Zavrieť

Porady

Pečieme domáci kváskový chlieb

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.

Niektore recepty, podnety, zaujimavosti:
Nemieseny chlieb Sumava
Vinohradsky psenicny kvaskovy chlieb
Špaldový kváskový chlieb
Letkov pšenično-ražný chlieb
Zakladanie kvásku s ananásovou šťavou
Prečo nemraziť kvások
Kvakin kvaskovy chlebik a skúsenosti
Turbo chlebik, psenicno, spaldovo, razny, so zeleninou
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 06:50
Usporiadat
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Ahojte, skúšal niekto piecť kvaskovy chlieb pre celiatikov? (Bez lepku)

Recept mám z knihy Kvaskovanie
(skopírovaný je priložený v príspevku o 14:22)
Naposledy upravil veronikasad : 20.01.18 at 13:51
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Ja uz neprekladam /prv som prekladal/. Zamiesim, necham cca 3 hodiny kysnut v umelohmotnej mise s uzaverom pri radiatore zakryte utierkou /v tme/, potom premiesim, vytvarujem, dam do starodavneho dvojdielneho pekaca na peciaci papier, prikryjem druhym dielom, necham celou hranou oprete o horuci radiator 3-4 hodiny /sem-tam pozriem/ a potom hodim do vyhriatej rury na max. piect, asi po 5-tich min. znizujem na 220 a po dalsich 10-15tich na 180. Celkovy cas mam pri 2,5 kg rovnu hodinu, pri mensich 50 minut.
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Nandrolon
veronikasad
Ahojte, skúšal niekto piecť kvaskovy chlieb pre celiatikov? (Bez lepku)

Recept mám z knihy Kvaskovanie
V kvaskovom chlebe je lepok uz spracovany, takze by mal byt vhodny aj pre celiatikov. Pozri to video v tejto teme od "Tuliho".
Včera som čítala na nete - podľa výživového poradcu - klasický kváskový chlieb nie je vhodný pre celiatikov.
Naposledy upravil veronikasad : 20.01.18 at 13:49
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

3 poradcovia budu mat 4 odlisne nazory, presne ako u pravnikov a pod.
Do tvojej mailovej schranky sa my veru nedostaneme.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

tie odkazy nefungujú, teda mne nefungujú
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Ten odkaz sa odkazuje do tvojej g-mailovej schranky, takze ho nikto z nas neupravi. Pojde iba tebe, kedze mas do svojej schranky pristup.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Ešte dobre že nemám bezlepkovú. Toto by som nikdy jesť teda nechcel.
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Nandrolon
Ešte dobre že nemám bezlepkovú. Toto by som nikdy jesť teda nechcel.
Mne alergiu na lepok zistili pred mesiacom. Kváskový chlieb sa nechystám piecť, ten čo som dnes priniesla z lekárne je celkom jedlý. (nie je kváskový)
Naposledy upravil veronikasad : 20.01.18 at 15:10
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Ono to urcite bude jedle, ale ta otrava okolo toho, specialne ingrediencie a tak.
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Používam autolýzu zakaždým, aj kedˇpečiem makové záviny.Zmiešam kvások múku a vodu. Ostatné pridávam až potom.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Dáša_ myslela autolyzu BEZ kvasku. Teda muka + voda, odstat napr. 20 hodin a az potom pridat kvasok /alebo rozkvas/ a kvasit tak, ako s cerstvou mukou...
Ja som zatial nepouzil, nevidim zmysel, nakolko moj kvas je silnejsi ako "rozkvas", tak aj za tych 6 hodin viac stihne.
Kvas rozkvasujem vacsinou 3 dni a dodrzujem 1/3 + 1/3 + 1/3 a tohoto pouzijem napr. 300g.
Je to silnejsie ako 20g kvasu + 150g muky + 150g vody, kvasenych cca 15-20 hod (toto je rozkvas).
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

evaj63
Používam autolýzu zakaždým, aj kedˇpečiem makové záviny.Zmiešam kvások múku a vodu. Ostatné pridávam až potom.
autolýza by mala byť iba múka a voda. Bez kvásku. Kvások až neskôr.
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Ja robím "rozkvas" cca 12 hodín, je dosť silný na to, aby prvé kysnutie (zrenie) bolo 2,5 až 3 hodiny a druhé kysnutie v ošatke trvá rovnako, teda maximálne 6 hodín spolu. Nemávam hutný chlieb, akurát mi niekedy vybehne v rúre viac do výšky, niekedy menej. Ten včerajší mi vybehol menej, ale aj tak je mňam.
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Dáša_
evaj63
Používam autolýzu zakaždým, aj kedˇpečiem makové záviny.Zmiešam kvások múku a vodu. Ostatné pridávam až potom.
autolýza by mala byť iba múka a voda. Bez kvásku. Kvások až neskôr.
Autolýza môže byť aj s kváskom, tu je viac o tom, http://www.maskrtnica.cz/vinohradsky...vaskovy-chleb/ je to pod textom Ten druhý.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Predpokladam, ze Dasa mysli autolyzu bez kvasku, predsa vie, ze aj s kvaskom je autolyza , a teda, ze to slovicko nie je magicke a tak vsetci, co kvaskujeme, zaroven aj autolyzujeme...
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

nuž, nemám v pojmoch jasno. Zatial som našla toto https://spinavakuchyna.wordpress.com...maceho-pekara/

jak to tam čítam, tak vidím, že sa píše o tom, že prídavky semien by mali ísť zaparené, respektíve prim povarené

no, fakt sa musím veľa, veľa učiť
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Zomlete lanove semena na vzduchu rychlo oxiduju.
Nezomlete lanove semena su nestravitelne.
Ale kedze uz mam vdaka "ujom" trochu pocuchany nick :-))))
Dovi-dopi :-)))))))))))))))
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Kvaka
on v pekáči, ja v kastróli,
...
Už mi chýba vyskúšať len kameň, ten asi drží teplotu lepšie, ako plech.
Hm...a jenské sklo alebo rímsky hrniec nepoužil ešte nik z prítomných ?
https://www.google.sk/search?q=pe%C4...HQsXBA4Q_AUIBQ
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ja v jenskej mise peciem..aj v keramike som uz piekla....
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

lujza.j
Ja v jenskej mise peciem..aj v keramike som uz piekla....
tento bol pečený v jenskej oválnej.. dala som zohriať aj s vrchnákom do rúry, a do horúcej som preložila cesto aj s papierom na pečenie.. aj som sa trochu popálila..
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať