Zavrieť

Porady

Chlieb upeceny bez namahy a pekarne

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Mile pekarky, chcem vas upozornit na jeden uzasny recept na chlieb, je jednoduchy, absolutne bezpracny a pritom naozaj velmi dobry. Odkedy som sa ho odhodlala upiect, chlieb nekupujem a do posledkej omrvinky doma chlieb zjeme.http://varecha.pravda.sk/recepty/dom...95-recept.html
Usporiadat
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

kvaka dobre vyzerá, určite je aj vo vnútri upečený...šikulka
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

super ja už koštujem a je vynikajúci
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Mne chladne pod utierkou, môj muž povedal, že chytí oslu, ak ho nechám rýchlo vychladiť. Oni tiež doma piekli a chlieb im chladol pod perinou. Piekla som spolu 65 minút, teplota bola cca 230 prvých 35 minút, po odokrytí som piekla už od oka ešte 30 minút pri 220.
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

čo je to osla?
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

zo slovníka: 2. kraj. spečené, lepkavé (zle vykysnuté) cesto pod kôrou chleba;
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

u nás sa povie že bude zrazený ale to aj ked sa horúci krája
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Skúsila som odkrojiť, no a je tam asi 2 cm neprepečeného, také vlhké, škoda. Vyzeral pekne, asi mám rúru, v ktorej treba dlhšie piecť, alebo som trafila 225°C.
P1070148.jpg  
2 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Prikryla som a počkám, kým úplne vychladne.
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
U nás sa hovorí, že sa zgrcne...

Ale veľmi dobrý vyzerá byť....!
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

skúr by som povedala že zvýšiť teplotu pečenia o nejakých 10 stupňov ako je v recepte písané
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

záhorák sa nezapre ...skúr - skôr
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Určite. Ja mám na rúre vyznačené 200 a 250 a bolo kdesi v strede, odhadom. Preto som odokryté piekla trochu dlhšie. A mala som pekáč v pekáči, takže hroší prestup tepla, preto som aj zakryté piekla o kus dlhšie. Ale je dobrý, už to vlhké zmizlo, len sa mi zdá viac na povrchu presušený, tvrdá hrubá kôrka, ale inak je mňam.
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Srska, na to pol kg múky stačí 6gramov čerstvého droždia, možno aj 5.
0 0
drobeceva drobeceva

drobeceva je offline (nepripojený) drobeceva

Chlebík sa akurát dopeká...ako fajn rozvoniava po celom byte. Verím, že bude aj tak dobrý. Dúfam, že bude aj prepečený.
Naposledy upravil drobeceva : 13.08.11 at 13:17
P1010002-1.jpg  
P1010001-1.jpg  
1/1
4 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Dufam, ze bude chutit.
0 0
drobeceva drobeceva

drobeceva je offline (nepripojený) drobeceva

uhm...zdá sa, že je akýsi nízky...uvidím, aký bude ak ho rozkrojím...asi som nemala vhodnú nádobu...nabudúce musím v niečom inom upiecť, resp. z dvojitej dávky
0 0
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

drobeceva Pozri príspevok
uhm...zdá sa, že je akýsi nízky...uvidím, aký bude ak ho rozkrojím...asi som nemala vhodnú nádobu...nabudúce musím v niečom inom upiecť, resp. z dvojitej dávky
Evka, presne taký istý som ho prvýkrát mala aj ja Je to v nádobe, musí byť tak akurát, druhýkrát som robila v jenskej mise a bol pekne vysoký.
2 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Baby, a nie je lepsie trochu zamiesit, ako cakat den, kym nescipnem od hladu a smadu?
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Preco, u vas netecie voda ?
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Vody dost, ale od hladu nevladzi ani zajst do pivnice po demizon. :-)
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať