DanielaSĽ
A ja varím kapustové fliačky , ale nie s cukrom...ale na slano s čiernym korením. Jedával to tak kedysi môj otec..a teraz som prebrala štafetu aj ja. A konečne si môžem uvariť fliačky...lebo kým boli deti doma, tak toto jedlo jesť nijak nechceli.

Danka, u nás je to ako cez kopirák. Ja mám ešte radšej s kalerábom.
Dnes som varila karfiolovú krémovú polievku a morčacie prsia s kapary(bez kapary

, tie som nemala, došli). Vymenila som za olivy plnené ančovičkami. Je to rýchlovka.
Na drobno nakrájanú cibuľu speniť na oleji, pridať na kocky nakrájané morčacie prsia, opiecť do ružova, osoliť, okoreniť a pridať štipku červenej papriky. Prikryť a dusiť vo vlastnej šťave. Ak je potreba, podliať vodou. Nakoniec pridať na kolieska nakrájaný pór, kapary(olivy plnené ančovičkami) a suchú paprikovú klobásu tiež nakrájanú na kolieska. Krátko ešte podušiť, pridať šľahačkovú smotanu, povariť tak, aby sa vydusila na omáčku. Mäso som veľmi nesolila, lebo som vedela, že chytia slanosť od olív. K tomu som uvarila zemiaky, ktoré som posypané drvenou rascou do ružova zapiekla v rúre. K tomu šalát - uhorky, paradajky, pór, provensálske korenie, pokvapkané olivovým olejom a červeným octom balsamico.