsa dávam tak, aby kurča „vykúkalo“, aby koža bola po upečení chrumkavá. Upečieš. Uprostred pečenia zvyknem prikryť alobalom, ak vidím, že kurča ešte nie je mäkké, ale koža tmavne. Je to veľmi sýte jedlo, keďže máš tam kuracie, aj bravčové mäso. Podávam k tomu zemiakové pyré. Je to vhodné jedlo aj na studeno.
Aby som nezabudla, pečiem vo väčšom a vyššom plechu, v ktorom sa pečú koláče.
Ak sa pre neho rozhodneš, prajem dobrú chuť.

Poznámka: Keď pečiem kurča pod perinou, zvyknem „perinu“ robiť z 1 kg mäsa a čo sa mi nezmestí pomedzi kurča, urobím fašírky.
Dodatočne pridané: Ešte som zabudla, že pre lepšiu chuť na vrch dávam, či už na kurča, tak aj na "perinu" tenučké plátky slaniny. Samozrejme, nemusí to byť.