taiko
korela
taiko
korela
Toto nie je reakcia priamo na kukučku, ale iba tak všeobecne s využitím tvojej myšlienky.
Dnes dá človek svoj názor, zajtra vyjde nejaký retroaktívny zákon. Trochu krátky čas na slobodu prejavu.
Ty sa chystas zakryt zlocin, pokrutit zakon, moralku a etiku, ze sa bojis retroaktivneho zrusenia amnestii ? Ci nieco ine si mala na mysli ?
Ja myslim, ze svoj nazor tu mozes Ty aj kazdy iny bez obav vyjadrit.
Tak toto sa ma dotklo. Ako si vôbec prišiel na myšlienku, že mi ide o zakrývanie zločinov, pokrútenie zákona, morálky a etiky? Kde som sa na Porade, alebo aj niekde inde, čo i len zmienila o obavách retroaktívneho zrušenia amnestií? Nikde. Netuším, prečo sa domnievaš. Alebo ty dokonca vieš?
V reálnom živote sa mojej rodiny retroaktívny zákon už dotkol. Tak viem, aké to je. :-)
Dnes niečo slobodne poviem, zajtra môžem za to pykať. Dnes niečo vlastním, zajtra za to môžem pykať. Dnes sa na niekoho usmejem, zajtra za to môžem pykať, pretože sa niekto zle vyspal. Trochu pritiahnuté za vlasy, ale k tomu to speje. Začínam sa cítiť neslobodne napriek tomu, že nepodporujem nič nelegálne.
Netreba byt vztahovacny, to bola metafora. Narazal som na to Tvoje zovseobecnenie, ktorym si podla mna naznacila, ze clovek by sa mal nejakym sposobom vo vseobecnosti bat retroaktivneho zakona.
Ako laik si myslim, ze retroaktivita nie je dobra, ale ako ako uz pisal bjuty, priechod spravodlivosti ma byt prioritou.
Akonáhle v niektorom príspevku vidím, že niekto nálepkuje niekoho vzťahovačnosťou, príspevok pre mňa stráca zmysel. Nikdy som si toto nedovolila ani v bežnom dennom styku, pretože nie som na to oprávnená.
Odpovedala som na tvoju otázku, metaforu tam, žiaľ, žiadnu nevidím.
Retroaktivitu som nespájala s amnestiami.
Nebudem sa k nim vyjadrovať vôbec, názory na ne si môžem vypočuť. Nie pre farizejstvo, ale nie som právnik. Čo sa mi však nevidí, je ich načasovanie s podporou filmu, čo mi nezaváňa osvetou, ale manipuláciou davu. Nemám o film Únos záujem, nepozrela som si ani tvorcov. A tiež z dôvodu, aby som si nepokazila dojem zo Sorrentinovho Božského (Il Divo) o Andreottim. To bol bonbónik po všetkých stránkach.
Niekedy sa netreba nechať uniesť prítomnosťou, pretože obvykle sa za jednou pravdou skrýva ďalšia. A vždy je to iba otázka času, kedy vyjde na povrch. I v dejinách.